George Asakura: Oboreru Knife / 溺れるナイフ(manga; 2005)

George Asakura: Oboreru Knife / 溺れるナイフ (manga; 2005)
George Asakura: Oboreru Knife (manga; 2005)

George Asakura 2005-ben indult, és még mindig folyamatosan megjelenő manga sorozata az Oboreru Knife. Az alkotó kicsit könnyedebb, de ugyanúgy érzelmi drámában bővelkedő műve ez, melyet a Kodansha kiadó a Betsufure magazinjában jelentet meg.

A történet főszereplője ezúttal egy 12 éves leányzó, Natsume-chan. A Tokió kavalkádjában élő gyönyörű lány szabad idejében modellkedik, és korosztályához képest nemcsak gondolkodását, de viselkedését is tekintve érettebb, nőiesebb. Csodás modell karrierjét az állandóan aggódó édesapja zavarja meg egy váratlan bejelentéssel: nagyapja betegeskedése miatt elköltöznek a nagyszülők falujába, ahol átveszik családi fogadójuk vezetését. Natsume csodás álmai, barátai, a forgalmas és élvezetekkel teli Tókió által nyújtott szórakozásnak kénytelen búcsút mondani, és egy eldugott, poros falu közösségébe beilleszkedni.

Natsumét bár kedvesen fogadják, mégsem találja meg az igazi helyét. Valami izgalmasra, szívét megdobogtató kalandra vágyik.

Ekkor ismerkedik meg a környék „rossz fiújával”, Kyou-val. A vele egykorú srác minden rossz csínyre kapható, sőt életveszélyes dolgokat képes mívelni. Natsumét mégis magával ragadja a vadsága, a szabadsága, és az a gondtalan fensőbbség ahogy az életet kezeli. Ám valahogy a fiún sosem tud felül kerekedni, ami mérhetetlen féltékenységet szül a szívében. De akkor miért vágyik rá, hogy Kyou rá figyeljen? És mi az a sötét bizarr légkör, hidegség, ami a fiút körül lengi? Natsume emellett modell karrierjében is fontos döntés előtt áll.

A történet légiesen gyönyörű rajzok során bontakozik ki előttünk, miközben a szereplők érzelmeinek, fejlődésének, és egyúttal egy furcsa szerelem kivirágzásának lehetünk szemtanúi. A főszereplő pár egyszerre gyerek, mégis felnőtt. Egyik pillanatról a másikra fordul át egy-egy komikus, szívet melengető jelenet drámává, vagy elgondolkodtató mélabúvá. Két gyerekről szól ez a manga, ahogy együtt, közösen tapasztalnak meg új érzelmeket felnőtté válásuk hosszú útján. E fejlődés során szembe kerülnek néha a szüleikkel, a felnőttek kiszámított, irányított világával, miközben ők a végtelen szabadság, ragyogás bűvkörében élnek. Két gyönyörű fiatal kerül ezúttal George Asakura mangájának középpontjába, kiknek kapcsolata ártatlan, hiszen a gyerekkor varázsából nőtte ki magát, mégis körül lengi valami misztikus, sejtelmes báj.

Linkek: MangaFox.com (online manga fejezetek angolul); Wikipédia (mangaka); Baka-Updates (mangaka); ANN (mangaka); Baka-Updates (manga információk)

(Visited 119 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .