Boichi (képregény rajzoló)

Boichi: Hotel (2006)

Diadém
Hotel

Na ilyen manwhákat is megérne itthon kiadni, amikkel szerintem a hazai-mezei képregény rajongókban is le lehetne gyűrni a japán/koreai képregényekkel szembeni (esetleges) fenntartásokat. Hiszen adott egy realisztikus rajzstílus, egy komor, mondanivalóval bíró történet, ugyan megint csak a seinen műfaj berkeiből, sci-fivel és drámával karöltve.

A képregény alkotója ezúttal egy koreai rajzoló,  Boichi (ボウイチ), aki  már kicsi gyerekkora óta képregény alkotónak készült. Fizikából doktorált az egyetemen azért, hogy minél pontosabban tudjon sicence fiction történeteket írni és rajzolni. 1993-ban debütált egy koreai magazinban shoujo (fiatal lányoknak szóló, romantikus) történetekkel. Később „Hogyan rajzoljunk mangát” címen adott ki könyveket hazájában. 2004-től kezdve belépett a Japán manga piacra is. „Ultimate Space Empereor Caesar” címen futott első sorozata Japánban. 2006-ban jelentetette meg két 1 kötetes sci-fi mangáját: a „Hotel„-t és a „Present„-et.

A „Hotel” története: egy tudós professzor megjósolja az emberiség kihalását 2272-re. A tudós és tanítványa egyetlen lehetőséget látnak az emberi faj fenntartására: építenek egy hatalmas gépet, a „Hotelt„, melyben elraktározzák a Föld élőlényeinek, és embereinek DNS-ét. A globális felmelegedés, az üvegházhatás drasztikussá válása során lassan beteljesedik a jóslat, és egyedül csak a gép marad „életben”, aki több mint 27 millió éven át őrzi „lakóinak” DNS-ét, és reményét abban, hogy újra lehet majd élet a bolygón.Mindeközben a gép gondolataiban és elbeszélésben élhetjük át az évek múlását. Minta képek a képregényből:

Linkek: Baka-Updates (eng); Manga.hu (olvasás magyarul); Hotel (eng)


Boichi: Diadem (2008)

Diadém
Diadém

A Hotel után rákattantam Boichi munkáira, de sajnos csak kevés manwhája található meg fordításban. A Diadém Manga.hu szerencsére a -n is fenn van, de akár angolul is elő lehet varázsolni. A Diadém egy 2008-as one-shotja a mangakának, mely rendkívül rövid terjedelmű, de lélegzet ellálítóan gyönyörű rajzokkkal illusztrált. A képek végig színesek, és a sztori is látványos, kicsit véres, és erőszakos, ezért 16 éven felülieknek ajánlott. A manwha a fantasy, sci-fi, seinen, dráma műfajba sorolandó megint csak.

A főszereplő leányzó, Lilith, végeláthatatlan harcot folytat az ellenséges birodalommal, mely apját is kivégezte. Az életet a halál és a folytonos küzdelem uralja, és ebben az apokaliptikus világba szárnyra kell egy legenda, egy elfeledett Istennő újraébredését várva. Lilithe-nek sikerül győzedelmeskednie az ellenségen? Milyen titkok húzódnak meg  a szívében?

(Visited 68 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .