Ergo Proxy (TV-sorozat; 2006)

04. epizód: Futu-risk (Kockázatos jövő)

Lil, Vincent eltűnése után, elmegy a fiú lakására kicsit szétnézni, de sajnos semmit sem talál… Végső kétségbeesésében Deadelushoz (egy kutató orvos, kb 14-15 éves fiú) fordul, akitől megkérdezi, hogy mi az a Proxy, s tud-e róla valamit. Deadelus persze teljesen ledöbben, majd Lil elviszi a fiút egy csatornába, ahol mutat neki valamit.

A korábbi epizódban ugyanis Vincentet egy bevásárló központban üldözte egy szörny, ami rejtélyes körülmények között meghalt. Lil megtalálta ennek a szörnynek a holttestét, s most mutatja meg Deadelusnak. Deadelus elmondja, hogy ő mindig is tudott erről a lényről, s valójában ez a lény az ún. Proxy. Lil többet is meg szeretne tudni erről a zörnyetegről, ezért is mondta el Deadelusnak, hogy a fiú különféle vizsgálatok után, hátha tud többet is mondani róla… Deadelus azonban titkol még mindig valamit… Lil pedig egyre türelmetlenebb, mivel nem elég hogy a nagyapja is rejteget előle valamit, az is aggasztja, hogy a városban még mindig szabadon kószál egy ilyen szörnyeteg…

Mindeközben megtekinthetjük, hogy mi történt Vincenttel. Az előző részben levetette magát a semmibe Rumodu-ból, amiről mint kiderült, egy repülő, hatalmas űrhajó szerű „város” valójában. Mindenki azt hiszi Rumoduban, hogy azon kívűl nincs semmi élet… Azonban ez nem igaz… Ugyanis Vincent nem hal meg, igaz hogy komolyan megsérül, de életben marad. S ezzel egy számára nagyon is megrázó igazságra jön rá… Rumoduban hazudnak az embereknek… mindenki úgy tudja, hogy csak ők léteznek, a városukon kívűl nincs élet. Pino segítségével további emberekkel ismerkedik meg Vincent, olyanokkal, akiket száműztek Rumoduból, vagy csak egyszerűen megszöktek mert elegük lett abból, hogy mindig megmondták nekik, hogy mit csinálhatnak, s mit nem.

Ebben a „külső világban”, minden tökéletes ellentéte a paradicsomi Rumodunak. Roncsok, szennyvíz, minden ide kerül Rumoduból, ami ott már nem kell. Vincent szörnyű rémlámok közepette tér eszméletéhez e világban, ahol egy kedves öreg ember gyógyítja meg.  Pár nap múlva, mikor már teljesen felépül, további emberekkel ismerkedik meg, köztük egy titokzatos nővel, aki Quenn-nek nevezi magát. A nő elég szörnyű dolgokat mond neki pl.: hogy soha többet innen nem lehet visszajutni a városba, stb.

Emellett minden nap elrepül e fölött a terület fölött, ugyanabban az időben, egy ún. Techibi, amit Rumoduból küldtek. Pinot majdnem megtámadja ez a szerkezet (ilyenkor mindenkinek gyorsan el kell tűnnie, csak szegény Pino nem vett észre ebből semmit), s Vincent menti meg a  „kislányt”… Csak az a baj, hogy így fényderül arra, hogy nem halt meg valójában… vajon mit fog erre lépni Rumodu vezetője?

(Visited 55 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .