Ef – a tale of melodies (TV-sorozat; 2008)

Ef – a tale of melodies (TV-sorozat; 2008)

Ef - a tale of melodies

Az előző bejegyzésben írtam az Ef – a tale of memories első szériájáról, és íme a kicsit kiegészített folytatás a második évadról. Októberben indult az Ef – a tale of melodies, mely ugyanott folytatja a sorozat történetét, ahol az első évad abba maradt. Tudatlanságom miatt kicsit lehúztam ezt a sorozatot, még mikor belenéztem az első epizódjába, de most hogy már „átéltem” mind a 24 részt, már másképpen látom az animét.

A második évadban tulajdonképpen új szereplők nem jelennek meg, mindenki marad a régi, sőt, az előző részbeli 6 főhősünk mind feltűnik több részben is (név szerint: Chihiro és Renji, Hiro és Miyako, Kei és Kyouske). Melettük a két főszálat ezúttal az előző season két rejtélyes felnőttje adja, Himura Yuu és Shuichi Kuze. Kettejük közös múltját, illetve jelenét ismerhetjük meg. Előre vetíteném, hogy a hangulata sokkal sötétebb, szomorúbb és egyúttal drámaibb, mint az első seasoné volt. A két fiú mellett pedig fény derül a titokzatos lány, Yuuko kilétére is.

Himura Yuu, röviden Yuu-kun, elég szomorú gyermekkorral rendelkezik. A 12 rész mind azokat az eseményeket vonultatják fel életéből, ami miatt egy kicsit megkeseredett, magányos alak lett. Gyermekkorában ugyanis, mikor 10 éves lehetett, egy nagy tűzvészben elvesztette a kis hugát, és e szörnyű emlék egész életén át kísérti. Hatalmas bűntudata van amiatt, hogy nem volt képes megmenteni imádott testvérét. A másik dolog, amikor ekkor örökre le kellett mondania, az a rajzolás. Ez a nagy tragédia arra kéztette, hogy zárkózott, magánakvaló fiú legyen. Mivel árván maradt, így a helyi templom árváházába került. Itt ismerkedett meg a nála pár évvel fiatalabb Yuuko-channel. Yuuko is a nagy tűzvészben vesztette el a családját, és van egy nagyon megkapó ismertetőjegye, nagyon hasonlít Yuu elhunyt kishugára. Ezért is próbál tőle minél inkább távol maradni Yuu, de a lány kedvességével és bájával belopja magát a szívébe, mégha magának nem is akarja beismerni.

Ám egy nap megsérti a lányt, akit ezután soha többé nem lát. Vagyis egészen addig, míg Yuu végzős nem lesz a középsikolájában, és ismét nem találkozik Yuuko-val, aki mint új cserediák érkezik hozzájuk. De kapcsolatuk még mindig nem szövődik szorosabbra Yuu távolságtartása és makacssága miatt. De Yuu érdekes mód rögtön Yuuko védelmére kell, amint kiderül hogy a lány új osztálytársai csöppet sem viselkednek kedvesen, sőt egyesen kiközösítik. De hogy ennek mi is a valódi oka? Yukko miért is mondja azt Yuunak, hogy ő volt az első szerelme, és még mindig szereti? Mert ez nemcsak egy egyszerű szerelmi vallomás… Ugyanis Yuuko nagyon sötét múlttal rendelkezik, sőt… még a jelenlegi élete is sokkal borzasztóbb, és olyan titkokkal van teli, melyek hátra lévő életére is bűnösként bélyegzik meg…

Eközben Yuu elérte a függetlenséget, mindenből az élre tör. Ráadásul egyik osztálytársa, Nagi Hirono (ő egyégként Hiro nővére is egyben), nemcsak a rajzolásra próbálja ösztönözni, hanem eltitkolt szerelmét is el szeretné neki mondani, de Yuu minden figyelmét csak Yuuko felé fordítja. Hogy ebből a szerelmi háromszögből mi fog kisülni? És Yuu rájön-e igazi érzelmeire Yuuko iránt? Yuuko milyen sötét titkokat rejteget? Nos, akit érdekelnek a válaszok, az megtudhatja ha végig nézi ezt a fordulatokban nagyon gazdag, drámai sorozatot.

De, azért nem feledkeztem meg Kuze-kunról sem. Kuze, a hegedűművész esetében rengeteg szimbolikus és elvont jelentet lehet látni. Ugyanis Kuze-szan halálos beteg. Ugyanakkor megjelenik az életében az előző széria nagy virgonc leányzója, Mizuki-chan, aki első látásra beleszeret a férfiba. Kapcsolatuk a dráma és agónia között ingadozik. Hatalmas veszekedések, megrázó monológok követik egymást. Kuze-szan minden kapcsolatát meg akarja szakítani, hogy semmi se kösse az élők világához, ugyanakkor igazán fél attól, hogy egyedül marad, és meg kell halnia, ilyen fiatalon. Kívülről dúrva, kemény szavakkal utasít el mindenkit, aki kedves vagy együttérző akar vele lenni. Mizuki-chan iránt vágyakozik, ugyanakkor féltékeny is rá. A fiatalságára, a jövőjére, az iránta érzett szerelmére, az örök jókedvére, és arra, hogy milyen pozitívan látja a világot. Vajon Kuze-szant sikerül-e Mizukinak felébresztenie önkínzásából, és felnyitni a szemét arra, hogy csak hazudik önmagának és környezetének?

Egy szó mint száz, méltó befejezése ez az Ef- a tale of memoriesnak. A grafika és animáció színvonala hozza az első sorozatáét, a zenék ismét kiemelkedőek, Tenmon hegedűszólói egyszerűen lenyűgözőek. Az opening és az ending animációi és zenéi szintén kiemelkedően sikeredtek, nem bírtam úgy végig nézni a sorozatot, hogy ne nézzem végig őket. Akik élvezték az első szériát, azoknak ajánlom mindenképpen, de az első sorozat nélkül nem is érdemes megnézni, hiszen közvetlen folytatással állunk szemben. Nekem nagyon tetszett, és örülök, hogy még egy ilyen csodás művel bővíthettem kedvenceim listáját =).

Adatok

  • Cím: ef – a tale of melodies
  • Japán cím: ef – a tale of melodies
  • Rendezte: Shin Oonuma
  • Original Creator: minori
  • Music: Tenmon
  • Megjelenés éve: 2008
  • Típus: TV-sorozat
  • Terjedelem: 12 epizód
  • Műfaj: romantikus, dráma, misztikus, iskolai élet
  • Stúdió: Shaft
  • Opening: „ebullient future” ~ Elisa/Tenmon
  • Ending: „Egao no Chikara” ~ Nakamija Yumiko
  • Honlapok: ANN, Hivatalos Honlap
(Visited 87 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .