B Gata H Kei (TV-sorozat; 2010)

B Gata H Kei (TV-sorozat; 2010)

A tavaszi animék sorából nem hiányozhat a megszokott fanservice támadás, mely valakinek tetszik, valakinek nem, de a jövő egyenlőre efelé vezet, legalábbis a dús keblek és pantsu-shottok sosem fognak hatás nélkül maradni. (Hacsak úgy nem járnak a férfiak, mint Pavlov kutyája, hogy már a fanservice említésére is nyáladzani kezdenek ^^, vagy egy világmegváltó támadás után, már immunisak lesznek a látványra…) No, a B Gata H Kei ennek ellenére egész kellemes komédiának ígérkezik, amit még a gyengébbik nemnek is mernék ajánlani (lásd még én is szívesen fogom nézni).

Az anime sorozatban adott egy lüke, modell alkatú, 16 éves főhősnő, Chika Yamada, aki minden porcikáját tekintve tökéletes… Na igen, de egy valami hiányzik az életéből: a szex. El is határozza, hogy miután már felső éves lett, beindítja libidóját, és 100 szerelmi légyottra alkalmas férfiút kerít magának. Ám egy szűz lány, aki semmit sem tud a férfiakról, hogyan is tudná magát tapasztaltnak beállítani? Yamada-chan nagy dilemma elé kerül, hiszen csak nem kéne beégni a legelső alkalommal, ezért kiszemel magának egy „szerencsés első áldozatot”…

Takashi Kosuda a tipikus lúzer srác. Arany a szíve, könnyen kihasználható, és még átlagosan is néz ki. Egy nap egy szépséges csaj pottyan rá egy könyves/magazin boltban, aki rögtön rá is tapint a gyenge pontjára: a szegény srác még szűz. Erre jön a hab, hogy a suliban pont emellé a csaj, Chika Yamada mellé kerül egy osztályba. A lány eddig mindent megtett: megalázta, kicikizte, megmutatta a melltartóját, és párszor pofon is vágta… Ám Kosuda-kun nem lenne igazi férfi, ha nem érintené meg szívét a lány bája, és tökéletes idomai, bármennyire is furcsa a természete. Ezzel veszi kezdetét két főhősünk macska-egér játéka, mely során Yamada-chan vágy keltő próbálkozásai mindig félre sülnek el, míg Kosuda kedveskedései (ádáz menekülései)  akár egy kellemes szerelmet sejtethetnek.

A sorozat animációja kellemes, mondhatni szép, illik  ahangulathoz. A vidám, élénk színek dominálnak, sok a chibi karakter, illetve a lengén öltözött, vagy nagy keblű leányzó. Persze fiúkat is kapunk egy csokorral, szóval egészséges szerelmi-komédiának ígérkezik, hárem elemek minimális használatával (legalábbis remélem). A zene tipikus, semmi extra hatással nem bír, csak kiegészíti az amúgy is fülledt hangulatot.

A készítők: Az eredeti mangát Youko Sanri rajzolta. Az eredetileg 6 kötetes, 4 paneles beosztással dolgozó manga a seinen kategóriába tartozott (tehát fiatal férfiaknak készítették). Az anime adaptációt a Hal Film Maker (pl.: Aira the Animation, Skip Beat!, Uta-Kata) készíti, ami egyenlőre 13 részesnek ígérkezik. A rendezői székben Yusuke Yamamoto (pl.: Arjuna, Geneshaft, Haibane Renmei) foglal helyet, míg a cuki karakter dizájnt Yuuko Yahiro (pl.: Samurai Champloo, To Heart) készíti. Aki egy kis könnyed sorozatra vágyik, és nem riad vissza a szexi témáktól, az bepróbálkozhat vele, csak ne felejtsetek el védekezni! 😀

Adatok

  • Japán cím: B型H系/ B Gata H Kei
  • Angol cím: B-Type H-Style
  • Eredeti manga: Youko Sanri
  • Rendezte: Yusuke Yamamoto
  • Karakter design: Yuuko Yahiro
  • Megjelenés éve: 2010. április
  • Típus: tv-sorozat
  • Terjedelem: 13 epizód
  • Műfaj: romantika, vígjáték, ecchi, fanservice, seinen, iskolai élet, hétköznapi történet
  • Stúdió: Hal Film Maker
  • Hivatkozások: ANN (eng), AniDB (eng), AnimeNfo (eng), Wkipédia (eng), Baka-Updates (eng),  Hivatalos honlap (japán)
(Visited 192 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .