Bishoujo Senshi Sailor Moon Sailor Star (TV-sorozat; 1996)

Bishoujo Senshi Sailor Moon Sailor Star (TV-sorozat; 1996)

Bishoujo Senshi Sailor Moon Sailor Star (TV-sorozat; 1996)
Bishoujo Senshi Sailor Moon Sailor Star (TV-sorozat; 1996)

Ez az utolsó, s talán a legszebb sorozat szerintem mind az 5 közül, mind történetileg mind animáció szempontjából szépen kidolgozott, s egyszerűen gyönyörű. Ismét Usagi a főszereplő ebben a szériában. Az előző sorozatban sikerült legyőzniük Neheléniát, de most ismét visszatért, s megakarja ölni az összes Sailor harcost. Mamorut elrabolja, így Usagi teljesen összeomlik… Majd a lányok összes erejét egyesítve, (visszajön mindenki: Sailor Saturn, Neptun, Pluto, Uranus) megszületik Enternel Sailor Moon, így Usagi nagyon erős lesz, és Mamoru után megy. A lányok követik, de Nehelénia mindent megtesz, hogy ne tudják megmenteni Usagiékat. Mamorut ugyanis teljesen a befolyása alá vonta, így Chibiusa lassan megszűnik létezni… De természetesen happy end lesz ismét.

Később…Chibiusa  – most már végleg – hazatért, Mamoru pedig elutazott Amerikába tanulni, így Usagi teljesen magára maradt, s nagyon magányos lett. Azonban nem unatkozik sokáig, ugyanis új tanulók érkeznek osztályukba, a világhírnévnek örvendő együttes, a Three Lights(3 nagyon jó képű fiú). S a csapat egyik tagja Seiya ki is veti a hálóját Usagira, és miután nagyon közeli barátok lesznek beleszeret a lányba, s megakarja hódítani, Usagi meg teljesen össze van zavarodva, mert már nagyon régóta nem kap semmi hírt Mamorutól, s Seiya iránt egyre mélyebb érzelmeket kezd el táplálni…

Azonban mint eddig minden részben új ellenfelek jelennek meg, akik szintén Sailor harcosok, de ők átálltak a „sötét oldalra”. A vezetőjük Galaxya, s ők a világ legtisztább úgynevezett Star Seddjét keresik, amivel el tudja pusztítani az egész világot. A rossz fiúk mellett, jó fiúk is feltűnnek, mégpedig a Star Lights személyében, akik egy másik bolygóról jöttek, hogy megtalálják a hercegnőjüket. Ismét váratlan fordulatok következik be, mert a Star Lighsban nem bíznak a Sailor harcosok(kivétel Sailor Moon), s ez ismét összetűzéshez vezet. Közben kiderül, hogy a Three Lights (Seiya, Yaten, Taiki) nem más mint a Star Lights(Sailor Star Fighter, Sailor Star Healer, Sailor Star Meaker). Emellett Usaginak egy új unokahúga érkezik Chibi-Chibi személyében, aki egy ennivalóan édes kislány:), s ő szintén Sailor harcossá tud változni (ő lesz Sailor Chibi-Chibi Moon).  Galaxya azonban nem várt lépéseket tesz tervének megvalósítása végett… S vajon a lányoknak sikerül megakadályozniuk? Mint mindig most is a jó fog győzedelmeskedni, s a Föld, a Sailor harcosok talán örök békére lelhetnek.

Adatok

  • Angol cím: Pretty Soldier Sailor Moon Sailor Star
  • Típus: TV sorozat
  • Terjedelem: 33 epizód
  • Megjelenés éve: 1996
  • Műfaj: akció, vígjáték, romantikus dráma, fantasy 
  • Zene: Takanori Arisawa
  • Stúdió: Toei Animation
  • Történet: Naoko Takeuchi

Akkor az OVA – ról néhány szó:

Ami’s First Love (Sailor Mercury a főszereplő, az animáció gyönyörű, s a történet a Super S idején játszódik)

An elegant metamorposis-Crybaby Usagi’s growth diary (Usagi és Chibiusa beszélgetése, arról, hogy hogyan is lett Usagiból Sailor Moon, egy kicsit nosztalgikus rész, főleg visszaemlékezéseket tartalmaz, s kb a Super sorozat idején játszódik)

The return of Haruka and Michiru – The ghostly puppet show ( a címből is látszik, hogy a főszereplők Michiru és Haruka, a történet a Super S idején játszódik. Két harcosunk egy olyan kastélyban száll meg, ahol bábuk irányítják az embereket, nagyon izgalmas, akciódús OVA)

– Chibiusa’s adventure – The dreaded vampire castle (Történet főszereplője Chibiusa, s a történet az S sorozat idején játszódik. Chibiusát, és barátnőjét megtámadja egy vámpír. Vajon Sailor Chibimoon le tudja győzni?)

(Visited 100 times, 1 visits today)

One thought on “Bishoujo Senshi Sailor Moon Sailor Star (TV-sorozat; 1996)

  1. Nekem nagyon tetszik mindegyik… illetve tetszene ha le tudnám végre tölteni az egészet! Minden részt szinkronosan vagy feliratosan az mindegy. ha valaki tudja honnan lehet légyszi írja meg!!!!! Köszi

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .