Confession of pain (2006)

Confession of pain (2006)

Confession of pain (2006)

Tony Leung újabb filmjét sikerült megnéznem. (öröm ujjonás ^^) Ismét nem épp egy pozitív karakter főszerepében (Lau nyomozó) láthattuk, de az alakítása megint kimagasló volt! Arról nem is beszélve, hogy a japán Takeshi Kaneshiróval játszotta a főszerepet.

A film ugyan nem olyan felkavaró, mint a Lust, Caution, egy hétköznapinak mondható kis thriller, ahol egy rejtélyes gyilkos után nyomoz a rendőrség. A történet érdekessége, hogy mind a gyilkos szemszögéből láthatjuk az eseményeket, sőt gyakran ő kommentálja, hogy mi történik.

A film elején a hangsúly, a Takeshi Kaneshiró játszotta Bong nyomozóra esik. Bong egy újévi estén épp egy rajtaütésre készül. Az akció sikeresen is lezajlott, de mikor hazaér, szerelmét halva találja az ágyukban… A lány öngyilkos lett, sőt halála előtt egy abortuszon vett részt, ahol elvetette közös gyermeküket. Bong legjobb barátja és egyben felettese, Lau nyomozó meséli el, hogy mi történt barátjával. Bong teljesen összeomlott, csak árnyéka önmagának. Kilépett a rendőrségtől, alkoholista lett, és magánnyomozónak állt. Napjait bárok és kocsmák között tengeti. Mindeközben barátja Lau éli tovább boldog életét immár feleségével, Susannal. Lau élete teljesen az ellentéte Bongénak. Bong boldogtalan, Lau boldog…vagyis csupán annak tűnik. Launak mindene meg van, ami Bongnak nincs.

Ám egy nap Susan Bong segítségét kéri egy igen kényes ügy kivizsgálásában. Susan édesapját (aki nem épp bűntetlen előéletű), és barátait különös körülmények között meggyilkolják. A rendőrség egyszerűen nem tud eredményt produkálni a nyomozás során. Ráadásul Susan apja halála mellett amiatt is kikészül idegileg, hogy az útóbbi időben mindig úgy érzi, hogy valaki követi, és állandóan megfigyeli. Ez az állapot akkor válik súlyosabbá, amikor a titokzatos idegen az életére tőr…

Bong nyomozása során egy Keung nevű emberhez jut vissza, aki szerinte a feltételezhető elkövető lehet. Ugyanis Keung egész családját a szeme láttára gyilkolta le Susan apja és bandája, még a fiú 8 éves korában. A gyilkosság után nyoma veszett senki sem tudja, hogy hova tűnhetett el…Most pedig fenn áll a lehetőség, hogy e gyilkosság mögött ő áll…

Bong nyomozása ahogy egyre inkább elmélyül, olyan szálakhoz jut, amik teljesen megdöbbentik… Eközben Lau is egyre érdekesebb dolgokat művel… A felesége idegeinek, és szerinte üldözési mániájának a megszűntetése érdekében altatót kever minden este a nő italába/ételébe… És furcsa kiruccanásokat tesz a környékre, és még furcsább emberekkel találkozik… Bongnak látomásai is vannak a gyilkos helyszínen, és látomásaiban Laut látja, ahogy épp elköveti a gyikosságokat… Bár nem akar hinni képzeletének, mégis felébred benne a gyanú rendőr társa, és egyben legjobb barátja iránt, aki kifogástalanul végzi munkáját, imádja feleségét…

Érdekes kis krimi volt. A fordulatok során ám nem érheti túl nagy meglepetés a nézőt, szinte már az első öt percben nyilvánvalóvá válik, hogy ki lehet majd a gyilkos. A drámai részeket kicsit erőltetettnek éreztem néha, itt főleg Bong nyomozó öngyilkos kedvesének halála fölötti szenvedésére gondolok… Lau az már más tészta… Spoiler: Lau tettei annyira összetettek, és annyira precízen, ravaszan terveli ki minden lépését (nem árulok el sokat, ha elmondom, hogy ő a gyilkos – ez úgy is kiderül már a gyilkosság idején is, és a felesége iránti szeretet és a bosszú között kell választania. A film utolsó jelenete hatalmasat dobott a film színvonalán és hangulatán… Lau ugyanis „véletlen” majd nem megölte a feleségét, de az túl élte, és kómába esett… Ugyanis kiderül, hogy Lau Keung, és Susanon keresztül akart a lány apján bosszút állni legyilkolt családja miatt. Ám Lau rájött végül, hogy majdnem az új saját családját is elpusztította, azaz Susant. A lány azonban elfordul tőle… És Launak már csak egy választása marad: a halál.

A film vége hatott meg engem igazán. Szórakoztató volt, és más fél órára jól le is kötött, főleg hogy hajnali 2-ig néztem XD. A zene jó volt, a színészek is, a sztori is, bár kicsit a gyilkos kilétét elfedhették volna jobban, hogy egy kicsit hatásosabb legyen a nagy leleplezés. De ezt leszámítva korrekt alkotás volt.

Adatok

  • Cím: Seung Sing
  • Angol cím: Confession of pain
  • Megjelenés: 2006
  • Terjedelem: 110 perc
  • Műfaj: krimi, dráma, thriller
  • Rendező: Wai-Keung Lau, Siu Fai Mak
  • Írta: Felix Chong, Siu Fai Mak
  • Szereplők: Tony Leung (Lau Ching Hei nyomozó), Takeshi Kaneshiro (Bong nyomozó), Qi Shu (Sai Fung), Jinglei Xu (Susan Chow)
  • Származás: Hongkong
(Visited 130 times, 1 visits today)

One thought on “Confession of pain (2006)

  1. Szia! Sok krimit láttam már életemben, de ez volt az egyik legjobb. Egyetlen egyszer gyanakodtam Hei-re, akkor is csak azért, mert azt akartam, hogy ő legyen a gyilkos. A végkifejlet meglepett engem is-mármint hogy még a házasságát is a revans miatt kötötte Suzanne-nal. csak ajánlani tudom másoknak is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .