Az ágyas

Az ágyas

Az ágyas

Az ágyas című könyvet pont ma olvastam ki (kis karácsonyi ajándék volt a számomra ^^), úgyhogy gondoltam, amíg friss az emlék, és még időm is van, írok róla egy kis bejegyzést.

Szóval, a történet maga nem túl hosszú, sőt egy délután alatt végezhet vele az ember, de nem is lehet letenni olvasás közben. Egy lány tragikus sorsát imerhetjük meg a középkori Japánból. A lány egy tönkretett daimjo gyermeke, kit a nagyurak játészerévé tesznek. Végső menedékét egyedül a különféle indiai, kínai és japán szerelmes, olykor erotikus történetekben és versekben leli meg, melyekből nemcsak erőt, hanem ötlelet is merít, hogy kilátástalan helyzetéből hogyan is menekülhetne meg.

Ha kíváncsiak vagytok, egy megkeseredett, a férfiak érintésétől rettegő, de mégis az igaz szerelemre és gyengédségre vágyó fiatal japán lány elbeszélésére, akkor egy kellemes délutánra számíthattok, ha a kezetekbe veszitek e könyvet.

Egy kis vélemény: a keleti történetek mind nagyon érdekesek benne, főleg ahogy beleszőtték a leány elbeszélésébe. És bár nem éppen vidáman indul a cselekmény, mégis magával ragad a lány kifinomult műveltsége és sajátos életfelfogása miatt. Nem mondom, hogy világ megváltó gondolatok jelennek meg benne, de azért a középkori Japánt hűen ábrázolja az alapján, hogy milyen kiszolgáltatottak is voltak a nők abban az időben. Érdekes kis olvasmány volt, a néha pajzán hangvételű mesék virágnyelvezetét pedig élvezet volt megfejteni, bár elég egyértelműek a metaforák bennük =).

(Visited 43 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .