Yoshihara Yuki: Chiyou yo hana yo

Yoshihara Yuki: Chiyou yo hana yo

Yoshihara Yuki: Chiyou yo hana yo

A Chiyou yo Hana yo Yoshihara Yuki legfrissebb munkáinak egyike, mivel 2006-ban kezdte el rajzolni a mangaka ezt az aranyos történetet. Az eddig 6 kötettel bíró sorozat jelenleg is fut, és a története megint jól el lett találva. A manga grafikája, rajzstílusa pedig nagyon szép, a mangaka eddig megjelent művei közül, talán ez eddig a legszebben kivitelezett darab.

Kuze Chouko-szan, egy gyönyörű, fiatal lány, bár családjának anyagi helyzete elég tragikus. Még mikor gyermek volt, a város leggazdagabbjai közé tartoztak, de egy szerencsétlen ügylet során a család összes vagyona elúszott. Így a lány szülei kénytelenek voltak nyitni egy ételbárt, ahol saját maguk dolgoznak, a gyerekeiket pedig kétkezi munkára kellett kötelezniük. Chouko-ban gyerekkori első szerelme emléke él még maradandóan. Chaa-chan volt az első, és egyetlen fiú, akihez ragaszkodott. Igaz, a fiú a család sofőrjének a gyermeke volt, Chouko mégsem alkalmazottként tekintett rá. Mikor könnyes búcsút kellett mondaniuk egymásnak, Chaa-chan megígérte az akkor 7 éves lánynak, hogy kerül amibe kerül, de egyszer visszatér hozzá, és újból szolgálni fogja. Visszatérve a jelenbe, az immár 20 éves, szűz lánnyal ismerkedhetünk meg. Chouko szertelen, vidám és szorgalmas, ám a szerelem messze elkerülte eddig, sőt semmilyen tapasztalata nincs a férfiakkal kapcsolatban.

Éppen izgatottan készül egy állás interjúra egy építkezési cégnél. Ám a meghallgatás vezetője egy érdekes kérdést tesz fel neki a beszélgetés végén: „Ön még szűz?”. Chouko teljesen ledöbben, és nem tudva, hogy hogyan reagálhatna másképpen ebben a helyzetben, bevallja az igazat. A kérdést feltevő, jóképű idegen, erre csak elégedetten mosolyog. A megütközött Choukót alkalmazza a cég, de ahogy megkérdezi a többi újoncot, hogy ő nekik tettek-e fel ilyen kérdést, mindenki döbbenten ad neki nemleges választ. És ezzel veszi kezdetét főhősnőnk rabszolgasorsa. Ugyanis az intim kérdést feltevő alakról kiderül, hogy a közvetlen főnöke lesz, és személyesen fogja betanítani. Az illető neve pedig Doumuto Masayuki. Ha ez még nem lenne elég, egyenesen a legnehezebb beosztásba teszik, mindenféle gyakorlat nélkül a titkárnői osztályra kerül. Masayuki azonban maga az ördög.

De érdekes mód, e különleges bánásmódban csak Choukót részesíti, ami miatt az osztály női dolgozói igen féltékenyek. Chouko a sok munkától már alig él, mikor egy váratlan támadás éri a cégnél. Egy férfi fegyvert szegez rá, és nem árulok el nagy titkot, hogy Masayuki fogja megmenteni. De az incidens során kiderül, hogy Masayuki nem más, mint Chaa-chan! És ezzel megismeri főnöke másik oldalát is, ugyanis Chaa-chan azért jött vissza, hogy úrnőjét tovább nevelje, képezze, és hogy segítsen a családjának visszaszerezni régi rangját.

Chouko először összezavarodik, de azért azonnal beleszeret kicsit szadista főnökébe, aki munka időn kívül egy teljesen más személyiséggé válik, aki csak az ő Úrnőjét szolgálja. Chouko nehéz helyzetbe kerül, mert ugyan szerelmes a férfiba, de bárhogy is próbálja ezt a tudtára adni, valahogy Masayuki elméjéig nem jut el a dolog. Ő csak egyet akar: ugyanúgy törődni, vigyázni és tanítani az ő gyönyörű kis űrnőjét, mint 13 évvel ezelőtt. Még akkor is, ha mint főnőke keményen kell bánnia vele. Elvakult férfi főhősünknek ám lassan rá kell ébrednie, hogy úrnője nem kislány többé, hanem egy fejlett, gyönyörű nő. De mikor rájön, hogy többet érez a lány iránt, mint szolgai hűséget, akkor kezdenek a dolgok igazán komplikálttá válni. Kis párunk botladozásait, és szerelmi életüket szerencsére vannak akik segítik, de persze akadályozók is akadnak bőven. Masayuki legjobb barátja, a mindig nőnek öltöző Suou Genzaburou a kezdeti ellenségeskedés után Chouko támasza lesz.

Ám Chouko öccse bestiaként védi nővérét az „öreg és perverz” Masayukitól (30 éves). De lesznek még ambíciókkal teli mennyasszony jelöltek, megbetegedések, részeg szolgáltatásra váró főnökök. Masayuki viselkedése komikus helyzetek forrásai, szolgaként a határtalan elvakultság jellemző rá, a kislányként kezelt Chouko bármilyen utasítását hajlandó teljesíteni, de ugyanakkor férfiként nem tud ellenállni a fiatal lány bájainak. Masayuki mint Chouko főnöke könyörtelen, és állandóan hajtja, de amikor átvált „Chaa-chan üzemmódba”, hatalmas, könnyes boci szemeivel, rendszeres pirulásaival gyakran olyan mint egy kisfiú. Hogy Chouko tiszta és őszinte érzelmei, és Masayuki lojalitása és szenvedélye végül sikeresen kibontakozik-e, azt megtudhatjuk, ha „kezünkbe” vesszük a történetet és elmélyedünk e nagyon is szokatlan szituációban. Nevetésre felkészülni! Kézbe vesz! Nyit! És olvass!

Manga adatok:

  • Cím: Chiyou yo Hana yo
  • Angol cím: Butterfly or Flower
  • Terjedelem: 6 kötet (még fut)
  • Kiadás Dátuma: 2006
  • Japán Kiadó: Shogakukan (Petit Comic)
  • Műfaj: vígjáték, romantikus, mature, josei, gender bender, smutty, ecchi
  • Kötetek Megjelenése: 1. kötet (2006-02-24), 2. kötet (2006-07-26), 3. kötet (2006-12-21), 4. kötet (2007-05-25), 5. kötet (2007-10-26)
  • Linkek:Baka-UpDates Manga, Anime News Network
(Visited 296 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .