Ako Shimaki: Gekka no Kimi (manga; 2002; 7 kötet)

Ako Shimaki: Gekka no Kimi

Ako Shimaki: Gekka no Kimi

Ako Shimaki mangaka egy örök érvényű drámát ragad meg egyik manga sorozatában, a Gekka no Kimiben (Moonlight Prince). Képregénye, mely egyébként grafikáját tekintve a legszebb karaktereket felvonultató, és gyönyörű hátterekkel díszített, 2002-ben indult, a Shogakukan Inc kiadásában. Az eddig 7 kötettel bíró sorozat rendkívüli népszerűségnek örvend, de nemcsak megható, és romantikus, tipikus shoujo története miatt, hanem Ako Shimaki egyedi stílusának is köszönhetően. Az alkotó esztétikai kavalkádja mellett, meglepő finomsággal képes ábrázolni a szereplők lelkében lejátszódó drámai folyamatokat. Rajzai tele vannak élettel, és főhőseinek érzelmei szavak nélkül is átivódnak az olvasóba. Elsősorban japán diákok iskolai életébe, szerelmi viszonyaiba, intrikáiba kalauzol el bennünket történeteiben, de azért nem veti meg a fantasy és történelmi elemeket sem. A Moonlight Prince is ugyan Gendzsi történetére alapoz, sőt, meglepő formában meséli el újra, de Shimaki-szan egy jelenbe ágyazódó történet kereteiben mutatja be a szerelmet szomjazó herceg történetét.

Képregényének főhőse, egy Kazuki nevű középiskolás fiú, aki Gendzsi reinkarnációja mai modern világunkban. Gendzsi herceg történetével párhuzamosan fut leszármazottjának sorsa a jelen korban. Azonban Kazukinak van egy „betegsége”, melyet Gendzsitől egy átkokként örökölt. Ha hozzáér egy lányhoz, akkor rögtön rosszul lesz, és teste elkezd remegni. Egészen aszkéta életet él, mindaddig, míg osztályába új tanuló nem érkezik, Shuu-chan személyében. Az elbűvölő, naiv lánnyal egymásba is szeretnek, ám a múlt kísértő álmai nem hagyják, hogy kapcsolatuk nyugodt mederben haladjon. Félreértések, rivális lányok és fiúk hada, és egy több mint ezer éves viszonzatlan szerelem árnya lengi körül főszereplőink csöppet sem nyugodt hétköznapjait.

(Visited 40 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .