Bishoujo Senshi Sailor Moon R (TV sorozat; 1993)

Bishoujo Senshi Sailor Moon R  (TV sorozat; 1993)

A Sailor Moon-nak tehát készült folytatása, bár eredetileg nem tervezték hogy lesz, de mivel hatalmas volt a sorozat népszerűsége, ezért elkészítették az R sorozatot is. Ez a folytatása az első szériának, bár aki véletlenül nem látta azt, nyugodtan kezdheti ezzel, hiszen minden egyes Sailor Moon „fejezet” önálló történetnek számít. A Sailor Moon R, tulajdonképpen tovább bontható 2 részre: a Salor Moon Retunsra, és a Sailor Moon Romance-ra.

Nos, Usagiról kiderült az első sorozatban, hogy ő Serenity hercegnő, Mamoru pedig a Tuxedo Mask, és a Föld hercege, Endymion is egyben. Ő  és Serenity szerelmesek voltak egymásba még régen, s ez a szerelem még most is él…). A hold harcosai megvívták Beryllel a végső csatát, azonban mindannyian belehaltak ebbe, de újjászülettek, s tovább élhették eddigi életüket, de nem emlékeztek semmire. Azonban a Sailor M. Romanceban újabb ellenségek jelennek meg, és szükség van arra, hogy a hold harcosai ismét színre lépjenek. Ezért Luna és Artemis , akik nem felejtettek el semmit, először Usagi, majd a többi lány emlékezetét hozzák vissza. (Mamoru is elveszítette emlékezetét, s Usagi szerelmes belé,  így próbálja meghódítani magának- nem túl nagy sikerrel:)) Ráadásul Usagiék osztályába, egy új testvérpár érkezik: Ann és Ail. Ann Mamoruba szeret bele, Ail pedig Usagiba – úgyhogy szerelmi háromszögben nincs hiány. Emellett „testvérpárunk” egy sötét titkot rejteget…Ők valójában földön kívüliek, s azért jöttek a Földre, hogy emberi energiákat gyűjtsenek. Eközben a lányoknak új segítőtársa akad, Tuxedo Knight=Holdfény lovag, aki a megtévesztésig hasonlít Mamorura…s így Usagi egy kissé összezavarodik, mert rá kell jönnie hogy Mamoru nem lehet a Holdfény lovag… Természetesen a végén Happy End lesz, mindenki megtalálja a párát, s végre Mamoru meg Usagi boldogok lehetnek együtt.

A Sailor Moon Returns, szóval itt folytatódik: éppen Usagi és Mamoru nagy csókjelenete következne, amikor hirtelen egy kislány, kb 6 év körüli a fejükre pottyan, így véget vetve a romantikus pillanatnak. A kislány ezután „fegyvert” fog Usagira, s követeli tőle az Ezüst kristályt, majd eltűnik… Usagi hazaérve nagy megrökönyödve tapasztalja, hogy az előbbi kislányt, az unokahúgaként mutatják be, a neve pedig Chibiusa. A lányra érdekes mód Usagi szülei tökéletesen emlékeznek, s rengeteg fotót mutatnak róla… Usagi pedig semmit se hallott még életében e lányról. Emellett ismét új gonoszok lépnek színre a Black Moon Family szeméjében, akik megakarják ölni a kislányt… Ráadásul Mamoru minden ok nélkül szakít Usagival, s nem is akarja látni… Végül kiderül, hogy Chibiusa a jövőből jött, ill. menekült, mert az otthonát Kristály Tokiót lerombolta a Black Moon Family – édesanyját a királynőt örök álomra ítélték, édesapja meghalt, harcosaik pedig a város központját védik… Így harcosaink elindulnak a jövőbe, hogy megmentsék Kristály Tokiót, Chibiusát. Útjuk során új harcossal találkoznak – Sailor Plutoval, aki az Idők kapuját őrzi. Mint minden Sailor Moon sorozatban itt is minden jól végződik, sőt újabb titkokra derül fény Mamoruval és Usagival, na meg Chibiusával kapcsolatban.

Adatok

  • Angol cím: Pretty Soldier Sailor Moon R
  • Írta: Naoko Takeuchi
  • Rendezte: Junichi Sato/Kunihiko Ikuhara
  • Megjelenés éve: 1993
  • Típus: sorozat
  • Terjedelem: 42 epizód
  • Műfaj: akció, vigjáték, romantukis dráma, fantasy, magical-girl
  • Zene: Takanori Arisawa
  • Stúdió: Toei Animation
  • Történet: Naoko Takeuchi
(Visited 114 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .