Animekritika videoverseny: Animék és szuperhősök (2018. nyár)

Imádod a szuperhősöket? Vagy csak kedved lenne egy jó paródiát készíteni napjaink két legkedveltebb műfajának, az animének és a hollywoodi szuperhősöknek az összemixelésével? Akkor itt a jó lehetőség! Csalj mosolyt az arcunkra, hozz létre olyat, amire még nem volt példa!

Inspirációként adunk pár ötletet, hogy milyen videókban gondolkozhatsz, de nyugodtan engedd szabadjára a képzeletedet. A lényeg, hogy Te jól érezd magad a pályaműved készítése közben. 🙂

Mi ilyen videoötletekre gondoltunk:

  • vesd össze kedvenc animédet egy szuperhős franchise-zal, például a Boku no Hero Academiát az X-Mennel
  • hasonlíts össze két szuperhőst, például All Mightot Amerika kapitánnyal, vagy SonGokut One Punch Mannel (eljátszhatod milyen lenne, ha ők összecsapnának!)
  • bújj kedvenc szuperhősöd bőrébe, és az ő szemszögéből készíts reakció videót egy-egy animére, sőt, értékeld azt
  • végy górcső alá hollywoodi szuperhős franchise-okhoz készült animéket, mint például Batman animék (most volt is egy új aktuális nemrég, a Batman Ninja)
  • … a lényeg, hogy a szuperhős motívum valamilyen kreatív módon benne legyen a videódban! 😉

Fontos: elsősorban nem mélyenszántó, komoly elemzéseket várunk, hanem szellemes, humoros, a popkultúrára ötletesen reflektáló pályaműveket, amik tükrözik szemfüles meglátásaidat, de amikkel egyúttal szórakoztatod a nézőt.

Az új kihíváshoz témába vágó zsűrit állítottunk idén össze. A beküldött pályaműveket ők fogják értékelni:

  • Animológia Sacija, aki a YouTuber lét mellett AniMagazin cikkíró és online marketingesként reklámvideó-forgatókönyveket is készít
  • Csecse Attila, aki könyv vloggerként kezdte a pályát, ma már reakcióvideók, hétköznapi témákat boncolgató, vicces vlogok készítője (és egyébként az animéket is bírja, pl. a Boku no Hero Academia az egyik kedvenc sorozata)
  • Fabulous Industries csapata, akik képregényhősökkel, azok világával és cselekményeivel foglalkoznak elsősorban YouTube-csatornájukon, mellette igyekeznek most már nyitni a mangák felé, legfrissebb, ehhez kapcsolódó tartalmuk a Dragon Ball világát veszi górcső alá. Munkájukkal céljuk a külföldi, illetve a hazai képregények, kiadók megismertetése a nézőikkel, a képregények, könyvek olvasásának megszerettetése a mai fiatalokkal.
  • KenytheOne, A RetroShock Filmszínház 19-es alanya, akit régi szörnyfilmek kényszeres nézésével büntetett meg két titokzatos Android. Emellett filmkritikákat, ajánlókat készít, valamint az Antifaces sorozat is a nevéhez fűződik. 10 éve készít videókat a youtube platformon.
  • Member, aki az első animekritikai videoversenyen volt zsűritag 2015 őszén, a ‘70-es, ‘80-as évek videojátékainak szakértője, és egykor az Animecritics sorozat vivője

Persze idén is lesz választva a zsűri kedvence mellett közönség kedvence is. A közönség 2018. július 8-tól 12. (csütörtök) éjfélig voksolhat a beérkezett pályaművekre.

És ha már szóba került a közönségszavazás…

Mikorra kell beküldened a pályaművedet és hogyan?

  • Videódat eddig juttasd el hozzánk: 2018. Július 7. (szombat) 23:59
  • Pályaművedhez írj forgatókönyvet, vedd fel, vágd meg, majd küldd át nekünk Dropbox, Drive, Sendspace, WeTransfer, Mega stb. fájlmegosztók segítségével. A videód letöltési linkjét csatold a verseny jelentkezési űrlapjához. Amikor indul a közönségszavazás, a videódat feltöltjük a MondoCon hivatalos YouTube-csatornájára, ahol egy “Tetszik”, avagy “Like” nyomásával voksolhatnak kedvenceikre a nézők.

Pár jó tanács, mielőtt munkához látsz!

Az évek alatt rengeteg tapasztalat összegyűlt már nálunk, hogy miként érdemes videódat megszerkeszteni, erről készült egy összefoglaló poszt is. Ám íme néhány fontosabb tipp:

  • 5-10 másodperces jelenet szabály: ha konkrét anime/film jelenetet mutatsz, vágj sűrűn! A YouTube sajnos az 5-10 másodpercnél hosszabb jelenetek miatt letilthatja a videódat!
  • 5-10 másodperces zenék használata: ha zenét teszel a videód alá, ügyelj arra, hogy végig beszélj, és a szünetekben ne sokáig hallatszódjon a muzsika! Vagy ha hosszúra akarod nyújtani a dalt, akkor válassz olyat, ami NEM esik szerzői jogi védelem alá. Pl. használd a YouTube ingyenes zene számait!
  • maximum 10 perc hosszú videót küldj be: szeretünk Téged nézni és hallgatni, de egy videó akkor jó, ha tömör és frappáns. Nem kell kisregényt felmondanod. 🙂

Csapó, kész, jó forgatást! Jelentkezz a versenyre, ha kedvet kaptál hozzá! 🙂

A vesennyel kapcsolatos esetleges kérdéseidet pedig küldd el nyugodtan a garaitimi88[kukac]gmail[pont]com email címre.

(Visited 781 times, 1 visits today)

2 thoughts on “Animekritika videoverseny: Animék és szuperhősök (2018. nyár)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .