Animés kerekasztal (Őszi MondoCon 2019)

Újra egy menő anime megy magyar nyelven a TV-ben. Milyen lett a hazai szinkronja és miért vagyunk oda annyira a Boku no Hero Academiáért, avagy a Hősakadémiért? Kit, miképpen inspirált ez a sorozat arra, hogy azzal foglalkozzon, amit szeret, legyen az a YouTuberkedés vagy éppen a szinkronszínészet? 

Minderről IS fogunk beszélgetni az Őszi MondoCon 2019-en megrendezett animés kerekasztalon. No meg arról, hogy vajon a Hősakadémia mennyire hordozza magán a shōnen kliséket. Miben újított? Miképpen követi a mangák/animék klasszikus elemeit? És milyen stílusjegyeket kölcsönzött netántán az amerikai szuperhős képregényekből.

A szériráról velük fogunk cseverészni a nagyszínpadon:

  • Bak Krisztián (az animés kerekasztalok Puzsérja, az Animegyetem Atisának nemezise)
  • Cakecinke & Bridzsit (Animekritika videóverseny nyertesek, akik BnHA témában készítettek videót)
  • Dóczi Attila (az Animegyetem és a Tanulom Magam YouTube csatornák nagymestere, az egyiken mintegy 50 ezer, a másikon 190 ezer követője van)
  • Horváth Miklós (avagy mPoOvR, aki sorra nyerte fanszinkron versenyünket BnHA szinkron produkcióival, és a sorozatban az egyik karakter magyar hangja végül ő lett!)

Ha még nem ismered a sorozatot, akkor a Viasat6 műsorán követheted azt magyar szinkronnal. Hangolódj BnHA-val a november 2-án (szombat) 12 órakor kezdődő kerekasztalunkra!  

Nézd meg Cakecinke & Bridzsit videóját az animéről

Itt pedig mPoOvR fanszinkron produkcióját lesheted meg (37:21-től)

A Mondo magazin Facebook oldalán pedig belepillanthatsz a BnHA magyar szinkronjának készüléséről forgatott videóinkba (szinkronszínész interjúkkal!): 

(Visited 753 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .