Tegami Bachi (Letter Bee; TV-sorozat; 2009)

Tegami Bachi (Letter Bee; TV-sorozat; 2009)

Tegami Bachi

A Studio Pierrot gondozásában készült manga adaptációval kezdem a sort. A történetet eredetileg Hiroyuki Asada rajzolta és írta. Műfaját tekintve megint csak a fantasy és dráma keveredik benne, egy csipetnyi akcióval, és humorral.

Történet: Egy kietlen, sziklás vidéken járunk. Lag Seeing, egy 7 éves kisfiú, aki nem rég veszítette el az édesanyját. Egy titokzatos „szervezet” arra kényszerítette a nőt, hogy hagyja el egyetlen kisfiát. Később a fiút „postára” adják, és egy távoli vidékre küldik el. A postai szállítás azonban cseppet sem veszélytelen, mivel óriási bogarak lesnek mindenhol áldozataikra. Ezért, a postai/futár feladatok ellátására létrehoztak egy Letter Bee nevű szervezetet. Itt dolgozik a 18 éves fiú, Gauche Suede is, akinek Lag Seeing-et kell eljuttatnia a megadott címre. Ám a szívére nagy hatást gyakorol az elhagyott gyermek szomorú története, és megpróbál segíteni a fiúnak. Mindeközben meg tudjuk, hogy Gauche azért vállalta ezt a foglalkozást, mert járni képtelen kishugán szeretne segíteni, és hát ez a legjobban fizetett állás, mivel eléggé életveszélyes.

Kivitelezés: az animáció szép, kidolgozott, a zenék nagyon kellemesek mind az op-ban és az ed-ben is. Érdekesség, hogy a rendező, Akira Iwanaga, aki pl.: a Bleach egyes epizódjait rendezte, valamint végzett munkálatokat pl.: az I”s Pure-ban, Pandora Hearts-ben, a Gunslinger Girl-ben. A karakter dizájngot Minako Shiba készítette, korábbi munkái: D.Gray-man, Darker than black, Fullmetal Alchemist, Ghost in the Shell SAC, Noir, Kuroshitsuji, stb.

A sorozat folyamán e két fiatal közös útját, kalandjait, személyes drámáját követhetjük nyomon, valamint a Letter Bee-k munkájának hátrányaival ismerkedhetünk meg.

Linkek: ANN.

(Visited 33 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .