Nishi no Yoki Majo – Astraea Testament (TV-sorozat; 2006)

Nishi no Yoki Majo – Astraea Testament (1.epizód ~ Edeline’s Necklace)

Nishi no Yoki Majo – Astraea Testament

Egy újabb igazi kis shoujo animével állunk szemben. Nem mondom nincs benne hiány sem magical-girl motívumokból, van benne dráma, fantasy és romantika. Célközönsége ennek az animének tehát a fiatal lányok (kb 8-9 éves kortól egészen a tinilányok korosztályáig).

Az animáció nagyon aranyos, szép, élénk – ha hasonlítani kellene egy másik rajzfilmhez, akkor A hercegnő és a koboldhoz tenném hasonlatossá, mind a történet jellege, s az említett célközönség miatt. Egy kicsit tündérmeseszerű az egész cselekmény: van benne szegény, ártatlan lány, kastélyok, hercegnők, hercegek, boszorkányok. A zene, mint az várható, kis édeskés hangvételű, az anime hangulatát teljesen visszaadja (opening song: „Starry Waltz” – énelki Kukui; ending song: „Aru Hi Kami-sama ni” – énekli Mariaria).

Az anime angol címe (így lehet vele legsűrűbben találkozni letöltés szempontjából): The Good Witch of the West (=A nyugati jó boszorkány). Az anime TV-sorozatként fut Japánban, 13 részesnek ígérkezik, s a történetet Noriko Ogiwara mangája alapján készítették. Akkor egy kicsit a seiiyukról: a főhősnőt alakító Fumiko Orikasát olyan animékben hallhattuk, mint a Chobits (Yuzuki), Aquarian age the movie (Misuzu), Bleach TV (Kuchiki Rukia), Boys be (Sayaka Kamikazi), Kaleido Star (Marion), Jigoku Shoujo (Inori Ujite), és még sorolhatnám… + az első epizód 2006. április 7-én került bemutatásra Japánban.

Történet: Főhősnőnk Firiel Dee, aki egy idős, szegény házaspárral él együtt, Mr és Mrs Holy-val egy kis vidéki falvacskában. Igazi édesanyjáról nincs sok emléke, ugyanis korán meghalt, csak annyit tud róla, hogy Yuunának hívják. Édesapjával pedig nagyon ritkán szokott találkozni, ugyanis ő a közeli világítótoronyban él, ott dolgozik valami titkos, veszélyes ügyeken, de hogy mit is csinál valójában, csak annyit lehet tudni, hogy tudósként munkálkodik. Annyi bizonyos, a lányával nem törődik túl sokat. Firiellel éppen a Királynő születésnapján találkozhatunk, ami a környéken hatalmas nagy ünnepnek számít, mert a királyi család ilyenkor egy bált ad, ahova, minden 15. életévét betöltött lány is résztvehet.

Amint reggel kikelve az agyból, Firiel nagy ajándék fogadja a konyhájukba lépve: megkapja élete első, gyönyörű báli ruháját. Ezután elmegy a mezőre, ahol lélekszakadva rohan felé Roux Ltskin, tudós édesapja asszisztense, aki boldog szülinapot kíván neki, majd átadja édesapja ajándékát, egy gyönyörű kék smaragd nyakéket. Firiel szava is eláll, annyira lenyűgözi az ékszer. Persze egy kicsit felhúzza magát, hogy nincs is neki semmilyen szülinapja, ma a Királynőjé van, de hát Roux nem hallgat rá. Tökéletesen egymás mellett beszélnek el, Roux nem figyel arra, amit a lány mond, a lány meg csak hajtogatja a magáét (aranyos kis jelent). Firiel meg is próbálja Roux-ot elhívni a bálba, de a fiú elutasítja, mondván, nincs felesleges ideje ilyen csacskaságokra.

Elérkezik az este, s Firiel hintóba ül legjobb barátnőjével, Marie Osetttel, gyönyörű kék ruhájában, s az apjától kapott nyakékkel. Marie minden álma, hogy a hercegnő, Adale Roland társalkodónője lehessen, s most ez egy kiváló alkalom számára, hogy a hercegnő felfedezze. Közben a bálon jelen van a hercegnő bátyja, Eusis Roland is, aki Firielt ismerősnek találja, s leszólítja, mindenki nagy ámulatára, ugyanis a herceg nem nagyon szokott szóba állni alattvalóival, főleg a hölgyekkel a bálokon, s mindenki (főleg a nők), szemüket meresztgetve lesik, hogy mi fog történni. Megjelenik Bron Chrisbard, a herceg barátja, aki tréfásan ráveszi, hogy táncoljon Firiellel. (Ez egy nagyon vicces, egyúttal szép jelenet is az animében – Firiel és a herceg igazán szép pár.) A tánc végén, a hercegnek szólnak, hogy mennie kell, mert kell vezetnie a húgát, s szó nélkül faképnél hagyja a lányt. Firielen nem látszik, hogy nagyon megviselné a dolog, már az is elkápráztatja, hogy egy ilyen csodás helyen lehet, s táncolhatott a herceggel.

Ekkor a lépcső tetején megjelenik Adale hercegnő, kit bátyja vezet le, hatalmas tapsvihar közepette. Ám a hercegnő hirtelen megtorpan, s Firiel felé szalad. A nyakában levő kék nyakékre mutat, s tudni akarja, hogy honnan szerezte a lány azt. Ugyanis kiderül, hogy az a nyakék a királyi család tulajdona, s az elhunyt Edelin királynő hordta, s leányágon száll, anyáról lányára. A herceg is rájön, hogy nem maga Firiel volt neki ismerős, hanem a nyakék, amit a festményeken látott (a kastély tele van képekkel a királynőről, s minden képen ugyanaz a nyaklánc van rajta), s követeli a lánytól most már ő is, hogy mondja meg kitől szerezte. Szegény Firiel, élete legszebb napja, rémálommá válik, amit megint csak édesapjának köszönhet, ráadásul tolvajnak is nevezik őt, és a családját is. Ekkor letépi a nyakéket kecses nyakáról, s átadja a hercegi testvérpárnak, mondván, hogy vegyék el, hogyha az ő tulajdonuk. Persze Adale és Eusis is azonnal megbánja, hogy olyan gorombák voltak vele, s négyszemközt beszélik meg vele a dolgokat.

Már éppen tisztázzák a helyzetet, Firiel át is adja a nyakéket a hercegnőnek, amikor váratlanul betoppan Roux, s közli jött megvédeni Firielt, ugyanis az apja tudta, hogy ha a kastélyba jön a lánccal, bajba keveredhet. Firiel pedig kicsit mérges lesz, s szócsatába keverednek Rouxszal, aki végül elárulja, hogy Firiel valódi édesanyja a királynő, Edeline volt, s hogy őt illeti törvényesen a nyakék. Síri csönd. Firiel megragadja Rouxot, s sűrű  bocsánat kérések közepette elhagyja a kastélyt. Gyorsan hazamennek, s azonnal találkozni akar az apjával. El is mennek a világítótoronyba, de nem találnak ott senkit…

Firirel apja elutazott. Ekkor veszi kezdetét Firiel balsorsa. Hirtelen sötét alakok jelennek meg, a Holy család megpróbál minden könyvet elégetni, amit a lány édesapja készített, de már késő. A Holyékat megölik, Firielt és Rouxot üldözőbe veszik, s Firiel édesapját keresik. Roux valamilyen csellel eléri, hogy Firiel el tudjon menekülni, de őt elfogják… Közben Firiel hazarohan, de rá kell jönni, többé otthona sincs… A házukat felgyújtották, s nincs hova mennie. Rouxot, pedig egy tömlöc viszik, ahol elkezdik kínozni… Firiel kétségbe van esve… Nincs senkije, nem tud hova menni.

(Visited 95 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .