Phantom ~ Requiem for the Phantom (TV-sorozat, 2009)

Phantom ~ Requiem for the Phantom (TV-sorozat, 2009)

02. epizód ~ Training / Kiképzés

Először is, megtaláltam az op-t YouTube-on, úgyhogy aki kíváncsi rá, az meg is hallgathatja Kokia legújabb dalocskáját, a „Karmát”, mely április végén fog megjelenni.

Nem is kellett sokat várni, hogy kijönni a második epizód is. Az első rész pörgős és látványos kezdése után, ez a második már sokkal nyugodtabb, és az eseményeket tekintve egysíkúbb is volt. Tulajdonképpen ott folytatódott a sztori, ahol abba maradt. Zweit lassan profi gyilkossá kúrálja ki Ein, láthattuk, ahogy katona módjára képezi ki a lány új társát.

Valamint Claudia látogatást tett Zweinél, is megkecsegtette előtte a lehetőséget, hogy ők ketten igazából nem rabszolgái az Inferno-nak, hanem igenis szabadok, hiszen van eseélyük feltörni a magasba, és mindenkinél jobbnak lenni. Kicsit megtudhattuk, hogy ki, avagy mi ia igazából az Inferno.

Egy új maffia szervezet, ami az alvilág uralmára tör, és Phantom a tökéletes fegyverük, amivel elérhetik céljukat. Claudián kívül megleshettük a főmuftit is (igazi gonosz szép fiú, és ráadásul meztelenül pancsizott). Az Inferno részletein túl, inkább Zwei lelkitusáján volt a hangsúly. Lassan kezdi elfogadni a helyzetet, de amíg még nem ölt igazán embert, addig még másképp látja a dolgokat. De azért elszántan küzd, hogy minél erősebb legyen. Einről nem túl sok mindent tudunk meg, ő is ugyanúgy került az Infernohoz mint Zwei, és jelenleg ő a legjobb bérgyilkos a világon. Míg a lány szigorúan tanítgatja a srácot, érdekes módon, Zweit semmilyen reakció nem hagyja el kezdetben, mikor pl.: a lány nagyon is szoros test közelbe kerül hozzá. Persze, mikor Ein „hazatér” egyik küldetéséről, és automatikusan elkezd vetkőzni, kicsit zavarba jön főhősünk. Ugyanez a jelenet az OVA-ban is meg volt.

Schyte professzor az OVA-sorozathoz hasonlóan, ugyanolyan ellenszenves, és perverz kecske. A kis apró kézmozdulatait Ein testén valahogy nem lehet figyelmen kívül hagyni…A fancsali vigyoráról nem is beszélve… De Claudia…Hmm ebben a részben mutatta eddig legszebb oldalát, már ami a kinézetét érinti, de a jelleme még nem teljesen tiszta. Volt egy pár perces szomorkás elmerengése, míg Zweijel beszélgetett, szóval egyenlőre rejtély a nő, de azért pozitívnak ítélem meg, hogy Zweijel így négyszemközt elbeszélgetett. Bár biztos volt ezzel is valami hátsó szándéka. Amit még érdemes megemlíteni, hogy a szervezetben senki sem tud Zwei létezéséről, ami igen érdekes, hogy Claudia és Schyte prof mért hallgathatták el, hogy az egyik szemtanút nem ölték meg, hanem egy újabb bérgyilkost faragtak belőle…

Tehát, a történet folytatódik! A lassan érzéketlenné váló, és saját magát elvesztő Zwei, egyre profibb lesz. Nagyon jók azok a jelenetek, mikor üres tekintettel ismétli újra és újra a rászabott feladatokat. A fegyverekkel is megismerkedett, és csodák csodája, elsőre nagyon profin bánt velük. Az Einhez fűződő viszonya is mélyült, hiszen egyrészt, csak a lányban bízhat, rá számíthat, kettő: csodálja Eint az erejéért. Bár azzal még nincs tisztában, hogy Ein miért is tekint annyira lehangolóan saját magára. („Nincs múltam, se jövőm, csak a gyilkolás révén maradhatok életben, csak ez az egy feladat adatott meg nekem.”) A következő részben lesz Zwei első bevetése, és az előzetesek alapján, Eint alávetik majd egy kis „tortúrának” is…

Anime adatok:

  • Angol cím: Phantom – Requiem for the Phantom
  • Japán cím: Phantom – Requiem for the Phantom
  • Történet/Manga: Gen Urobuchi
  • Rendezte: Koichi Mashimo
  • Karakter design: Minako, Shiba; Mutsumi Sasaki; Yoko Kikuchi; Yoshiaki Tsubata; Yoshimitsu Yamashita
  • Megjelenés éve: 2009. tavasz
  • Típus: tv-sorozat
  • Terjedelem: 13? epizód
  • Műfaj: akció, romantikus-dráma, bérgyilkosok, maffia
  • Zene: Hikaru Nanase
  • Opening: “Karma” ~ Kokia
  • Ending: “Gates of Hell” ~ Ali Project
  • Stúdió: Bee Train, Genco
  • Kapcsolódó oldalak: ANN
(Visited 89 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .