Sophie’s Revenge / 非常完美 (kínai-dél-koreai film; 2009)

Egy őrült képregényrajzoló szerelmes naplója
Sophie's Revenge / 非常完美 (2009)

Ezzel a filmmel még inkább „beleszerettem” Ziyi Zhangbe. Kivételesen nem történelmi karaktert alakított, nem is verekedett (olyan sokat), még repülni se repült a magasban, vagy végzett hajmeresztő akrobatikus mozdulatokat, sőt, ezúttal nem a tökéletes, tragikus hősnőt, harcost alakítja, hanem egy hétköznapi komédia szeleburdi főhősnőjét. És nem is akárhogy! Fergeteges poénok során bontakoztatja ki eme új oldalát, a viccesebbnél viccesebb grimaszokkal, és ügyetlenkedésekkel.

A mindig bajba keveredő, álmodozó Sophiet (Ziyi Zhang) elhagyja tökéletesnek vélt szerelme, Jeff (So Ji-sub). Az orvos srác beleesik egy laza erkölcsű, hurrikán erejével bíró színésznőbe, Joannába (Fan Bingbing), aki Sophie tökéletes ellentéte.  Joanna mindig dögös, szexi, heves, és sose tudja magát kellemetlen helyzetbe hozni, ezzel szemben Sophieval mindig történik valami, vagy leesik a lépcsőn, vagy ártatlan embereket gázol el, így mindenki menekül e flúgos csaj elől. Ráadásul, hogy így összetörték a szívét, a helyzet még rosszabbra fordult, így két örök barátnője, Lucy (Ruby Lin) és Lili (Yao Chen) sem tudja már, hogy mihez kezdjen vele. De ekkor a semmiből feltűnik egy Gordon (Peter Ho) nevű profi fényképész, aki Joanna ex-pasijának tűnik. Sophie már régóta bosszút forral Jeff ellen, ugyanis friss kapcsolatát Joannával tönkre akarja tenni. Ehhez pedig megkéri Gordont, hogy legyen a szövetségese, miközben sötét terveit képregény lapokon rajzolja meg, és mindent megtesz, hogy édesanyja elől eltitkolja facérságát.

Humor hátán humor, és izgalmas látványvilág

A cseppet sem unalmas 108 perc alatt kapunk egy fergeteges vígjátékot, melyben az elcsépelt hollywoodi klisék helyet kapunk tömény újat, és elképesztő, hogy Ziyi Zhang mennyire aranyosan, és édesen tudja játszani a butuska, naiv leányzót! Emellett a látványvilág is első osztályú! Külön kiemelném Sophie elborult pillanatait (van egy pár), amikor különböző módon akar végezni riválisával, van itt kis Casablancás fekete-fehér, dögös csábító bosszúja, vagy gyilkos merénylet súlyzókkal, a South Parkos pankrációs jelenetekről nem is beszélve. Az is emlékezetes volt, mikor őrült háziasszony-fúria kombinációjaként elkezdte villám gyorsan darabolni riválisát. Mikor Sophie éppen kéjesen beleéli magát a gyilkos döfés megtételébe, hirtelen felébred transzállapotából, és a legidétlenebb helyzetekben találja magát! Vagy ott vannak azok az édes animációk, melyek a főhősnő képregény karaktereinek az életre keléséből adódnak, vagy amikor a szerelmi bánat miatt felfalják a bogarak, vagy a lakását széttépi mint egy papír fecnit.

Lehetetlen helyzetek sora követik egymást, vicces karakterekkel, mert ugyan Sophie viszi a hátán az egész filmet, azért a humor faktorhoz a mellékszereplők is hozzáadnak dögivel. A szexi Lucy, aki úgy váltogatja a pasijait, mint az alsóneműt, a vele állandóan civakodó Lili, aki a gazdag, szerető férjek híve. A két csaj mindig talál egy olyan pillanatot mikor éppen nem Sophie csinál balhét, helyette rátesznek egy lapáttal ők is a bolondos helyzetre.

Koprodukció dögivel

A filmet a kínai-amerikai filmkészítő Eva Jin (Yimeng Jin) írta és rendezte, és a dél-koreai CJ Entertainment közreműködésével készítették. A sztori Beijing-ben játszódik, a legnevesebb ázsiai sztárokkal. A zenét Nathan Wang és a Dong Dongdong szolgáltatta, amit külön ki lehet még emelni, ugyanis a jelenetek alatt nagyon jó kis popos dalocskák csendültek fel, többnyire angol nyelven. Aki egy fergeteges szórakozásra, könnyed kikapcsolódásra vágyik, annak tökéletesen beválhat :D, Ziyi Zhang rajongóknak pedig kötelező megnézni!

Előzetes

m

Adatok

  • Angol cím: Sophie’s Revenge
  • Eredeti cím: 非常完美 / Fei Chang Wan Mei
  • Rendező: Eva Jin (Yimeng Jin)
  • Műfaj: romantikus-vígjáték
  • Terjedelem: 108 perc
  • Bemutató dátuma: 2009
  • Eredeti nyelv: mandarin
  • Ország: Dél-Korea, Kína
  • Linkek: Wikipedia (eng);  IMDb.com (eng); Asian Media Wiki (eng); Hivatalos holnap (eng)

Screenshots / Pillanatképek
[nggallery id=16]

(Visited 65 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .