Angel Beats! (TV-sorozat; 2010)

Angel Beats! (TV-sorozat; 2010)
Angel Beats!

Meg van számomra az idei anime season Number 1-ja! Az Angel Beats!-ben benne van minden, amit mostanában szeretek: fárasztó humor, harci jelenetek, lányok fegyverrel, dráma, vér és csipetnyi moralizálás a helyes és nem helyes döntések oltárán. Igaz, hogy a karakterek halmaza olyan, mintha több animéből vagdosták volna össze, mégis észveszejtő sztorinak ígérkezik, így az első epizód után a 11 eyes-hoz, a Chaos:Head-hez hasonlítanám, de a különleges témája miatt (halál utáni átmeneti élet) még a Haibane Renmei, a Gantz is felvillanhat. A lány rock banda betét miatt pedig a K-on, és a Suzumiya Haruhi sorozatokhoz válik hasonlatossá. A zenéje pedig magáért beszél: az openingben Lia énekel (őt az Air című anime sorozat nyomán szerettem meg), az ending pedig egy keserédes szám, Aoi Tada előadásában. A szinkronszínészek fergetesek, pl.: az egyik énekes pacsirta lány hangja a jelenleg is futó Durarara! sorozat fejetlen motorosának, Selty-nek a szinkronja. Az anime tetszetős külcsínnel bír, ráadásul a Visual Arts / Key stúdió (Air, Clannad, Kanon), a P.A. Works (True Tears, Phantom ~ Requiem for the Phantom,stb.) és az Aniplex (Blood+, Bakemonogatari, Kuroshitsuji, Jigoku Shoujo, Persona Trinity Soul, Petit Cossette,stb.) közös munkáját dicséri.

Történet: A sztori egy halál utáni középiskolában játszódik, ahol főhősünk, Otonashi találja magát váratlanul. A fiú elvesztette összes emlékét előző életéből, és halvány fogalma sincs, hogy hova csöppent. Hirtelen egy lányt pillant meg maga előtt, aki egy óriási távcsöves puskával hasal a földön, és egy ártatlan, pici lányra szegezi fegyverét. A fegyveres lány, Yuri, aki az SSS tagja. (SSS = Shinda Sekai Sensen = Afterlife War Front). Yuri és még egy csapat vele hasonló korú fiatal Isten akarta ellen, és az iskola diákelnöke, Angyal ellen harcol. Ugyanis a haláluk után idekerült fiatalok ugyanúgy éreznek fájdalmat, de nem öregszenek, és mintegy halhatatlanok, Ám ha nem követik Isten akaratát, akkor kemény megtorlásnak nézhetnek elébe. A fiataloknak választaniuk kell: vagy elfogadják sorsukat, és egyszer csak végelg eltűnnek, vagy pedig fellázadnak az íratlan szabályok ellen.

Otonashi nehezen, de végül jobbnak látja csatlakozni az SSS-hez, de maga sem tudja, hogy jó-e az amit tesznek, illetve elsősorban az emlékeit szeretné visszakapni. Az SSS vezetője Yuri, de rajta kívül rengeteg eszement idióta van még a csapatban, ami fergeteges poénoknak adhat tárházat. Tehát egyrészről a szereplők révén jön a végtelen komédia, amire rácuppan ezerrel egy bizarr, sötét hangulatot sejtető háttér. Angyal miért harcol az SSS ellen? Kik azok az érzelem nélküli „bábok” akik körül veszik a fiatalokat? És miért kerültek ide?

Rengeteg kérdés merül fel az első rész során, és a fanservice vadászat sem marad alaptalanul. Elsőnek ott van az SSS-t segítő lány rock banda, a Girls Dead Monster, mely látványos koncertfelvételeket, és mozgásokat, nagyon magával ragadó zenét produkál.

A sorozat 13 részesnek ígérkezik, mely során számtalan szereplő fog feltűnni, és eltűnni. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy mi fog ebből kisülni, úgyhogy nézni kötelező! 😀 (Remélem nem lesz olyan csalódás, mint a 11 eyes volt XD.)

Az Angel Beats! eredetileg light novelként jelent meg  „Track Zero” alcímmel 2009 novemberében, melynek történetét Jun Maeda írta, GotoP illusztrálta. A történet az ASCII Media Works kiadásában jelent meg, a Dengeki G’s Magazin lapjain. Ez a sztori vonal 2010 májusában ér véget, 7 fejezettel és egy special résszel. Ezt követte a manga változat indulása, 2009 decemberében, immár Haruka Komowata illusztrálásával „The 4-koma” alcímmel. 2010 májusában pedig „Heavens Doors!” alcímmel jön a történet folytatása megint csak manga lapok sorában.

Az animét Seiji Kishi (Seto no Hanayome, Galaxy Angel Rune) rendezi, a karakter dizájnt Katsuzo Hirata (Armitage III, Cosplay Complex, Hand Maid Mary, Gurren Lagann, Shikabane Hime: Aka/Kuro, Sol Bianca: The Legacy) készíti.

Adatok

  • Japán cím: エンジェルビーツ
  • Angol cím: Angel Beats!
  • Történet: Jun Maeda
  • Eredeti karakterdizájn: GotoP
  • Rendezte: Seiji Kishi
  • Karakter design: Katsuzo Hirata
  • Megjelenés éve: 2010. április
  • Típus: tv-sorozat
  • Terjedelem: 13 epizód
  • Műfaj: akció, dráma, vér, vígjáték, fantasy
  • Stúdió: Aniplex, P.A. Works, Visual Arts / Key
  • Hivatkozások: ANN (eng), AniDB (eng), AnimeNfo (eng), Wkipédia (eng), Hivatalos honlap (japán)
(Visited 112 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .