Detroit Metal City (TV-sorozat; 2008)

Detroit Metal City (TV-sorozat; 2008)

kinopoisk.ru

A Studio 4°C ismét bebizonyította, hogy bármilyen praódiát képesek kiagyalni, még a legképtelenebb, legőrültebb szituációból is. Idén nyáron, pontosan augusztusban, indult a 24 részes OVA sorozatra tervezett Detroit Metal City, (DMC) ami tulajdonképpen egy nyálas, végtelenül gyengéd, loli természettel megáldott fiú dark metal énekesi karierjét humorizálja. Fergeteges poénok, szituációk követik egymást a mindössze 14 perces részek alatt, és szem nem marad szárazon a nevetési görcsöktől, az egyszer biztos! De hogy egy egyszerű vidéki fiúból hogyan vált egy rettegett és fanatizáló szadista állat?

Soichi Negishi egy vidéki kis család szerény sarja, ki nagy álmokkal érkezett Tokióba. Kis gitárjával, és csöpögős szerelmi dalaival próbált bejutni a pop bizniszbe, nem túl nagy sikerrel. Egyetlen ember figyelt csak fel tehetségére: egy feminista rocker menedzser, aki Krauser II-őt farag kis ficsúrunkból, és megalapítja a sátáni metal bandát: a DMC-t. Krauser mellé még beszervez kicsit lökött menedzserünk egy nőcsábász szépfiút gitárosnak, és egy kis duci, kattant, hétköznapi srácot dobosnak. És ezzel veszi kezdetét a DMC sikerútja, és Soichi csöppet sem könnyű megpróbáltatásai! Már maga az alapszituáció is adja a komédiát, és azt, hogy egy oltári kamu az egész bandájuk, de jól leplezik magukat a tagok. A színpadon Krauser az, aki megölte a szüleit, megerőszakolta őket, rendőrgyilkos, sőt, még a Tokyo tornyot is magáévá tette! Mindeközben a koncertek végén, mikor lekerül a smink és az álruha Nogichiről, egy szánalmas, szerencsétlen szűz fiút kapunk, aki még titkos szerelmének sem meri bevallani érzelmeit. Soichi szülei pedig nagyon is életben vannak, és ugyan nem tudják, hogy milyen együttesben játszik, de büszkék kisfiuk tehetségére, és egyre felfelé ívelő karierjére.

Hatalmas tombolás, erőszak, brutalitás jegyében, igazi piszkos, őrült, fenevadként tőrnek a tokióki zenelisták élére a DMC tagok, miközben Soichi próbál kiszabadulni e rákényszertített szerepből, de ahogy halad előre a történet nagyon is úgy tűnik, hogy skizofrén módon, Krauser egyre inkább a személyiségének részévé válik, és ha egyszer Soichi kijön a béketűrésből senki sem állíthatja meg!

Az animáció terén annyit jegyeznék meg, hogy teljesen stilizált, főleg a karakterek, gyakran South Park érzésem volt a részek alatt, a hangulatot és a poénokat tekintve is. Előfordul, hogy a karakterek nem mozognak, tehát gyakran darabos a mozgások. De ez mind belefér ebbe a stílusba, sőt, ez teszi igazán olyanná ami. Maguk a vények, és a vágások nagyon ötletesen vannak megoldva, sőt, az opening kifejezetten nagyszerű a kivitelezést tekintve.

A zene pedig, mint várható, kemény metal és rock, mely leginkább a Death Note openingjeihez hasonlítható. AKi nem szereti, vagy csak egyszerűen nem bírja hallgatni a folyamatos hörgéseket, amiket szerintem még Marylin Manson is megirigyelhetne, az jobb ha messze elkerüli. De másrészről nézve, a paródia kedvéért bármilyen más zene irányzatot kedvelő is megpróbálkozhat vele.

Érdekesség, hogy a live-action mozija a DMC-nek, elvileg nemsokára bekerül a japán moziba, úgyhogy kíváncsian várom az élőszereplős változatot. Aki egy féktelen paródiára vágyik, és nem riad vissza a kemény dalszövegektől, és persze már elmúlt 18, az bátran kezdjen bele! És persze az se mellékes, ha hosszabb távon elviseli a dúrva metál zenét :)).

Adatok

  • Cím: Detroit Metal City
  • Japán cím: デトロイト・メタル・シティ
  • Rendezte: Hiroshi Nagahama
  • Megjelenés éve: 2008
  • Típus: OVA-sorozat
  • Terjedelem: 24 epizód (1 rész 14 perc)
  • Műfaj: vígjáték, paródia, őrültség, zene
  • Stúdió: Studio 4°C
  • Original Creator: Kiminori Wakasugi
  • Opening: „Satsugai” ~ Detroit Metal City
  • Ending: „Amai Koibito” ~ Soichi Negishi
  • Honlapok: ANN, Hivatalos Honlap, AnimeAddicts (hun)
(Visited 112 times, 3 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .