A Bosszúállók animére törnek

Hollywoodban fénykorukat élik a szuperhős filmek, közülük is az egyik legnépszerűbb, több szálon futó folytatásos moziként ismert a Bosszúállók. Idén márciusban pedig jön ennek a japánosított verziója is, a Vasembert, Thort, Hulkot és a Fekete özvegyet (és még számtalan más) hőst összefogó franchise animemozifilmet kap a Madhouse jóvoltából.

A veszélyes Natasha Romanoff Megtorlóval kel „animetáncra”

A Marvel az X-men (2011), a Vasember (2010) és a Wolverine (2011) animék után újabb amcsi tesztoszterontól duzzadó és macsó világmegmentő brigádot visz animére, ezúttal mozifilm formájában. (Ja, a Blade-et majdnem kihagytam a sorból.)

Marvel animék a 2010-es évekből alá Madhouse.
Marvel animék a 2010-es évekből a’la Madhouse.

A nálunk Bosszúállók címen futó (angolul a jól csengő The Avengers néven ismert) hollywoodi kasszasiker immár animére is adaptálódik. 

Fekete özvegy külsejének evolúciója nagy léptekben az 1964-es első megjelenése óta. A Bosszúállók című filmben Scarlett Johansson alakította a vörös démont.
Fekete özvegy külsejének evolúciója nagy léptekben az 1964-es első megjelenése óta. A Bosszúállók című filmben Scarlett Johansson alakította a vörös démont.

Mindennek alapját Stan Lee és Jack Kirby fektette le képregényben, ami első fejezetével 1963-ban indult a maga színes formájában. Mivel a képregényfanság mindig is egy szűkebb szcéna sajátja volt, így ez az idén 51 éves, különféle szuperhősöket felölelő „csapat” (VIP tagok: Amerika kapitány, Hulk, Sólyomszem, Vasember stb.) kalandjai igazán a mozifilmes biznisz beindulásával váltak népszerűvé szélesebb társadalmi körökben és korosztályokban. Az élőszereplős filmeket szerettük azok látványos akciójelenetei, no meg Vasember pimasz humora miatt, a hősök egymás közötti pikáns rivalizálása pedig csak hab volt a tortán.

A Megtorló 1974-ben jelent meg képregényben először, több filmet is kapott, 2008-ban Ray Stevenson formálta meg.
A Megtorló 1974-ben jelent meg képregényben először, több filmet is kapott, 2008-ban Ray Stevenson formálta meg.

Hogy a fentiekben kissé meglegyintett élvezeti faktorokat mennyiben tudják visszaadni a japánok, az az eddigi szuperhős anime-adaptációk nyomán kérdéses, bár a több anime stúdiót összefogó Batman: Gotham Knight (2008) határozottan az egyik legjobb produkció volt ezen a palettán (talán az egyetlen és utolsó élvezetes darab).

A Batman: Gotham Knight (2008) az egyik legjobb anime adaptáció a DC Comics ismert denevérjének sztorijából.
A Batman: Gotham Knight (2008) az egyik legjobb anime adaptáció a DC Comics ismert denevérjének sztorijából.

Március 25-én jelenik meg Blu-rayen és DVD-én a Bosszúállók anime, ami Fekete özvegy és Megtorló közös kalandjairól szól majd.

A Marvel a következőket tette közzé az animéről: Miután a Megtorló egy szuper titkos küldetésbe gabalyodott, a S.H.I.E.L.D. (a világot óvó elit kommandó) vörös ügynöknője, Fekete özvegy veszi megfigyelő szárnyai alá. Nick Fury utasítására (ő a S.H.I.E.L.D. feje) Natasha Romanoff (Fekete özvegy civil énje) kénytelen együttdolgozni Megtorlóval, ugyanis kettejüknek kell megállítani egy terrorista szervezetet, ami Leviathan néven fut. A rosszfiúk ezúttal a S.H.I.E.L.D. egyik fegyverét akarják Föld populációjának likvidálására fordítani, így az emberiség jövője a dögös spandex ruhás hölgyeményen és a halálfejes behemóton múlik. (YouTube előzetes)

Az amerikai képregénykiadó már bejelentette, hogy Jennifer Carpenter (Dexter zsaru hugicája) lesz Fekete özvegy szinkronhangja, míg Brian Bloom (Blackout, The Avengers: Earth’s Mightiest Heroes) a Megtorlót szólaltatja meg.

Harrison Wilcox, az Iron Man: Rise of Technovore (2013) – szintén Japánban készült animációs film – és az Ultimate Spider-Man producere megerősítette, hogy a Marvel-Madhouse koprodukció továbbra is újabb szuperhős animéket fog szülni.

ForrásANNComics AllianceNewsarama

(Visited 508 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .