Shōoto Aya: Prueblood+Boyfriend /Junketsu Kareshi

Shōoto Aya: Prueblood+Boyfriend / Junketsu Kareshi (manga; 2010)

Shōoto Aya: Prueblood+Boyfriend /Junketsu Kareshi (manga; 2010)
Prueblood+Boyfriend / Junketsu Kareshi (2010)

Ez a bejegyzés már egy hete érlelődik bennem, csak nem volt időm leírni a gondolataimat akkor, amikor ezzel a gyönyörű, garantáltan függőséget okozó mangával összefutottam. A Bloody Cross miatt belelkesültem a vámpíros témákra, így bukkantam rá Shōoto Aya kommersz, mégis édesen andalító képregényére. Az eddig 3 kötetes Prueblood+Boyfriend (Junketsu Kareshi) teljesen megnyert magának, és meg merném kockáztatni azt, hogy ez a mangasorozat a Vampire Knight nyomdokaiba fog lépni, aminek egyik pozitív előszele az is, hogy az angol scanlation csapatok munkájával szinte egy időben magyar fordításban is olvasható a manga az interneten (Anime and Others). Ha pedig itthon kiadnák, cseppet sem tétováznék a megvásárlásán, hiszen minden van benne, ami egy jó shōjo mangához kell: romantika, vér, vámpírok, vérfarkasok, szolga-úr kapcsolat és káprázatos grafika.

Ha az Alkonyatnál is többre vágysz

Nem titkolom, a széria olyan ismert művek elemeit gyúrja egybe, mint az Alkonyat, a Vámpír Naplók, vagy a már említett Vampire Knight (a hasonlóságokat ki is boncolgatom később). A tipikus vámpír-vérfarkas fanservice mellett azonban még egy másik elemre is rágyúr a mangaka: a shōnen ai őrületre. Ugyanis a képregény hiába mutat be 100%-ig hetero kapcsolatokat, mégis a női főszereplő fiús dizájnnal van megáldva – rövid hajkorona és vékony, szinte mell nélküli alkat jellemzi (a fekete-fehér rajzokon ez még inkább látszik), így az ez iránt vonzódó rajongók számára is friss préda lehet. A történet sablonosan indul ugyan, adott a hősnőnk, aki egy gyerekkori tragédiától szenved még mindig. Ő Takachiho Cana. A leányzó az iskola élsportolója volt, egészen addig, míg egy kellemetlen incidens miatt le nem sérült. Emiatt nemcsak az ösztöndíjat, de iskolatársai kegyeit is elvesztette. A lány önfeláldozóan akar mindenkinek segíteni – ami már-már az épeszűség határait is túllépi, és ez lesz a veszte is. Éppen amikor egy kislányt mentene meg egy felé tartó kamion gyilkos száguldásától, igen fiatalon eljön érte a Halál. Cana, mikor azt hinné, hogy mindennek vége, hirtelen feltűnik gyerekkori barátja, Aki. A szívdöglesztő, valamiért mégis rettegést keltő fiú vérével itatja meg a lányt. Nincs nagy meglepetés: Aki egy vámpír, és Canát feltámasztva a halálból nemcsak szolgájává, és egyetlen táplálékforrásává tette az idők végezetéig, de egyúttal egy veszélyes játékba is belekeverte. Akinak úgynevezett stigmatákat kell összegyűjtenie ahhoz, hogy a világ uraként egy leírhatatlan erő birtokában felébressze mély álmából ikertestvérét, Eriyát.

Mik azok a stigmaták?

A stigmaták (eddig) természetfeletti erővel bíró lények testén megjelenő tetoválások. Ezek képesek például egy vérfarkast megőrjíteni, amitől nem lesz képes kontrollálni az erejét. Így jár a sztori fő humorforrása, a kutyafülű rossz fiú, Jin, aki gyengéd törődést tanúsít Cana irányába, ráadásul a maga tökkelütött módján Aki „szolgálatába” kell állnia vérfarkasunknak, ám túl sok hasznát nem veszik, a jó szimatát leszámítva. A stigmata eltávolításával természetesen az adott lény is elpusztul, de Jin egy darabig megmenekül ettől a sorstól. Egyébként Aki Kanaméhoz hasonlóan (Vampire Knight), tiszta vérű vámpír, a vámpírok „uralkodója” is egyben, akik éhesen szomjazzák uruk vérét, ezért cserébe még új drogokat is képesek kitalálni a halandó emberek zombis szörnyszülötté varázsolásához, annak reményében, hogy Aki vérét ontják majd patakokban. Aki tökéletes vámpír külseje mellett igazi Kuroshitsujiből megismert dögös Sebastian-szan reinkarnációjának is elmenne a sötét öltönyeivel, csak itt most ő az úr. (A fenti képeken ez jól látható. Shōoto Aya rajzai egyébként rendkívül finomak és esztétikusak, minden egyes jelenet a romantikustól, az akción át a drámai momentumokig nagyon szépen vannak megrajzolva, a kompozíciók is ütősek. Kifejezetten igényes grafikai munka van a mangában.)

A három kötet alatt megismert szereplők: Aki, a jegyese, Jin a füles a háttérben, Cana és a kalapos "játékvezető".

Szerelem vagy csak érzéki véradás? – Két testvér között őrlődve

Aki maga a nagy rejtély. Megint csak egy Vampire Knight-os hasonlattal élnék, sőt, még a Vámpír Naplókat is behoznám a képbe. A srác érzéketlen és titkolózódó, mint Damon vagy Kaname, de egy biztos: a vérénél többet szeretne Canától. Azonban a lány valamiért Aki ikertestvérének, Eriyának a „tulajdona”, így Aki nagy hibát követett el, amikor a szolgájává tette a lányt, holott Eriyának volt kiválasztva, mint partner. (A gyermekkori visszaemlékezésekből még túl sok minden nem derült ki a fiatalok közös múltjáról, csak annyi, hogy Eriya közel állt Canához nagyon, míg Aki féltékenyen figyelte őket a háttérből.) Míg Eriya nincs ébren, úgy tűnik Cana egyre inkább közelebb kerül Akihoz, persze kérdéses az, hogy ez mennyiben baráti ragaszkodás a részéről, vagy mennyiben igaz szerelem. A féltékenység már erős nyom egy szerelemi ügy felé, főleg Aki jegyesének, egy succubusnak a feltűnése kavarja fel az érzelmeket igazán. Cana és Aki párosa egyébként az első pillanatoktól kezdve tökéletes (imádom őket együtt, úgyhogy Eriya csak aludjon még 1000 évig), a vérszívásos jelenetek kellően romantikusak, érzékiek. Aki bár távolságtartónak tűnik, Canát mégsem hagyja sosem magára, amikor kell vigasztaló szavakkal gyógyítja meggyötört lelkét. Igazi fangirl szívet megdobogtató macsó. Csók sajnos nincs XD. De! Már meztelenül mindkét fél megmutatkozott egymás előtt (nyam).

A manga nálam tarol, remélem minél hosszabb és izgalmasabb részek fogják követni az eddigieket, és a fiatalok múltja fog olyan fordulatokat tartalmazni, mint amiket a Vampire Knight főhőseinél tapasztalhattunk. Vámpír fanoknak kötelező darab, plusz, a gótikus románcok kedvelői is lecsaphatnak rá, mert itt olyan dögös szerkók láthatóak gyöngyökkel, fodrokkal kiegészítve, amik ízlésesek, látványra pedig nagyon is tetszetősek. Az Aria magazinban futó Prueblood+Boyfriend manga rajzolója, Shōoto Aya, olyan történetekről is ismert még, mint a háremes Barajō no Kiss (2008), vagy a yaoi dömpinget szolgáltató Suki! (1999) illetve a J-BOY by Biblos (2006).

Képek a mangából és manga/magazin borítók
Manga adatok
  • Eredeti japán cím:  純血+彼氏 / Junketsu + Kareshi
  • Angol cím: Prueblood+Boyfriend / He’s my Only Vampire
  • Mangaka: Shōoto Aya
  • Magazin: Aria
  • Kiadó: Kodansha
  • Megjelenés éve: 2010
  • Megjelent fejezetek: 3 kötet eddig (folyamatban)
  • Linkek: Baka-Updates Manga (eng); TenManga (eng); MAL (eng); MangaFox (eng); Hivatalos honlap (jap); MangaHere (eng); MangaReader (eng); ANN (eng); AnimeNfo (eng); AniDB (eng); Magyar fordítás: Anime and Others (hun)
(Visited 950 times, 1 visits today)

6 thoughts on “Shōoto Aya: Prueblood+Boyfriend /Junketsu Kareshi

  1. uhh köszi az ajánlást 😀 rohantam is olvasni 😀
    nagyon jól színesen írsz XD szerintem egy káposztáról írva is meggyőznél hogy milyen jó cipő 😛 😀 még egyszer köszi 😀

    1. Egyetértek :D. Most csak befejezett mangákat olvasok, és majd azokról is jön ismi…csak végezzek egyszer a vizsgáimmal meg a munkámmal XD. Szívesen :))

  2. uhh nagyon :DD alig várom legyen több is XD ezért rossz beélekezdeni befejezetlenbe … :S

  3. Ohh~ Ezt nagyon el akarom olvasni :DD Nem tudjátok honnan szedhetném le?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .