Blood: The Last Vampire (mozifilm; 2000)

Blood: The Last Vampire (mozifilm; 2000)

Blood: The Last Vampire (mozifilm; 2000)

A Blood the last Vampire című mozifilmet már régóta meg szerettem volna nézni, s mivel most, elég beteges állapotban voltam, így mivel túl sok mindent, úgysem tudtam csinálni, egy kis kikapcsolódási időt biztosított számomra. Akkor most néhány adat, a mozifilmmel kapcsolatban:

2000-ben készült, műfaja: horror, természetfeletti. Hossz: 48 perces. Rendezte: Hiroyuki Kitakubo; Zene: Yoshihiro Ike; Történet: Mamoru Oshii.

A metrón emberek utaznak. A következő megállóban mindenki leszáll, kivéve egyetlen lányt, aki egy szamuráj kardot szorongat a kezében. Maga elé mered. Tekintete hideg és komoly… Hirtelen kialszanak a fények, s a szerelvény végében alvó férfi felé kezd el rohanni, kivont kardjával. A férfi menekülni próbál, de nincs semmi esélye… A lány egyetlen csapással kiontja az életét… A végállomáson leszáll a lány, majd két amerikai férfi lép hozzá. Következő küldetéséről informálják a lányt, ami talán még veszélyesebb, mint az előző… Újabb démonok szabadultak el, még pedig az amerikai bázison, Japánban. A városban, pedig rejtélyes gyilkosságok történnek…

A lány neve Saya, s egy amerikai bázison található főiskolára íratják be, ahol a küldetését kell végre hajtania. Vajon milyen szörny rejtőzhet egy ártatlannak tűnő főiskolában? S mindennek mi köze van a vietnami háborúhoz? Saya a legjobb olyan ügynök, aki démonok megölésére specializálódott. Társa, David, egy amerikai ügynök, aki feladatokat szerez neki, s támogatja minden lépését. Vajon sikerül Sayának leküzdenie ellenfeleit? S megmenteni az ártatlanok életét? S a legfőbb kérdés: ki ez a lány valójában, aki ilyen kegyetlen hidegvérrel képes gyilkolni?

A mozifilm animációja nagyon szép, s magas színvonalú. A mozgások az efektek, a 3D-és technikát, magas szinten ötvözték. A látvány már önmagában magával ragadja a nézőt, ám a történet hagy maga után hiányérzetet. Az egész pergő akció. Folytonos gyilkolás, mindenütt vér, démonok… Annyit hallottam erről az animéről, s hát csalódnom kellett. A látványon kívül a történet maga ezek után, nem kötött le. Sok dolog homályosan is marad a történet végére. Bár a tetszésemet annyira nem nyerte el, azért, mint animációs film, elég kiemelkedő, így aki szereti a sok-sok akciót, a kalandot, s persze vért, kicsit silány mondanivalóval, annak tudom ajánlani.

(Visited 25 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .