Yumeiro Pâtissière (TV-sorozat; 2009; 13 epizód?)

Yumeiro Pâtissière (TV-sorozat; 2009; 13 epizód?)

Yumeiro Pâtissière

Újabb shoujo-komédiát köszönthetünk a Yumeiro Pâtissèire személyében. Könnyed, szórakoztató, bár inkább a fiatalabb korosztályt célozza meg nézőközönségében. Az animének egyenlőre 13 epizódjáról van információ, de már tapasztalatból tudjuk, hogy az ilyen jellegű animék hosszabbak szoktak ennél lenni. Majd meglátjuk. A történet aranyos, a karakterek is, tipikusan az a régebbi típusú shoujo alkotás, óriási baba szemekkel, „gyerek” karakterekkel, hétköznapi, de tanulságos történettel.

A 14 éves főhősnő, Amano Ichigo, nagymamája nyomdokaiba lépve, világhírű cukrász szeretne lenni. Ahhoz, hogy álmait valóra váltsa, a párizsi Szent Marie Akadémia növendékévé kell válnia. Szerencséjére az akadémiának van Japánban is testvér iskolája, így a távolság nem lehet akadály. Végső döntésében, a tehetséges Hanabuse-kun segíti, aki szintén jó eredményeket felmutató cukrász. Ichigo sokáig úgy érezte, hogy üres az élete, nincsenek céljai, a szülei is zongora zseni hugával foglalkoznak csak. Ő meg nem sikeres sem a tanulásban, sem a sportokban. Csak egy gyerekkori édes emlék él benne cukrász nagymamájáról, illetve a sütemények végtelen szeretete hajtja. Hanabuse azonban felfedi a lány különleges tehetségét, és arra buzdítja, hogy legyen az említett akadémia tagja. Így kezdődnek Ichigo kalandjai a Szent Marie Akadémián, ahol barátokra, segítőtársakra, és persze ellenlábasokra is szert tesz.

Az animét a Pierrot és Kusanagi stúdió készíti. Az eredeti mangát, Natsumi Matsumoto készítette. A sorozat rendezője: Ko Suzuki, a karakter dizájner: Yukiko Akiyama.

Linkek: ANN; Baka Updates-Manga.

(Visited 47 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .