To Aru Majutsu no Index (TV-sorozat; 2008)

To Aru Majutsu no Index (TV-sorozat; 2008)

To Aru Majutsu no Index

Október 4-én még egy siker széria igéretével indult a To Aru Majutsu no Index című sci-fi és természetfelleti mágiával kevert dráma. A J.C. Staff stúdió úgy nézi ki, hogy az iskolai vígjáték mellett egy komoly művel is előrukkolt a stúdió, és nem is kis meglepetéssel. A karakterdesign teljesen tetszetős, az animáció nagyon szép, igényes, a hátterek részletesen kidolgozottak, egy szóval 2008-as színvonal minden mennyiségben! A zene pedig… Az openingre azonnal felkaptam a fejem! Régen hallottam egy ilyen nagyszerű zenét, pörgős, jó a dalszöveg, és olyan fülbemászó. El is döntöttem, hogy ahogy kijön a single cd-je be is szerzem azonnal! ^^

1. epizód (Academy City): Már maga a világ is nagyon érdekes, ahol a sorozat története indul. E jövőbeli városban az emberek nagy százaléka rendelkezik különleges, természetfeletti képességekkel, melyeket a tudomány révén fejleszthetnek ki. A sztori színhelye egy olyan város, mely teljesen tele van jobbnál jobb iskoláknál, és a különböző szintű természetfeletti képességekkel bíró diákokakt, képességeik szintje alapján sorolják be. Érdekes hangulata van ennek a városnak, hiszen még az utcai hangos bemondóban is az iskolára vonatkozó megjegyzések, utasítások szólnak, tisztára olyan, mintha az egész városban csak diákok élnének. És itt jön be a sci-fi animékre jellemző légkör és tárgyak: kukákra hasonlító takarító gépek az utcán, ultra szuper mobil telefonokon, égbe törő felhőkarcolók, de azért a bicikli is meg fér még ebben az ultra fejlett társadalomban. E környezetben ismerjük meg a világ legbalszerencsésebb emberét, Toma Kamijo-kunt, aki szintén rendelkezik egy furcsa képességgel: a bal kezével minden varászlatot, erőt képes semlegesíteni, de ez a kéz okozza a balszerencséjét is.

Nincs olyan nap, hogy en törne össze valamit, ne esne el, vagy éppen nem haragítana magára egy csapat rossz fiút. Éppen nagy hősiesen próbál egy lányt megmenteni kellemetlenkedő zaklatóitól, ám a dolog végül fordítva sül el. A bagázs üldözőbe veszi Toma-kunt, de végül pont az a lány menti meg, akin ő szándékozott segíteni. Vagy mégsem? A csajszi elég agresszív, és hát az elektrofeszültség túl teng benne, úgyhogy Toma-kun tulajdonképpen a srácokat „akarta” megvédeni :D, mint később kiderült.

A tűrőlpattant, harcias kisasszony, név szerint Mikoto Misaka, azonnal rátámad a férfi nem leggyávább tagjára, aki így elfutott a harc elől. Egy kis villámcsapás, villámlás és mennydörgés után, Toma-kun sértetlenül lép le a helyszínről. Mire nem jó, a balszerencsét hozó bal kéz?

Más nap reggel pedig nagy megdöbbenésére egy apácának is beillő lánykát talál a teraszán. A kislány láthatólag teljesen kimerült, és ételt kér a sráctól. A fiú megsajnálja, befogadtja, de egyúttal poénos helyzetek közepette próbál fényt deríteni a lány kilétére. A neve, állítása szerint Index, és a varázslók társadalmának 103 ezer fontos köktetének a hordozója, csak éppen emiatt üldözik is. Toma persze nem hisz neki. Varázslat? Ugyan már, ebben a világban bárkinek lehet rejtett képessége a tudományos kutatások révén. Ám egy nagyon is vicces szituáció meggyőzi őt Index. Ugyanis, a lány hófehér ruhája valójában egy varázslatos védőpajzs, mely megakadályozza, hogy bárki is megsértse a testét. Nos, Toma csak egyszerűen a vállára teszi a kezét, mire a lány ruhája szétszakad… ezután várható a tipikus reakció: áhh hentai! Csihi-puhi! Sarokba vonulás, és zavart pirulás. ^^ A komédiának még nincs vége, bár Index miután megköszöni a kicsit kellemetlenre sikeredett vendéglátást, eltűnik. Bár Toma kicsit félti a lányt, mivel állítólag nagy veszélyben van, ezért sem maradhatot nála.

Toma végül összeszedi magát, elindul a suliba, ahol még egy átlagos napot tölt el. Érdekes, hogy a tanárnője egy borzasztóan aranyos loli, csak éppen egy ördögi személyiséggel van megáldva. Hmm itt még biztos lesz egy pár humoros jelenet elrejtve. De mikor hazaér, nagy megrökönyödésére a súlyosan sérült Index hever az ajtója előtt, és egy sötét mágus éppen végezni akar vele.

Adatok

  • Cím: To Aru Majutsu no Index
  • Japán cím: とある魔術の禁書目録(インデックス)
  • Rendezte: Hiroshi Nishikiori
  • Character design: Kiyotaka Haimura / Yuishi Tanaka
  • Megjelenés éve: 2008
  • Típus: TV-sorozat
  • Terjedelem: 24 epizód
  • Műfaj: akció, sci-fi, dráma, fantasy, mágia, természetfeletti
  • Stúdió: J.C. Staff
  • Original Creator: Kazuma Kamachi
  • Zene: I’ve
  • Opening: „PSO-missing” ~ Mami Kawada
  • Ending: „Rimless” ~ IKU
  • Honlapok: ANN, Hivatalos Honlap
(Visited 26 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .