Arakawa under the Bridge × Bridge (TV-sorozat; 2010)

Arakawa under the Bridge 2 (TV-sorozat; 2010)

Az Arakawa under the Bridge már a tavaszi season nyitányban magára vonta sokak figyelmét. Első hallásra, a Bakemonogatari készítőinek új animéjeként harangozták be, ami egyből generált egy érdeklődési hullámot, hiszen a Bakemonogatari abszurd humorával, fergeteges animációjával számtalan rajongót szerzett magának. Az Arakawa folytatta elődje sikerét, hasonlóan parodista hangnemben figurázza ki cseppet sem normális hóbortoknak élő szereplőit. Mire is számítsunk az új sorozatban?

A lökött bagázs újra töltve

Már az első rész megnyugtatott, hogy visszaköszön a őrült humorfaktor hajszolása. Kicsit felidézvén, nézzük, kik is a főhőseink, és mi történt velük eddig.

Kou „Riku” Ichinomiya pedáns, fiatal üzletember, aki sose fogadott el segítséget senkitől. A családja örök mottója, hogy egyedül jövünk a világra, és egyedül is kell megállnunk a helyünket a profit orientált társadalomban. Erre egy nap, szerencsétlen főhősünket az Arakawa hídon megfosztják gatyájától és méltóságától. Nagy igyekezetében, hogy visszaszerezze alsóneműjét, belezuhan a folyóba, ahonnan egy szőke szépség menti ki. Ez az áldozatkész cselekedet nem maradhat viszonzatlanul, így Kou a maga lökött módján elhatározza, hogy teljesíti a lány, Nino 1kérését. De Nino furcsa kívánsága kicsapja az eddig barátnőtlen fiúban a biztosítékot, ugyanis a lány azt kéri, hogy legyen a szerelme. Persze miután kiderül, hogy Nino szinte hajléktalanként él a híd alatt, és magát a Vénusz bolygó szülöttjének tekinti, Kou egyre kényelmetlenebbül érzi magát. De a szavát adta, így Kou a maga módján maximálisan akarja teljesíteni az elvárt szerepet, így oda költözik ő is a hídhoz. De arra nem számított, hogy Ninón kívül több furcsa szerzettel is találkozik új lakóhelyén.

A második széria ott folytatódik, ahol az elsőtől elbúcsúztunk

A második évadban már Kou és Nino szerelme jó sínen halad (bár egy idióta összeköltözési kísérlettel indítanak, amit Nino lakáscsereként értelmez :D), és „szomszédaik” is hozzák a formájukat. Hoshi folyton rivalizál Kou-val Nino szívének meghódításáért, csillag feje nem vesztett fényéből, sőt, zenei tehetsége is csak fejlődött. A kappaként élő jelmezes „Major” (polgármester), még mindig tagadja ember mivoltát, és meg van győződve természetfeletti képességei létezéséről. A kis édes loli-kertész lány, P-ko, őrülten szerelmes e zöld béka-teknőc kereszteződéséből született figurába, és a legügyetlenebb módon próbálja a tudtára adni ezt. A közeli templom pap-apácája, „Sister” (Nővér) továbbra sem kíméli társait hátborzongató háborús sztorijaitól, és egy mezei futóversenyt is élet-halál harcként képes felfogni. Kis pártfogoltja, az orosz, szőke csöppség, Stellachan maffiózó hajlamait Koun gyakorolja, legyen az zsarolás, vagy ütlegelés. A dögös tehenész lány, Maria pedig nem kíméli éles, és szó szerint gyilkos nyelvétől társait, főleg Sister iránta való viszonzatlan vonzalmát pécézi ki – mellette vérfürdőben, és életveszélyes repülő tárgyakban nincs hiány. Akkor ott van Shiro, a középkorú férfi, akinek mániája, hogy csak fehér vonalra léphet, ezúttal megmutatja új, élsportoló oldalát is. A „Metal Brothers” gyerek duója, a fején vassapkával vesz részt minden játékban. Persze Kou édesapja is visszanéz néha az Arakawa híd árnyékába, hiszen egy szem fiát nem engedheti e flúgos bandában elkallódni, bár többször maga Kou is betegebb még társainál is.

Az őrült folytatás tehát adott, aki szerette az első évadot, az csapjon le rá, remélem nem is fogunk csalódni benne. A kérdés, vajon Nino és Kou kapcsolata a csóknál tovább fejlődik-e? (Remélem ^^.) Az anime egyébként egy manga adaptációja, mely 2004-ben indult. Az eredeti képregény Hikaru Nakamura munkája, amely a Square Enixnél jelent meg, a Young GanGan magazinban. A seinen célközönségű manga kellő népszerűségnek örvend, és jelenleg a 10. kötetnél tart, úgy tűnik nem is akarják egy hamar befejezni.

Az animáció nagyon szép, a Shaft (Natsu no Arashi, Ef – tale of memories, Ef – tale of melodies) hozza a formáját megint. A rendező Yukihiro Miyamoto (Bakemonogatari, Dance in the Vampire bund, MoonPhase, Natsu no Arashi), a karakter dizájner Nobuhiro Sugiyama (Ef – tales of memories/melodies), míg a zeneszerző Masaru Yokoyama (Queen’s Blade, Kimikiss pour rouge). Ami új, az az opening és az ending muzsikája,. Az op-ban a kellemes hangú Etsuko Yakushimaru énekli a „COSMOS vs ALIEN” című dalt énekli. Az ez alatt látható animáció nagyon jó pofa lett, Nino utazgat a mesék világában, van itt Alice csodaországban látványvilágú utalás is, és sok cuki, romantikus pillanat.

Úgyhogy rakétákat élesíteni, itt a következő komikum adag az Arakawa under the Bridge-hez, aki látta, és szerette az alig három hónapja futott elődöt, annak íme a tökéletes utánpótlás.

Screenshots / Pillanatképek [nggallery id=77]
Adatok
  • Japán cím:荒川アンダー ザ ブリッジ×ブリッジ
  • Angol cím: Arakawa under the Bridge × Bridge / Arakawa under the Bridge 2
  • Eredeti manga: Hikaru Nakamura
  • Rendezte: Yukihiro Miyamoto
  • Zene: Masaru Yokoyama
  • Karakter dizájn: Nobuhiro Sugiyama
  • Megjelenés éve: 2010
  • Típus: TV-sorozat
  • Terjedelem: 13 epizód
  • Műfaj: vígjáték, seinen, hétköznapi történet
  • Stúdió: Shaft, Gansis, Quaras
  • HivatkozásokANN (eng),  Wikipédia (eng), AniDB.net (eng); My Animelist (eng);
(Visited 113 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .