Ryou Ikuemi / 育江绫: I Love Her (manga; 1993)

Ryou Ikuemi / 育江绫: I Love Her (manga; 1993)

Ryou Ikuemi / 育江绫: I Love Her (manga; 1993)
Ryou Ikuemi: I Love Her (manga; 1993)
„Tanár Úr kérem!”

Elvált szülők, költözés, új iskola, új arcok, új környezet. Minden problémás tinédzser vívódásainak alaptétele. Egy kiábrándult mégis szeretetre vágyó kamaszlány vajon hol is lelhetne  máshol vigasztalásra, mint a jóképű szomszéd fiúnál. A gond csak akkor jön, mikor kiderül, hogy a 25 éves szomszéd, egyben a leendő osztályfőnöke is hősnőnknek. Tiltott szerelmet, vagy valósághű fejlődés drámát kapunk ezek után?

Ryou Ikuemi (1964- ), a klasszikusnak mondható shoujo egyik kiemelkedő képviselője, mintegy 30 éve a pályán lévő hölgyemény, aki a mai napig aktívan formálja a shoujo műfaját. Történetei a fiatal lányok lelkébe, a kapcsolatok drámájába enged betekintést, olyan művekkel lopta be magát rajongói szívébe, mint a Hone Bunny! (2000), Hatsukoi Goal no Mukougawa (1981), Pops (1988), Kiyoku Yawaku (2004). A tini témákon túl a josei mangákkal is megpróbálkozott az alkotó, például Asa ga Kuru Tabi (2000), Cousin (2005), Itoshi no Nina (2007).

Az 1993-ban megjelent I Love Her című 5 kötetes mangája egyszerűségével, de a romantikus szálak, és érzelmek lágy hullámzásával ragadja meg az olvasót. A történet főhőse ugyanis a 16 éves Hana, aki Szapporóba költözik édesanyjával szülei válása után. Ekkor kénytelen szakítani középiskolai szerelmével is. Kicsit szomorkásan, de mégis kényszer mosollyal az arcán érkezik meg a lány új otthonába. A kicsit fiús, életre való, barátságos Hana, szerencsére hamar barátokra lel új iskolájában. Ám új osztályának egy 25 éves, rendkívül helyes facér matektanár az osztályfőnöke. Ő Hiroto, aki mellesleg Hanáék szomszédja is. Akarva akaratlanul közelebb kerülnek egymáshoz, ráadásul Hiroto tanárként sem tartja meg a három lépés távolságot, diákjai inkább havernak tekintik, mint a kőkemény tekintély szobrának. Ráadásul különösen közel kerül a tanár az osztály hallgatag szépségéhez, Nishiwakihoz, aki bevallottan férjhez akar menni tanárához.

Vajon Hiroto csak Hana családi háttere miatt mutat több együttérzést a kelleténél, illetve mert egymás mellett élnek? Pályakezdő tanár létére rendesen tudja kezelni a lány diákok fellángoló érzelmeit a helyes tanár irányába? Hanának milyen riválisokkal kell még szembe néznie a Tanár Úr szívéért? És a végső kérdés: mik Hiroto igazi érzelmei? Szerelmes lesz vajon ő is Hanába, vagy csak egy szánandó, segítségre szoruló gyermeket lát benne?

Kicsit szomorkás, mégis a diákok átlagos életén átívelő történet ad választ e kérdésekre. A grafika még több mint 10 éves távlatból is nézve bájos, bár meglátszik rajta az idő vasfoga. A karakterek, hátterek gyakran elnagyoltak, össze lehet őket keverni, de ez egy klasszikus shoujo műbe belefér. A grafika így is kellemes, és könnyen követhető, egyszerűségével pont az érzelmek és a drámai helyzetek kisarkítását tetőzi. Ráadásul a kötetek előre haladtával egyre jobban fejlődik a látványvilág, és szinte magába is szippantja az olvasót. Tehát, aki egy kis időutazásra vágyik a ’90-es évek elejére, hogy felfedezze a shoujo mangák egyik retro alkotását, annak kellemes kikapcsolódást nyújthat ez a mű.

Képregény adatai
  • Cím: I Love Her
  • Megjelenés éve: 1993
  • Alkotó: Ryou Ikuemi / 育江绫
  • Műfaj: romantikus, dráma, iskolai élet, hétköznapi történet
  • Kiadó: Shueisha
  • Kötetek: 5 kötet (befejezett)
  • Demográfia / Célcsoport: Shoujp
  • Online fejezetek: MangaFox (angolul)
  • További linkek: Baka-Updates Manga (manga adatok); ANN (manga adatok); Wikipédia (mangaka profilja); Ryou Ikuemi profilja (eng)
(Visited 50 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .