Baku Yumemakura: Kurozuka / 黒塚 (TV-sorozat; 2008; 12 epizód)

Baku Yumemakura: Kurozuka / 黒塚 (TV-sorozat; 2008; 12 epizód)

Kurozuka

Woá…Az első rész után csak ennyit bírtam mondani… A Kurozuka szerintem még egy emlékezetes, 12 részes anime sorozat lesz, így 2008 őszén. Eddig minden van benne, ami a gyengém ^^, mármint amivel engem meg lehet fogni. Nagyon jó harci jelenetek, fergeteges akció, de ugyanakkor ott van egy végzetes, tiltott szerelem. A főhős, a tipikus kitaszított fiú ugyan, aki kiváló harci képességei ellenére végzetesen megsérül. A másik oldalon pedig ott a bonyodalmat tetőző, misztikus és persze gyönyörű hölgyemény, akit rejtélyes titok leng körül.

Az első epizód tartalma: A két főszereplő az eddigiek alapján, tehát egy Kuro nevű nemes ifjú, a 12. századi Japánból, aki a véres háború után kényelen meneülni saját bátyja elől, aki az életére tőr. Csak egy hű társa kíséri el. Menekülésük során egy csapat rémisztő, zombiszerű lénybe botlanak, akik katanákkal támadnak rájuk. Ugyan megmenekülnek, de Kuro kicsi megbetegedett. A közeli tisztáson egy kivilágított házra bukkanak, ahol menedéket kérnek. Befogadójuk, egy Kumitsu nevű szépséges nő, akibe első látásra beleszeret Kuro.

Egy feltétellel hajlandó Kumitsu gondoskodni a beteg Kuroról: ha sem ő, sem kísérője nem teszik be a lábukat a ház legutólsó szobájába. Másnap reggel Kuro kísérője gyógyszerért indul. Míg távol van, az éj leple alatt Kuro ellenséges katonák neszezésére ébred fel. Lassan felkel, kezében kardjával lopakodik a hosszú folyosón. Hirtelen vér csöpögésének hangja üti meg a fülét. Odaér a tiltott utolsó szobához, de amint beles, egy olyan szörnyű dologgal találkozik, melytől még a hátán is feláll a szőr… Kumitsu ugyanis egy halott férfi vérző holttestét csókolgatja… A lány kicsit megdöbben váratlan látogatójától…és úgy véli ennek kellett történnie, ugyanis ő is beleszeretett a fiúba, de a kapcsolatuk reménytelen lenne a lány bűnei miatt. Kis beszélgetésüket a katonák hirtelen támadása zavarja meg. Kumitsu karját levágják, és Kuro hiába erős nagyon, a túlerő végül legyűri. És éppen mikor a halálos döfést kapná, a halottnak vélt Kumitsu puszta kézzel végez az ellenfelével, majd Kurot egy biztonságos helyre viszi.

Mint várható, kiderül hogy a lány halhatatlan, már több száz éve él, és feltesz egy ajánlatot haldokló főhősünknek: követné-e az örökké valóságba?

Hoho, nagyon ütős első epizód volt, főleg a látványos harci jelenetek miatt, na meg a kicsit se finom szerelmi jelenetek is rátettek egy lapáttal. Ahogy utána olvasgattam a történet alapjául szolgáló mangának, melyet Baku Yumemakura írt és rajzolt, ez egy sci-finek fog majd ígérkezni. Már a látványos opening is egy borús hangulatú sci-fit sejtet, de az utána következő hagyományos japán színházi előadást idéző nyitó képsorok vissza vezetnek minket a múltba. Az openingnél érdemes megemlíteni, hogy a Maximum the Hormone közre működésével hallhatunk egy nagyon pörgős számot. Ráadásul az opening animációja bennem azonnal a Deaht Note-ot jutatta eszembe, a jelenetek színezése, a karakterek, a kamera állások, a vágások és bizonyos beállítások miatt is. Ez persze nem csoda, hiszen a Madhouse legfrissebb produkciója ez, aki az előbb említett animét is készítette. A karakter design így nagyon is igényes, sőt, egyszerűen gyönyörű, nagyon részletesek a karakter ábrázolások és a hátterek is, valamint maguk a szereplők inkább realisztikusak.

A minőségi animáció, kiváló zenei aláfestés, és a jó kezdés miatt is, bizton merem ajánlani a műfaj kedvelőinek, és jó magam is érdeklődve várom a folytatást.

Adatok

  • Japán cím: Kurozuka
  • Angol cím: 黒塚
  • Típus: TV-sorozat
  • Terjedelem: 12
  • Műfaj: dráma, misztikus, akció, horror, sci-fi
  • Megjelenés: 2008
  • Original Work: Baku Yumemakura
  • Rendező: Tetsuro Araki
  • Karakter design: Masanori Shino
  • Zene: Kiyoshi Yoshida, Takehiko Gokita
  • Stúdió: Madhouse
  • Opening: „Wagdug Futuristic Unity” ~ Maximum the Hormone & Systematic People
  • Ending: „Hanarebanare” ~ Shigi
  • Honlapok: ANN, Hivatalos Honlap

(Visited 95 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .