White Album (Tv-sorozat)

White Album (Tv-sorozat)

White Album (Tv-sorozat)

A White Album egy aranyos, nem túl bonyolult, kis könnyed romantikus, seinen sorozatnak indul így a fázos, hideg téli napokban. A pozitívuma a kis romantika mellett, a rengeteg cuki, sőt kawai szereplő, és ami nagyon ritka, a helyes, ám néha semmit mondó férfi főhős.

Az alkotókról annyit nem akarok most kivételesen regélni, mert annyira nincs is közöttük számomra ismerősen csengő név, sőt, az AQUAPLUS nevű stúdió sem mond túl sok mindent.

Amiről tudok néhány jó szót szólni, az az opening és ending animációi illetve zenéi. Az openinget Nana Mizuki énekli, az ő kellemes, kislányos hangja tökéletesen adja a sorozat hangulatát. Ami nagyon jól sikerült, az az opening alatt látható természeti képek, melyek rendkívül bájos, és nyugodt légkört teremtenek, sőt, maguk a szereplők is elmosódottan jelennek meg, mintha valamilyen festmény figurái lennének. Egyszóvel ez tetszett nagyon. A zene igaz annyira nem fülbemászó, de a 13 rész alá kellemes betétdalnak ígérkezik. Az animációval kapcsolatban nézzük először a karakter designt. Hát alapvetően szép, bár néha aránytalannak tűnik néhány karakter esetében (főleg mikor egy fiú inkább kinéz lánynak), de alapvetően nincs vele baj (látom már le kell adnom a nagy igényeimet is néha :D). A háttér is részletes, de azért egyszerű is viszonylag, pont jó. Mondhatni nem is rossz, de nem is az a kiemelkedően jó. Talán ez lesz igaz a történetre is, mivel az első epizódban igaz, hogy minden szereplőt megismertünk, de elég vontatottan indultak be az események, sőt mondhatni nem is történt semmi említésre méltó.

Röviden, megismerjük az alap történetet. Adott a jóképű, helyes, szokatlan gondolkodás menettel megáldott egyetemista fiú, Touya Fuji-kun. Fuji-kunnak van egy szívszerelme, akivel együtt is járnak, Yuki-chan. Azonban Yuki-chan éppen a szórakoztatóiparba akar belépni, idol lesz a kis bájos, ártatlan leányzóból, ezért párjával nagyon kevés időt tud együtt tölteni. A sorozat során ez a konfliktus lesz kibontva végig, hiszen Yuki-chan a munkája miatt egyre távolabb sodródik szerelmétől, ugyanakkor csinosabbnál, csinosabb lányok jönnek a képbe, akik mind valamilyen rejtett érzelemmel viseltetnek férfi főhősünkkel szemben, egy tipikus seinen, hárem animéhez hűen. Hogy a szerelmük túléli ezt a huzavonát…

Fuji-kun és Yuki-chan mellett megismerhetjük először is Akira Nanase-kunt, aki a legjobb haverje, de fiúhoz, és korához képest nemcsak túl lányos a kinézete, de még alacsony is. Reménytelenül (már 5 éve) szerelmes közös barátjukba, Misaki Sawakurába. Misaki egy átlagosnak tűnő csajszi, a fiúk osztálytársa, és láthatólag oda van Fuji-kunért. Erre abból következtetek, hogy mindig mindent megtesz neki, meg azonnal próbálja teljesíteni a kéréseit.

Egy harmadik lány, Haruka Kawashima, Fuji-kun gyerekkori barátja, és pár hónapja halt meg a bátja. A lány láthatólag nehezen gyógyul ki az e miatti depressziójából. És lám lám, mintha nagyon is erős érzelmek kötnék Fuji-kunhoz, bár ezt nem nagyon lehet megállapítani 2 és fél perces tartalmas párbeszédből.
De a szereplőgárda ezzel még nem teljes, sőt egyes karakterek életének hátterében is vannak még rejtélyek. A sorozatban még fontos szerephez fog jutni, Yuki-chan menedzsere, és Eiji Ogata is, egy híres zeneszerző és egyben Yuki-chan és Rina-chan hmm hogy is fogalmazza sztár imidzsét őrzi, és egyengeti útjukat.

És végül a képbe csöppen a másik főszereplőnk, Fuji-kun és Yuki-chan mellett, mégpedig Rina Ogata személyében. Rina egy befutott, elismert fiatal énekes tehetség, aki nagyon jó barátságba kerül Yuki-channel. Ő fogja elindítani a lány karierrjét, és mindenben támogatni próbálja, sőt háttér vokálosnak is beszervezi a zenekírába. Rina elég érdekes karakter, hűvös és visszafogott, a rossz akaróival igazán félelmetesen tud bánni, de akit szeret, azért mindenre képes. Először hát közte és Yuki-chan között nagyon szoros barátság szövődik, de éppen mikor meghallja, ahogy Yuki pont Fuji-kunnal beszél, megkéri hogy mutassa be őket egymásnak, megszeretné ismerni a lány barátját. Na, éppen ezzel fognak tovább nőni a galibás helyzetek, hiszen Rina-chan is, bármennyire igyekszik titkolni, szemet vet majd férfi főszereplőnknek. És, hogy ellent tud-e állni bárki is az ő meggyőző bájainak? Hmm kíváncsi leszek rá.

Hogy várhatunk-e ettől a sorozattól valami pluszt? Háát talán, bár ehhez nem fűzök túl sok reményt. Ami izgalmas lehet, az a karakterek érzelmi életének alakulása. Előre láthatólag poénokra nem túl sok lehetőség lesz benne, inkább drámára, főleg Yuki-chan miatt, hiszen még fiatal és tapasztalatlan a show bizniszben sok támadás éri a riválisok oldaláról. Hog érdemes-e megnézni? Hát aki szereti a romantikus drámét, meg a csini anime karaktereket, az tehet vele egy próbát.

Érdekességek, amik tetszettek:

1. Sok olyan jelenet van, ahol szövegek formájában írják ki a szereplők gondolatait, ezzel egy kicsit művészi hatást keltenek.

2. Nana Mizuki nemcsak az openinget énekli, hanem Rina-chan szinkronja is egyben. (a hangját egyből felismertem, mert a 2008-as Earl and fairy főhősnőjének is ő volt a szinkronja).

3. Az opening és ending festői, művészi animációja.

4. Nem bírtam ki, és csak megnéztem az alkotókat XD. A karakter designért felelős Kou Yoshinari nagy döbbenetemre a Blood: the last vampire, az Eureka Seven, az Evangelion: you’re not alone, és a Fullmetal Alchemist movie-jának az animációjáért volt felelős. Na, most döbbentem le XD. Egyáltalán nem emlékeztet a karakter design ezekre a művekre.

5.  A Screenplay Hiroaski Sato munkája, korábbi művek, melyekben valamilyen formában részt vett: AD Police Files, Area88, Akira, Fushigi Yuugi Ekioden, Yoshimune, Patlabor movie, Girl Who Leapt Through Time.

6. A kezdő jelenet nagyon tetszett! Az egész anime Fuji-kun egyik visszatérő „rémálmával” indul. Éppen Yuki-channel ülnek egy kávézóban, de a lány sakít vele, mert belép az idolok közé. És ami a legjobb, Eiji Ogata rock szamái zavarják meg a párbeszédüket, ami miatt nem érti Fuji-kun, hogy Yuki mit mond. Közben egy-két könycsepp is ül. Majd Yuki faképnél hagyja a srácot, és beveti magát a közönség köré. Na, ez volt a legjobb jelenet az egész első részben. Utána Fuji-kun mindig istennőzte a női ismerőseit, meg hogy miattuk találkozhat Yuki-val… háát…lehet hogy belenzézek majd, ha már több része is meg lesz.

Anime adatok:

  • Angol cím: White Album
  • Japán cím: ホワイトアルバム
  • Írta/Történet: AQUAPLUS (író), Hisashi Kawata (rajz)
  • Rendezte: Hiroaki Sato
  • Karakter design: Kou Yoshinari
  • Megjelenés éve: 2009
  • Típus: tv-sorozat
  • Terjedelem: 26 epizód
  • Műfaj: romantikus-dráma, seinen
  • Stúdió: Seven Arcs
  • Opening theme: „Shinai” ~ Nana Mizuki
  • Ending theme: „Maiochiru Yuki no Youni” ~ Suara
  • Kapcsolódó oldalak: ANN, Hivatalos honlap
(Visited 109 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .