Sugimoto Iqura: Variante ~ Requiem for the world (manga; 2004-2006)

Sugimoto Iqura: Variante  ~ Requiem for the world (manga; 2004-2006)

Sugimoto Iqura: Variante  ~ Requiem for the world (manga; 2004-2006)
Sugimoto Iqura: Variante (manga; 2004-2006)
„Minden azzal kezdődött, hogy meghaltam”

Ritkán sikerül egy mangának az első oldallal felkelteni a figyelmemet, de Sugimoto Iqura tud valamit. Variante ~ Requiem for the world (ヴァリアンテ, 寄生少女) című képregénye, valahogy az első perctől fogva „izgalomban” tartott. Ha hasonlítani kéne, olyan, mintha a King of thornt ötvözték volna a Tokko vérengzésével, és egy kis NGE-s önmarcangolással, szeretet kereséssel Ikari Shinji módra. Van benne sci-fi, szörnyek, sok-sok dráma, és a 4. kötettel záruló történet frappáns kérdőjelet hagy maga után (hátha lesz folytatása, én csak ebben bízom).

Elég ütős kezdése minden műnek, legyen az film, könyv, vagy jelenesetben képregény, ha rögtön az első képkockák alatt meghal  főszereplőnk. A 16 éves Houshou Aiko arra ér haza, hogy szülei testét széttépték, és az elköveti rátámad, és végez vele is. Legközelebb, egy furcsa kórházban ébred fel, ahol testét leszíjazva találja, bal karja pedig természetellenesen néz ki, mintha nem is az övé lenne. Arra nem emlékszik, hogy mi történt vele, de mikor látomásaiban megjelenik előtte egy szörny alak, rögtön világossá válik minden. Az egyedüllét, és zavartság, szülei halálának megbosszulása között őrlődik, mikor a kórház tudósai kemény tények elé állítják: a szörny, ami megölte szüleit, egy chimaira. A kórház egy titkos szervezet része, melynek Atheos a neve. A szervezet feladata megölni a szörnyeket. Valamiért a szörny „megfertőzte” Aikot, bal keze ugyanazt a DNS-est tartalmazza, mint a chimairáké, így hihetetlen gyorsasággal regenerálódik a teste, és emberfeletti erőre tett szert (a chimaira átírta az emberi génjeit a lánynak, így egyfajta mutáció megy végbe a testén). Két választás elé állítják: vagy kísérleti alanyként végleg lemond az életről, vagy csatlakozik a szervezethez, és segít e szörnyek elpusztításában.

Szerencsére e nehéz, és kegyetlen feladatokkal nem egyedül kell megbirkóznia, lelki támasza, és segítőtársa lesz Sudou Hiromi-kun, a szervezet nyomozati részlegének tagja. Mellette még Kochigawa doktornő kap fontos szerepet, aki Akiko testét vizsgálja, és érzéketlen tudós emberként kutatja különös mutációjának okát.

Ajánlás, mert nagyon tetszett 🙂

A cselekmény sose pihent, mindig történt valami megrázó, vagy derült ki valami titok. A karakterek hitelesek voltak, mindig az adott helyzetben elképzelhető módon cselekedtek, vagy omlottak össze lelkileg. A dráma is kellő mennyiségben keveredett a pszichológiai önmarcangolással (egyébként maga a szerző is bevallotta, hogy nagy hatással volt rá az NGE érzésvilága). Csak az volt a rossz, hogy olyan hirtelen vége lett, kicsit gyorsan, ugyan meglepően zárta le a történetet a mangaka. Mondjuk, ha több ilyen sztorihoz hasonlítjuk, túl sok újdonság nincs benne, de ahhoz képest, hogy kevés az ilyen színvonalas alkotás, öröm volt ilyet olvasni (megint). Ahogy utána nézegettem, a következő képregényekkel kerülhet egy súlykategóriába: Kiseijuu, Claymore, Enternal Sabbath. A grafika bejött nagyon, szép, részletes a látványvilág, bár a szörnyekből túl sok mindent nem lehet kivenni, annyira burjánzanak a testrészeik. Mozgalmas, harc harcot követ, és a nagy drámai pillanatok is szívet ütőek. A főhős lánnyal teljesen lehet azonosulni, úgyhogy aki szereti a cincálós, darálós horror mangákat, kicsit lélek bulvár elfojtásokkal, és mutációval, akkor ez az ő mangája.

(Ui.: és rájöttem, hogy hogy lehet ilyen jó, igényesebb mangákat keresni – tudom, betegül hangzik XD – de MangaFox-on a mature, romance, drama műfajok bejelölésével pont a kedvelt kategóriáim jönnek ki, a Variantet is így dobta ki, vagy érdemes még Baka-Updates Mangán a már kedvenc mangáknál felsorolt hasonló műfajú képregények ajánlásait megnézni. – Ennyit a személyes „új” felfedezésemről :D.)

Manga Borítók, és más képek [nggallery id=67]
Adatok
  • Eredeti cím: ヴァリアンテ, 寄生少女
  • Angol cím: Variante ~ Requiem for the world
  • Rajz/történet: Sugimoto Iqura
  • Terjedelem: 4 kötet (befejezett)
  • Megjelenés éve: 2004-2006
  • Műfaj: akció, sci-fi, dráma, romantikus, tragédia, rejtély, pszichológiai, szupererő
  • Célcsoport: shounen
  • Kiadó: Kadokawa Shoten
  • Magazin: Dragon Age
  • LinkMangaFox (online fejezetek angolul); Baka-Updates Manga (manga); Wikipédia (manga infók)
(Visited 148 times, 1 visits today)

2 thoughts on “Sugimoto Iqura: Variante ~ Requiem for the world (manga; 2004-2006)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .