Seikon no Qwaser (TV-sorozat, 2010)

Seikon no Qwaser (TV-sorozat, 2010)

Egyetlen seasonból sem hiányozhat a már jól megszokott seinen-ecchi és fanservice-szel teletűzdelt „hárem” anime sorozat, lenge öltözetű, dús keblű leányzókkal. A Seikon no Qwaser is a fiú/férfi közönség meghódítására tör, sőt, meztelenséggel magasan ver eddig mindent, nem véletlen hogy minden epizódjának van egy rendezői változata is, amiben a cenzúrázatlan jelenetek tűnnek fel.

A sorozat először manga formájában jelent meg, és még jelenleg is fut Japánban. A történetet Hiroyuki Yoshino készítette, a manga illusztrációjáért Kenetsu Satou felelt. A képregény változatból eddig 8 kötet jelent meg, az anime adaptáció nagyjából követi az eredeti történetet, bár vannak eltérések a dialógusok, és a jelenetek között, főleg a cenzúrázott változatból maradt ki a látványvilág szempontjából több fontos dolog.

Az animációért a Hoods Entertainment, a Studio Easter felel, valamint a Gonzo is besegített 2 epizód erejéig. A rendező Hiraku Kaneko (Aquarion age – Sign for Evolution, Kamichu!), a karakter dizájner Makoto Uno (Dragonaut – The Resonance, Gantz, Love Hina, R.O.D., Witchblade), a zenei aláfestést Tatsuya Katou (Kampfer, Phantom – Requiem for the phantom, Needless) biztosítja.

Az animáció nagyon szép, bár a természet ellenesen nagy kebel méretek engem megint csak zavarnak, a történet is lehetne jobb, de mégis van benne valami, ami miatt kíváncsian várom a sztori alakulását.

Az opening alatt Faylan Errand” című dala csendül fel, ami a sorozat hangulatához illik, de nem nyújt maradandó élményt. Ami nagyon jó, az az ending animáció és zene. A „Passionate squall„-t Ayumi Fujimura, Aki Toyosaki, Minori Chihara, Aya Hirano és Yoko Hikasa (a főhősnők szinkronhangjai) adják elő az ending alatt. Ezt a dögös dalt, nagyon jó animáció kíséri, a főszereplő leányzókat láthatjuk szenvedni egy fürdőszobában (ecchi-fanservice támadás ezerrel), de  a kettő összhatása nagyon jó.

Történet: A sztori Japánban, a kelet-ortodox vallású Szent Mihailov Akadémián játszódik. Itt él Mafuyu Oribe és legjobb barátnője, Tomo Yamanobe. Tomo az akadémia előző igazgatójának a lánya, a fiús és harcias Mafuyut pedig Tomo szülei örökbe fogadták még kisgyermekként. Tomo teljesen Mafuyu ellentéte, kicsit butuska, lassú, ügyetlen, naív és jószívű. Mafuyu, mint egy igazi herceg védelmezi a lányt, hiszen ő az egyetlen családja, azóta hogy Tomo szülei is meghaltak.

Egy nap Mafuyu és Tomo különös háborúba csöppenek bele. Egy eszméletlen, fehér hajú, orosz fiút találnak a házuk előtt. Mint kiderül, a fiú, Aleksander Nikolaevich Hell, röviden Sahsa. Ő egy Qwaser (alkimista?) Oroszországból, különlegessége, hogy képes irányítani a vasat. Minden Qwasernek van egy Máriája/társa, akitől anyatejet! (a sorozatban szóma-ként  emlegetik) véve képes feltárni a teljes erejét. Sashának egy apáca, Teresa Beria lesz a társa a későbbi harcokban.

Sahsa azért érkezett az Akadémiára, hog ya  Tomo édesapja általl elrejtett különös „szent erejű” ikont megvédje. Ugyanis egy ellenséges szekta gonosz célokra akarja ezt az ikont felhasználni. De Tomo és Mafuyu semmit sem tud a hol létéről, mégis elsődleges célpontjai lesznek a támadásoknak, főleg, hogy kiderül Tomo szómája rendkívül értékes.

A makacs, és mogorva Sasha végül összeköltözik Tomoékkal, és a már meg szokott, sablonos helyzetkomikumok (meztelen-fürdő lányokra rányitok) után, Teresa is csatlakozik hozzájuk. Ám az ellenség nem pihen, és egyre erősebb gonosz Qwaserek tűnnek fel.

Sahsa-ék oldalát erősítvén, érkezik egy másik orosz  gót loli, Ekaterina Kurae, röviden Katya. Látszólag egy ártatlan, gyönyörűen cuki 10 éves leányzó, de a belseje eléggé ördögi, és apróbb kegyetlenkedésekre hajlamos, pl.: a Máriáját előszeretettel kínózza (mivel egy szadomazó dög, ezért el lehet képzelni milyen „játékokat” űz a kiválasztotjával). Ő egyébként a rezet uralja, és ismertetőjegye: egy óriási koporsót cipel magával, melyben a robotszerű „Réz Mamája” alszik, de ha Katya veszélyben van, rögtön vérfürdőt rendez.

Összegzés: Szóval akció, és fanservice egymás hegyén-hátán, na meg egy kis humor. A sorozatot nem nagyon lehet komolyan venni, de valamiért megfogott, majd meglátjuk, hogy a 12. rész végén mi lesz. 🙂 Jahn, én 16 éven felülieknek ajánlom, mert hiába vannak cenzúrázva a jelenetek, azért a szinkronhangok eléggé utalnak a dolgokra, de a cenzúrázott verzióból nem érthetjük mindig, hogy most mi a manó történik, ezért jobb a cenzúrázatlan, rendezői változat XD.

Anime adatok:

  • Angol cím: The Qwaser of Stigmata
  • Japán cím: Seikon no Qwaser / 聖痕のクェイサー
  • Írta/Történet: Hiroyuki Yoshino (történet), Kenetsu Satou (rajz)
  • Rendezte: Hiraku Kaneko
  • Karakter design: Makoto Uno
  • Megjelenés éve: 2010. január
  • Típus: tv-sorozat
  • Terjedelem: 24 epizód
  • Műfaj: akció, szupererő, yuri, misztikum, vígjáték, seinen/shounen, varázslat
  • Stúdió: Hoods Entertainment, Studio Easter, Gonzo, Mook Animation
  • Zene: Tatsuya Katou
  • Hivatkozások: ANN (eng), AniDB (eng), Official site (jap), AnimeNfo (eng), Wikipédia (eng)
(Visited 444 times, 1 visits today)

7 thoughts on “Seikon no Qwaser (TV-sorozat, 2010)

  1. Remek összefoglalót írtál erről az animéről. Egyetlen hiba csak az, hogy Katya nem az elektromos áramot uralja, hanem a rezet. De a rézben az a jó, hogy remekül vezeti az elektromos áramot, ezért tudja azt is használni. És „Mama” is rézből van 🙂

  2. Köszi a hozzászólást, ki is javítom, amit mondtál. ^^ (Az első két rész után még voltak nálam homály foltok, hogy mi micsoda.) És egyúttal Te vagy az első bátor olvasóm, aki írt is ide kommentet, úgyhogy ezért is kiemelten örülök :D.

  3. Tényleg elég ütős összefoglaló, elismerésem. Adok neki egy esélyt. Kedvet kaptam hozzá csak remélem a perverz jelenetek nem mennek az élvezhetőség rovására =).

  4. Spoiler: Mafuyu és Sasha össze jönnek (L)
    Gomen,de ezt muszály volt xD

    1. Óh my god 😀 jupííí. Erről lemaradtam, kicsit lassan sikerül pótolnom a sorozatot, de igen! Köszi a spoilert! Nálam ők az „álom” pár :).

  5. tudna nekem vki segíteni hogy magyar felirattal 5. résztől és azzal együtt hol tudnám megnézni
    a segítséget előre is köszi

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .