Yozakura Quartet (TV-sorozat; 2008)

Yozakura Quartet (TV-sorozat; 2008)

Szintén Október 2-án indult, a kicsit már sablonos elemekkel gazdagított Yozakura Quartet című, 12 részesre tervezett anime sorozat. Az első rész előrevetíti, hogy nagy valószínűséggel epizódikus lesz a cselekmény vezetés, esetleg egy főgonosz lesz, aki majd belekavar hőseink munkájába. Mivel az animét készítő stíúdió általam annyira nem ismert, így bele is kezdenék, hogy nagyjából miről szólt az első rész, és mit várhatunk ettől az animétől.

1. rész (Sakura Saku): Képzeljünk el egy olyan várost, név szerint Sakurashint, amelynek lakosságának több mint a felét Youkai-ok, azaz démonok teszik ki. Ezek a démonok azonban nagyszerűen asszimilálódtak az emberek társadalmába, és szinte normális földi lényként élnek. Ám azonban, nem lenne bonyodalom e békés városban, ha bizonyos youkaiok nem lennenének gonoszok, vagy éppen az emberek atrocitásai miatt, nem kapnák fel a vizet, és zavarnák meg a város nyugalmát kisebb-nagyobb csetepatékkal. Ezeknek a zűrzavaros állapotoknak a megfékezésével és kezelésével foglalkozik egy 4 főből álló kis csapat, akik a városban saját kis irodájukból figyelik a rendellenes megnyilvánulásokat, és közben segítséget nyújtanak a lakosságnak.

E csapat tagjai: Egy Hime Yarisakura nevű lány, aki szintén youkai, ráadásul egy sárkány nemzettségből származó, hatalmas erővel rendelkező, kicsit arrogáns, komoly, katanával a levegőben ugráló lány. Mellette téblából „inasa”, Kyousuke, aki egy Oni, és „oujo-szamáját” (űrnőjét) szolgálja kitartóan. A csapat második tagja, Ao Nanami, egy cica fülekkel megáldott lány, aki képes a gondolatokban olvasni, és több kilóméteres körzetben megtalálni a keresett személyt képessége révén. A lány a tipikus aranyos, kedves, kis gondoskodó, bár néha ügyetlenkedő típus, akit akarva akaratlanul is megkedvelünk. A harmadik hölgy pedig Kotoha Isone, aki gondolataival képes tárgyakat elővarázsolni a semmiből, sőt, még a természeti erőket is uralma alá hajtja. Az ő természetét a nyugalom és segítőkézség uralja, talán a csapat legérettebb és legidősebb tagjának tekinthetjük.

A kis csapat negyedik tagját, egyben főnökét, adja Akina Hiizumi, a három lány mellett ő az egyetlen fiú (az Hime inasa nem számít bele a csapatba), akinek ráadásul nincs semmilyen természetfeletti ereje, egy átlagos ember, vagyis csak annak tűnik. Mindenesetre Himével mintha kicsit közelebbi lenne a kapcsolata, de mielőtt bárki is egy románc ígéretét látná bennük, rá kell jönnünk, hogy a bajtársias küzdésen felül, nem lesz részünk más érzelmi megnyilvánulásban, vagyis egyenlőre nem volt, de ez még nem zárja ki, hogy nem is lesz ^^.

Az első részben tulajdonképpen őket ismerjük meg. Éppen egy gonosz youkait üldöznek az egész városon keresztül, aki fegyverrel terrorizálja az embereket (ezt egy kicsit furcsállom, hogyha démonná vált, akkor mért nem természetfeletti erőt használ…no mindegy). Végül nagy nehezen a csapat bekeríti, és együttes erővel legyőzi. Itt is egy kicsit sablonos volt a dolog, ergo mindenki sorban bemutatja a maga erejét, míg teljesen le nem gyengül az ellenfél, majd megtisztítják a gonosz erőtől.

Ami a következő részben előtérbe kerülhet, az egy kis démon lány, akit csúnyán bántottak az emberek, és valami galibát fog okozni. Egyébként az elintézett taggal együtt menekült korábban, és nem hajlandó elfogadni a csapat segítségét, mivel Akina egy ember, és hát a lány gyűlöli az embereket.

Szórakoztató? Nos, talán ha kijön mind a 12 rész, és egy délután megnézi egyben az ember, akkor igen, még lehet az. Sablonos? Szerintem nagyon. Túl sok új elem nincs benne, esetleg a szituáció új egy kicsit, de egyébként is rengeteg természetfeletti, démonos anime jön ki mostanság, és ha össze kellene hasonlítani pl.: a To Aru Majutsu no Index-szel, akkor nálam jócskán lemaradna mögötte.

Animáció? A tetszésemet nem nyerte el túlzottan. Túl egyszerű, bár jó, a karakterek egész jól néznek ki, sőt cukik nagyon. A harci jeleneteknél az animáció is átlagos, nem annyira látványos, mint a Shikabane: Aka-ban. A hátterek pedig néhol nagyon stilizáltak. Maga a cselekmény pedig túlzottan is kikövetkeztethető.

A zene, az talán még a kiemelkedő kategóriába tartozik. A háttérzenék nagyon jók, sőt az ending és az opening is egész kellemes dalok. Legfőképpen az opening animációja tetszik, nagyon jó montázsokat tettek bele, és itt kreatív, szokatlan elemeket is használtak, ami azért a minőségét magasabbra emeli. Talán az opening miatt hajlandó leszek végig nézni, és hátha pozitívan csalódok a végén. 🙂

Adatok

  • Cím: Yozakura Quartet
  • Japán cím: 夜桜四重奏 ~ヨザクラカルテット~
  • Rendezte: Kou Matsuo
  • Megjelenés éve: 2008
  • Típus: TV-sorozat
  • Terjedelem: 12 epizód
  • Műfaj:akció, vígjáték, természetfeletti, démonos
  • Stúdió: Nomad
  • Original Creator: Suzuhito Yasuda
  • Zene: Akio Dobashi
  • Opening: „Just Tune” ~ Savage Genius
  • Ending: „Nagareboshi” ~ Round Tabla (Nino)
  • Honlapok: ANN, Hivatalos Honlap
(Visited 64 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .