Yoshihara Yuki: Mata Mata Oboretai

Yoshihara Yuki: Mata Mata Oboretai

Yoshihara Yuki: Mata Mata Oboretai

Úgy néz ki, az idősebb hölgy + fiatalabb fiú felállás igen közkedvelt téma, bár ha az ember belegondol, a shoujo mangák több mint felében a fordított korkülönbség a gyakori. No, Yoshihara Yuki e megnyerő művével, a Mata Mata Oboretaival ismét garantált romantikus vígjátékot teremtett, egy érett nő, és éretté váló fiatal fiú románcáról, a kellő mennyiségű ártatlan és kicsit perverz humorral fűszerezve.

Persze, mint a mangaka korábbi művei mindegyikében, itt se teljesen komplettek a szereplők. Hogy kik is ők? Hát a főhősnő a tipikus csinos, de a párkapcsolatok terén mindig pórul járó Sugioka Yoriko, akivel épp most szakított a „tökéletes pasi”. Yorikónak elég naív elképzelései vannak a tökéletes férfival kapcsolatban: legyen képzett, udvarias, gazdag, és mindig tudja, hogy mit kell tennie, vagy mondania. Na de, éppen egy ilyen férfi dobta, éppen eskűvöjük előtt 1 hónappal. Yoriko bánatában öngyilkos akar lenni, és szándékában áll magát a tenger habjai közé vetni.

Na de ne ijedjen meg senki! Nem dráma ez, ugyan ugrását egy fiatal fiú hasonló vágya zavarja meg. Mégis hogy legyen öngyilkos, ha már valaki a szeme előtt ugrott le a semmibe? A srác, Higashiyama Osawu, bátyja törleszthetetlen adósságai miatt nyúl e végső megoldáshoz. Ám, Yorikoval kötnek egy alkut: Yoriko kölcsön adja a kútba dőlt esküvőjére félre tett pénzt Osawunak, aki így rendezheti családja adósságait, cserébe „csak” annyit kér, hogy Osawa váljon a tökéletes férivá számára.

Így nem kell sok, összeköltöznek, és akár csak a Julia Robertses Micsoda nőben, csak most ha kreatívan átnevezzük, a Micsoda férfiban, Osawu-kun is elegáns úriemberré változik. Ám ahhoz hogy a tökéletes férfivá váljon, hosszú és rögös, no meg nyögésekkel :p teli az út. Yoriko is nagyon mellé fog, mert Osawu-kun, ha női mércével nézzük, már eleve maga volt a tökély, és főhősnőnknek rá kell jönnie, hogy nem a külsöségek, a látszólagos vagy tetett, megjátszott magatartás teszi az igazi férfit, hanem az, ami a szívében van. Különleges párunk természetesen egymásba szeret, hiszen egy romantikus-komédiából nem hiányozhat ez a legfontosabb összetevő sem.

Az aranyos Osawu-kun és Yoriko kapcsolatának kibontakozását követhetjük nyomon, melyet még izgalmasabbá tesz egy felnőtt nő gyerekes viselkedése, egy fiú éretté válása.

Manga adatok:

  • Cím: Mata Mata Oboretai (またまたお・ぼ・れ・た・い )
  • Angol cím: My fair Gentlemen
  • Terjedelem: 3 kötet
  • Kiadás Dátuma: 1998
  • Japán Kiadó: Shogakukan (Petit Comic)
  • Műfaj: romantikus – dráma, mature, josei, ecchi, smut
  • Linkek: Baka-UpDates Manga, Anime News Network
(Visited 77 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .