The Message / Feng Sheng / 風聲 (2009)

Kémelhárítás kínai módra: The Message / Feng Sheng (2009)
The Message / Feng Sheng / 風聲 (2009)
The Message / Feng Sheng / 風聲 (2009)

1942. Nanking. Kína egykori fővárosa japán megszállás alatt áll, és a császári hadsereg kiépítette saját bürokráciáját. A japánoknak behódolt kínai vezetők azonban rejtélyes körülmények között halnak meg egymás után. A gyilkosságok mögött egy titokzatos szervezet áll, melynek egy Magnum álnevű kínai a vezetője. A szervezet Kína függetlenségéért harcol, és a japánokat kiszolgáló bábkormány minden szintjén beszivárgott kémekkel ássa alá a kormány stabilitását.

Ám egy Takeada (Xiaoming Huang) nevű japán tiszt utolsó kötelességének választja haza utazása előtt a szervezet, és Magnum leleplezését. Takeda gyanúja 5 emberre terelődik, akik közül bárki hozzájuthat szigorúan bizalmas üzenetekhez. Az öt személyt egy kastélyba szállítja, ahol csellel próbálja közülük előcsalni a téglát. A személyek a következők: a szórakozásnak élő, állandóan bolondozó diszpécser Gu Xiaomeng (Xun Zhou) kisasszony, a kódfejtő részleg vezetője Li Ningyu (Bingbing Li) kisasszony, a háborús hős kapitány Wu Zhiguo (Hanyu Zhang), a koros, fegyverkereskedelemből meggazdagodott, osztályvezető Jin Shenghuo (Da Ying), és a lányos hangú (külsejű) fiatalember, Bai Xiaonian (Alec Su), a tábornok szeretője, titkára. Takeda nemcsak ravasz, de kegyetlen módszerekkel próbálja kideríteni a kém kilétét, és mind az öt „áldozat” egyre gyanúsabban és furcsábban kezd el viselkedni. A helyzet válságossá és életveszélyessé kezd válni, és a kémnek is fogynak a percei, hiszen egy fontos üzenetet kell minél hamarabb megosztania bajtársaival, különben összes eddigi munkájuk romokba dől.

A 2009-es kínai gyártású The Message, egy nagyon izgalmas, látványosan kivitelezett thriller, mely során a történelmi háttér elé egy fordulatos, kémekkel teli történet szövődik. A készítők olyan jól eltalálták a szereplők karakterét, hogy szinte az utolsó pillanatig nem sejtjük, hogy ki volt az igazi besúgó az öt kínai „fogoly” közül. A szereplők mindegyike egy szórakoztató, egyedi karakter, és személyes drámájuk is kibontakozik a szemünk előtt. A fordulatok a történet háromnegyede után indulnak be, és rohamosan követik egymást, melyek egyre nagyobb  meglepetést okoznak a nézőnek., bár azért volt egy-két pillanat amit már régóta sejtettünk. A történet eredetileg egy regény adaptációja, melyet Mai Jai írt, művét Kuo-fu Chen és Qunshu Gao rendezte filmre. Kellemes szórakozásra tökéletesen alkalmas kis történelmi thriller ez.

Előzetes

Pillanatképek
[nggallery id=24]

Adatok

  • Angol cím: The Message
  • Kínai cím: Feng Sheng / 風聲
  • Rendező: Kuo-fu Chen és Qunshu Gao
  • Írta: Mai Jai
  • Műfaj: történelmi, thriller, dráma
  • Terjedelem: 132 perc
  • Bemutató dátuma: 2009.
  • Eredeti nyelv: japán, mandarin
  • Ország: Kína
  • Linkek: IMDb.com (eng); Love HK Film (eng); A film hivatalos honlapja (eng)
(Visited 95 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .