Usami Maki: Haruyuki Bus (2006)

Usami Maki: Haruyuki Bus (2006)

Usami Maki : Harayuki Bus
Usami Maki : Harayuki Bus

Megint találtam egy újabb kedvenc gyanús shoujo mangakát. (Az elmúlt egy hétben kitört a manga olvasási láz rajtam, ezért írom e sok ismertetőt, és még nem is bloggoltam egy csomó mindenről, ami a kezem közé akadt az elmúlt hét napban. XD)

Usami Maki 1998-ban debütált a „Great Song” című művével a Deluxe Bessatsu nevű shoujo magazinban. Legtöb munkája one-shot formátumban jelenik meg (1 történet 15-60 oldalas) kedvelt témája melybe romantikus hétköznapi törteneteit ágyazza, az iskolás fiatalok kapcsolatai. Legismertebb munkája az Orange Kiss (2003), melyet 5 nyelven adtak ki eddig. Egyéb művei: Caramel Milk Tea (2003), Hetare Venus (2006), Kanon (2002), Koi*Oto (2007), Kokoro Botan (2009), Ringo Hoppe no Koi (2004), Sakura Rhythm (2003), Sekai wa Happy de Dekiteiru (2004), Shiawase Ikura de Kaemasu ka? (2005), Sweet (2003).

A Harayuki Bus című sorozata a mangakának 2006-ban indult, és 4 kötet terjedelemben jelent meg. Minden kötetben több rövid sztorit olvashatunk olyan diákokról, akik a buszon ismerkednek össze. Pl.: egy lány lefotózza a neki tetsző, plátói szerelmét, amitől a srsácből kibukkan az undok macsó. Vagy, egy másik lány minden nap, ugyanabban az időben látja, ugyanazt a fiút, a busz mellett biciklizni. Vagy, egy egykori középiskolás visszatér régi iskolájába, hogy elhunyt barátnőjáről, és eltemetett álmairól megemlékezzen.

Minden egyes történetben egy-egy fiút, vagy lányt ismerhetünk meg, aki reménytelen, vagy legalábbis annak tűnő szerelmi szálba gabalyodik. Ami összeköti őket, hogy ugyanazon a buszon utaznak, sőt, még maga a helyes buszsofőr is hősszerelmese lesz az egyik történetnek. Félénk romantika, rengeteg érzelem, szerelem jellemzi az összes sztorit. És ami mág jobb, Usami Maki rajzstílusa rendkívül bájos, a karakterek ennivalóak, a lányok cukik, a fiúk tipikus bishounenek (szép fiúk), és egyetlen egy elnagyolt karakter ábrázolás sincs benne.

Ha szerelemre vágysz, vagy csak a nagy Ő-t keresed, akkor szállj fel a Harayuki buszra, ahol mindenki megtalálja a maga párját.

Linkek:

(Visited 45 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .