Laura Joh Rowland: Bundori (1996)

Laura Joh Rowland: Bundori (1996)

Bundori

Edó városának békéjét egy rettenetes gyilkosság zavarja meg. Egy öreg szamurájt, a sógun egyik tisztviselőjét, a nyílt utcán gyilkolnak meg, egyetlen egy csapással levágva fejét. Az áldozat fejéből ezután, mint az ősi csaták során, a gyilkos trófeát készít, azaz Bundorit. (Balzsamokkal tartósítja, kifesti az arcot, fehér papírral összefogja a hajat.) Majd a „trófeát” a város főkapujára tűzi.

A sógun, személye elleni merényletnek fogja fel a dolgot, s utasítja Szano Icsirot, a frissen kinevezett szószakan-szamát, hogy oldja meg az ügyet. Szano azonban nehezen boldogul, mivel ellenlábasai mindent megtesznek a nyomozás megakadályozása végett. Több támadást, orgyilkosságot kísérelnek meg ellene, hiszen a gyilkos a palota köreiben mozog, mint kiderül.

Ahogy a nyomozás mélyül, Szano gyanúsítottjainak listáján olyan nevek is feltűnnek, melyek komoly botrányt is kirobbanthatnak. S ha ez még nem lenne elég, Szano beleszeret a titokzatos, szellemekkel beszélő szentélyőrző lányba, Aol-ba, kivel erotikus találkozásai összezavarják. A lány azonban nem várt titkokat rejteget, melyek veszélybe sodorják gyanútlan nyomozónkat.

Emellett elegendő támogató hiányában, egy kezdő rendőr csapatot küldenek a nyomozás segítésére, akik még nem rendelkeznek kellő tapasztalattal bűntények felderítésében. A vezetőjük Hirata, ki Szano szemében túlontúl fiatal, s zöldfülű. Szano elbizonytalanodik, s egyre inkább félti életét, ugyanis egyre kevésbé hisz nyomozásának sikeres lezárásában. A számára állított csapdák, intrikák, s a gyilkos újabb és újabb lecsapása olyan pánikot indít el Edóban, melyet senki sem állíthat meg…

A sógun eredményeket vár, s Szanonak egyre fogy az ideje…Vajon sikerül felderítenie a gyilkost? Vagy száműzetés, s halál vár rá? Erotika, harc, veszélyek, politikai szövődmények színesítik a regény történetét, miközben a gyilkos egy bosszút próbál véghez vinni ősei árnyékát követve.

(Visited 47 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .