Aquarian Age – Sign for Evolution (TV-sorozat; 2002)

Aquarian Age – Sign for Evolution (TV-sorozat; 2002)

A Vízöntő éve, „Age of Aquarius„, az emberek számára örök békét és boldogságot jelent a Földön. Ebben az animében Aquarian Age egy hatalom felidézése, az emberek világán túl:

A történet főszereplője Kyouta, egy 16 év körüli kamasz fiú. Egy bandában énekel, s minden álma hogy egyszer híres énekes lehessen. Van egy gyerekkori barát(nője)ja,Yokko, aki 2-3 évvel idősebb a fiúnál, s titkon szerelmes belé. A fiúra és együttesére váratlanul rámosolyog a szerencse, s felfedezi őket egy híres menedzser. Eddig minden szép és jó. Azonban Kyoutának furcsa látomásai vannak…különböző nőket lát harcolni egymással, s akiket valamilyen különleges erő leng körül, s amerre csak járnak pusztítást hagynak maguk mögött, ráadásul rajta kívül senki sem veszi őket észre. Ha ez még nem lenne elég, Yokko is az utóbbi időben egyre furcsábban kezd viselkedni, ugyanis szunnyad benne egy erő, mely olyan hatalmas, és csak Yokkon múlik hogy jóra vagy rosszra használja fel.

Eközben Kyoutáék egyre híresebbek lesznek, s csak úgy bomlanak értük a lányok, színre lép egy fiatal ,gyönyörű lány Kanae is, aki híres modell. Rögtön kiszúrja magának Kyoutát s megakarja szerezni magának. Kanae is rendelkezik természetfeletti képeségekkel, melynek segítségével át tud változni egy nagyon erős szellemszerű lénnyé. Az ő menedzsere („gazdája”) Keiji Abuto , aki egy nyakörv segítségével saját céljaira használja fel a lányt…ugyanis Abuto meg akarja hódítani a világot magának.

Kyoutához hasonlóan neki is látomásai vannak, de ő már fel is fedezte rejtett erejét…ő egy „Mindbreaker”, egy olyan nagy hatalommal rendelkező ember, aki ezeket a lényeket irányítani tudja…Kyouta is egy ilyen „Mindbreaker”, de ő még nem jött rá. Abuto hogy megvalósítsa tervét, meg akarja szerezni a legerősebb szellemet a világon, akit „Sarasvatinak” hívnak…Mivel Yokkóban jelen van az erő jó és rossz oldala: „Sarasvati”(rossz)  és „Arayashiki”(jó), ezért Abuto meg akarja nyerni őt magának, hiszen Yokko ha úgy dönt, akkor a világ leghatalmasabb gonoszává válhat…Egy szerencsétlen véletlen folytán Yokko meglátja, hogy Kyoutát megcsókolja Kanae, s ennek hatására felébred benne a „Sarasvati„…teljesen megváltozik…a kedves, aranyos Yokko, akit eddig ismertünk eltűnik, s a helyébe lép egy hideg, kimért, számító, gonosz lény…felfogadja Abutot menedzserének, s színésznői pályára lép. Kyoutával pedig minden kapcsolatot megszakít…azonban teljesen még nem ébredt fel benne a „Sarasvati”, s csak Kyoután múlik, hogy meg tudja-e menteni Yokkot, s az egész világot…

Az anmie röviden erről szól…van benne minden ármány, szerelem, harc, dráma. Kyouta minden erejét beveti, hogy megmentse Yokkot, s időközben rájön, hogy viszont szereti a lányt…e hosszú,s fájdalmas harcban sok segítője akad, de vannak ellenfelei is, akik a világ végét akarják elérni… Vajon elég kitartó és bátor, hogy célját teljesíteni tudja?

A történet maga engem nagyon megragadott…vannak benne vicces jelenetek is, de szomorúak is.Az animáció szép és igényes, a karakterek szépen kidolgozottak, a zenéje valami eszméletlen és egyedi, nemcsak Kyouta számai nagyon jók, amiket ő énekel, hanem az összes…olyan különleges…megadja az anime alap hangulatát. Mindenkinek ajánlom, aki egy szép, igényes, kicsit romantikus animére vágyik…

Adatok

  • Japán címe : Aquarian Age;
  • Angol címe : Aquarian Age; 
  • Magyar címe : A vízöntő éve;
  • Formátum : TV sorozat;
  • Terjedelem : 13 epizode(13x30perc); 
  • Megjelenés éve : 2002;
  • Műfaj : romantikus/fantasy/dráma
(Visited 116 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .