Kimi ga Nozomu Eien (TV-sorozat; 2003)

Kimi ga Nozomu Eien (TV-sorozat; 2003)

Még egy szomorú, és szép történet, mely 4 fiatal felnőtté válásáról, rossz döntéseiről, hibáiról szól, melyek megbélyegzik egész életüket, s szívükben örök sebként kell hordozniuk emlékeiket fiatalságukról. Takayuki Narumi és Shinji nagyon jó haverok már régóta. Nem sokkal ezelőtt kezdett el velük barátkozni Hayase Mitsuki, az úszócsapat sztárja, aki egy mellesleg szép, és heves természetű lány. Ők hárman jól elszórakoznak együtt, ugratják egymást, mint minden tinédzser.

Hayasénak azonban van egy barátnője, Suzumiya Haruka. Ez a lány már régóta szerelmes Takayukiba, de mivel túl félénk és szégyenlős ahhoz, hogy bevallja érzelmeit a srácnak, így csak messziről csodálja. Ezért Hayase hogy segíteni tudjon neki, összebarátkozik Takayukival és Shinjivel, de ahogy minél több időt tölt együtt e két fiúval, megkedveli őket, s így lesznek barátok. Hayase pedig bemutatja barátnőjét a fiúknak, s megpróbálja összehozni őt és Takayukit…Ezért mindkettejüket elhívja egy találkára, ahol végül Haruka elmondja érzelmeit a fiúnak.

Takayuki egy kicsit csalódik, mert azt hitte, hogy Hayase akar vele beszélni így négyszemközt, s talán ugyanezekkel a szavakkal várja… De megsajnálja Harukát, aki bocsánatot kér, amiért ezt mondta, ezért igent mond neki arra, hogy járjanak együtt. Ezt azonban csak azért teszi, mert Hayase barátnőjéről van szó, s Hayase többször is beszélt neki Harukáról. El is kezdenek járni, de mivel a fiúnak valójában nem is tetszik úgy Haruka, így nem töltenek kettesben túl sok időt, s ezzel megbántja a lányt. Ráadásul Hayase egyre furcsábban kezd el viselkedni…mintha ő is érezne valamit Takayuki iránt, de Haruka miatt keményen elhatározza, hogy mindenáron összehozza őket, még ha ez fájdalmas is a számára. És igen…végül Takayuki még is megszereti Harukát, s boldogok együtt… Azonban egy tragikus baleset mindannyiuk életét megváltoztatja… S új, szomorú döntéseket kell hozniuk…

A történet nagyon szép, és komoly, mivel érettebb fiataloknak készítették. Az animáció is szép, és igényes, bár néha kicsit zavaróak, hogy egy drámához képest, nagyon élénkek, erősek a színek, valamint a hajviseletek is elég érdekesre sikeredtek. Bár ennek az a magyarázata, hogy eredetileg ez az anime egy számítógépes játékból készült. De a történet azért ellensúlyozza ezeket a pici „hibákat”. A zene kellemes, és illik az anime hangulatához. Azoknak ajánlott megnéznie, akik szeretik a romantikus drámákat, komoly történettel, és mondanivalóval.

Adatok

  • Cím: Kimi ga Nozomu Eien;
  • Angol cím: The eternity you wish for;
  • Típus: TV sorozat;
  • Terjedelem: 13 epizód (13×24 perc);
  • Műfaj: dráma, romantikus, hétköznapi történet;
  • Megjelenés éve: 2003;
  • Studio: Age soft, Media Factory, Studio Fantasia;
  • Forgalmazza: Media Factory;
  • Karakter dizájn: Kikuchi Yoko;
  • Rendezte: Watanabe Tetsuya;
  • Vágó: Kanemaki Ken’ichi;
  • Hivatalos honlap: http://www.kiminozo.com/
(Visited 116 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .