Animés kerekasztal (Nyári MondoCon 2019)

Az animés kerekasztal fő témáját már tudjátok, hiszen szavaztatok is róla: Valós történelmi események animékben. Dózsa Gergő, történelem tanár vendégünk kategorizálta már számunkra, hogy milyen korszakokon fogunk majd áthaladni. Így kikacsintunk ókori, középkori, újkori, 19. századi, II. világháborús és 1945 utáni eseményekre, plusz, tényleges környezeti katasztrófákkal is foglalkozni fogunk – olyan szempontból, hogy miképpen jelentek meg ezek animékben.

Ám a kerekasztal fő témájának kivesézése mellett, múlt hét csütörtökön történt egy olyan esemény, ami mellett nem mehetünk el szó nélkül. Japán egyik ismert stúdióját, a Kyōto Animationt, egy 41 éves ember benzinnel felgyújtotta, 34 halálos áldozatot hagyva maga mögött.

A stúdiót ért kár felfoghatatlan, nem tudni, hogy kedvenc animéink, mint a Free!, a Violet Evergarden, a Miss Kobayashi’s Dragon Maid visszatér-e még egyáltalán a képernyőkre, és ha igen, mikor. A stúdió munkásságáról és az elhunyt munkatársairól emlékeznénk meg a kerekasztal elején. Amit egy KyoAni tribute AMV levetítésével és egy rövid beszélgetéssel egészítenénk ki a stúdióval kapcsolatban.

A kerekasztal vendégei:

  • Amarillis (Dér Kriszti), a Ricz/Rōnin Factories fansubbere és lektora
  • Dózsa Gergő, történelem tanár, Mon
  • Hanama (Udvari Kriszti), a Watchaholics blog munkatársa, és egyik alapítója
  • Ricz (Lehoczki Péter), a Ricz/Rōnin Factories fansubbere, Mondo cikkíró

Időpont és helyszín: 2019. július 27. (szombat) 12:00, Nagyszínpad

Találkozzunk a MondoConon!

(Visited 165 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .