Szezonajánló: 2019-es téli animék

Jól indul ez a 2019-es téli szezon. A Mob Psycho 100 II és a Kakegurui XX új évadok mellett, sok erős cím kapott adaptációt, vagy éppen jött eredeti animeként a semmiből. Ha hiányzik egy jó fantasy, feudális japán történelem, időutazós sci-fi, vagy csak bírod a piszochológiai-horrorokat, ez a szezon biztos hoz neked olyan animét, ami kedvedre van. Nézzük is őket. 😉


Tate no Yūsha no Nariagari: Egy hős otaku felemelkedése

Műfaj: fantasy, dráma, romantikus, kaland, akció, seinen; Stúdió: Kinema Citrus; Epizódok száma: 25 epidód; Linkek: ANN, AniDB, MAL, Wikipedia, Hivatalos honlap; Indulás: 2019. január 9. (Anime előzetese)

Alternatív középkori világ, fantasy setting, isekai sztorivonal. Megérkezett a 2019-es téli szezon ügyeletes “már megint egy videojátékszerű világba átszippantott otakujának kalandtörténete”, ami az első részek alapján – legyen a setting bármennyire is klisés-, meglepően szórakoztatónak tűnik!

Iwatani Naofumi (Ishikawa Kaito) egy 20 éves egyetemista otaku, aki light novel olvasással tölti napjait. Ám egyszercsak rábukkan egy furcsa könyvre, ami átszippantja őt egy alternatív középkori világba! Kiderül, hogy egy pusztító támadás miatt idézett meg 32. Trash Melromarc királya négy hőst – köztük Naofumit, akiknek a feladata lesz ezt az egy hónap múlva esedékes támadást elhárítani.

A négy hős mindegyike egy-egy legendás fegyver birtokosa, ám szerencsétlen hősünk csak egy pajzsot kap. Nem elég, hogy ő kapja az egyetlen “fegyvert”, amivel nem lehet támadni, de kedvessége, naivitása és jószívűsége azonnal bajba keveri. Miután egy ármánykodó lány nemi erőszakkal vádolja meg és még az összes pénzét is elveszi, Naofumi számkivetetté válik. Gyengesége leküzdésére egy helyi rabszolgakereskedő révén vásárol egy tanuki lányt (Raphtalia), akivel együtt indul útnak azért, hogy fejlessze harci képességeit, legyőzze a királyságra leselkedő fenyegetést és végre hazajusson a saját világába.

Az első epizód határozottan pozitív élményt adott. Naofumi helyzete és karaktere szimpatikus. A kialakult helyzet miatti lelkesedését gyorsan földbe döngöli az anime, és hamar egy rideg, bizalmatlan és ravasz hőssé válik – attól tekintsünk el, hogy egyik pillanatról a másikra milyen irrealisztikusan gyorsan vált leleményes harcossá. Karakterének drámája meglepően jól és okosan lett felépítve, az is tetszik, hogy egy sor megpróbáltatáson, ha tetszik, megaláztatáson kell átmennie. És miközben mindenki megveti ebben az új világban, mégis képes felállni, küzdeni és jószándékú, becsületes emberként élni. Mi ez, ha nem jó motivációs sorozat? Első epizódok alapján ajánlom. A kiírások szerint fél évig fog futni, úgyhogy valószínűleg 25 részes lesz.

Animáció: B+ (meglepően szép)
Történet: B+ (remélem a végéig kitart)
Zene: B+ (eddig jó)


Yakusoku no Neverland: Gyerkőc táplálék démonoknak

Műfaj: sci-fi, fantasy, thriller, dráma, horror; Stúdió: CloverWorks; Epizódok száma: 12 epizód; Linkek: ANN, AniDB, MAL, Wikipedia, Hivatalos honlap; Indulás: 2019. január 10. (Anime előzetese)

A Made in Abyss elindított egy jóféle hullámot, amihez a Yakosoku no Neverland is csatlakozik. Miért is? Adott itt is egy hátborzongató sztori, gyerek főhősök élet-halál harcával, kislány! főszereplővel és izgalmas fordulatokkal teli thriller körítéssel. A 2019-es téli szezon egyik bitang igéretes sorozata ez!

A 11 éves Emma (Morohoshi Sumire) látszólag felhőtlen életét tölti a Grace Field House nevű árvaházban 37 társával együtt. A rájuk vigyázó “anya” figura minden jóval ellátja a gyerekeket, tanítja őket, meleg gyengédséggel törődik mindenkivel. Aztán eljön a pillanat, amikor menni kell. Amikor a 6 éves Conney elhagyja az árvaházat, mert örökbe fogadják, Emma és egyik legjobb barátja, Norman (Uchida Maaya), utána akarják vinni kedves plüss állatkáját.

Ám a tiltott kerítésnél szörnyű borzalommal szembesülnek. Conney hallott, testéből rémséges démonok lakmároznak. Az árvaház valójában egy farm. És Emmáék a billoggal megjelölt “táplálék”, akiket 12 éves korukban – amikor a legfinomabb a húsuk – “vágnak” le gazdáik. A sokkoló hír letaglózza a gyerekeket. De egy valamit tisztán tudnak: innen menekülni kell, bármi áron. Emma az összes gyereket meg akarja menteni, ezért segítségül hívja az “árvaház” (vagy inkább telep) másik legokosabb srácát, Ray-t (Ise Mariya), hogy bombabiztos szökési tervet eszeljenek ki. Azonban egy valamivel nem számolnak: az őket őrző “anya” mindenttudó ármánykodásával.

A történet egy elképesztően pöpec pszichológiai-dráma. A gyerekek reakciói a borzalmakra teljesen hitelesek és kifejezetten érzékletesen vannak ábrázolva a “kiakadós pillanataik” is. Az animáció parádés és kellően hátborzongató. A farmot körüllengi az első pillanattól kezdve egy baljós hangulat. A karakterek szimpatikusak, jó a kémia közöttük. És igen, kifejezetten tetszik, hogy shōnen sztori ellenére egy kislány a főhőse. Az opening alatt a jól ismert UVERworld ontja a muzsikát, ami megalapozza az anime megőrülős feelingjét, a rendező Kanbe Mamoru (So Ra No Wo To, Subete ga F ni Naru: The Perfect Insider, Elfen Lied), így nem igen lehet itt rosszra számítani.

Animáció: A+ (szép és érzékletes, adja a horrisztikus hangulatot)
Történet: A+ (kiváló indítás, az egyik legjobb epizód nyitány!)
Zene: A+ (nemcsak az opening és az ending, de a háttérzenék is szuperek)


Dororo: Tezuka anime újra a képernyőn!

Műfaj: történelmi, dráma, fantasy, tragédia; Stúdió: Mappa; Epizódok száma: 12? epizód; Linkek: ANN, AniDB, MAL, Wikipedia, Hivatalos honlap; Indulás: 2019. január 7. (Anime előzetese)

Feudális Japán, hullákkal teli csatamezők, kapzsi emberek és vérszomjas démonok. Üdv a Dororo világában! Ez Tezuka Osamu 1967-es, mindössze 3 kötetes mangájának anime-adaptációja, ami a Sword of the Stranger, Blade of the Immortal és a Rurōni Kenshin világát idézi. Ha bírod a történelmi animéket, akkor ezt se hagyd ki!

Kagemitsu Daigo (Uchida Naoya) letér Buddha útjáról és 48 démonnal köt sötét alkut azért, hogy megszilárdíthassa uralmát. Bármit képes feláldozni a hatalomért, még első szülött fiának szerveit is. Így jön a világra a groteszk Hyakkimaru (Suzuki Hiroki), a csecsemő, akinek látványától sikoltozva menekülnek el az asszonyok. Se bőre, se szeme, se füle, se orra, se szája, nincsenek végtagjai… vér folyik minden testrészéből. A szívtelen apa elrendeli fia vízbe folytását.

A megbízott “dadusnak” megesik rajta a szíve, és egy csónakba helyezi a néma babát. Hyakkimaru (szerencséjére) egy mezei doktornál köt ki, aki a csatatéren elhullott katonák testét pótolja ki protézisekkel. A segítségével nő fel Hyakkimaru is, és különleges erőre tesz szert. Hatodik érzékének hála, képes látni a démonokat. És ezzel indul el gyilkos körútjára, amin lekaszabol minden démont, hogy visszaszerezze mindazt, mit elraboltak tőle. Útja során megismerkedik a minden lében kanál gyerkőccel, az önlejölt tolvajjal, Dororóval (Suzuki Rio), aki hű társa lesz küldetésében.

Nem tudom mi történt a téli szezonnal, de ez már a második év, hogy ekkor indulnak az év legígéretesebb sorozatai. A Dororo sötét, grotesz, cenzúra nélkül tolja az arcunkba a Japán középkor és hitvilág kegyetlenkedéseit, szenzációs a grafikája, az openingje, az endingje és a zenei betétei. Valószínűleg az erős Tezuka alapnak köszönhető ez a felnőttesen seinen hangulat, de az is tuti, hogy a rajta dolgozó Mappa stúdió is hozzá tesz ezerrel a sikerhez. Állítólag, a mangában kellően pörög a tragédia, sőt, a képregény egy váratlan lezárással ért véget – kíváncsi vagyok ezt hogyan változtatják, vagy éppen követik az animében. A rendező a rutinos Furuhashi Kazuhiro (Kenshin OVA-k, Hunter x Hunter, Mobile Suit Gundam Unicorn, Zipang) – úgyhogy szuper kezekben van ez az adaptáció! A Dororo már kapott live-action adaptációt, korábban egy

Animáció: A+ (pöpec, sötét, groteszk)
Történet: A+ (komor, felnőttes, egy percig sem lassul be)
Zene: A+ (Tezukás karakterdizájn is felsejlik többször)


Boogiepop wa Warawanai: Egy bakancslistás anime visszatérése

Műfaj: horror, dráma, pszichológiai; Stúdió: Madhouse; Epizódok száma: 18 epizód; Linkek: ANN, AniDB, MAL, Wikipedia, Hivatalos honlap; Indulás: 2019. január 4. (Anime előzetese)

Aki animefan már egy ideje, biztos hallott már a 2000-es Boogiepop Phantom című animéről. A melankólikus, elvont, nehezen emészthető, szürreális történettel bíró sorozatról, amit valaki vagy istenít, vagy értetlenkedve dob félre egy “majd később megnézem” mondattal kísérve. Ez a széria tér most vissza a képernyőkre, és meg kell hagyni, egész erős kezdéssel próbál érvényesülni 2019-ben.

Egy városi legendával kezdődött minden. Diákok tűnnek el, eltűnésük oka pedig nem más, mint a rejtélyes Boogiepop. Egy köpenyes alak, aki a sötétségből bukkan elő, és akit csak shinigamiként emlegetnek sokan. Ám a valóság merőben más. Boogiepop az emberiség védelmezője, aki Miyashita Tōka (Yūi Aoi) diáklány testét veszi olykor kölcsön a küldetéseihez. Emberevő szörny az iskolában? Halott manipulátor, aki a rossz oldalra állítja a különleges képességekkel bírókat? Egy borzasztó drog, ami kétlábon járó zombikat csinál a diákokból? Öt diák, egymástól függetlenül próbál rájönni eme rejtélyek nyitjára. És miközben magánnyomozásba kezdenek, egymástól gyakran eltérő idősíkokon, gyakran ugyanazokat az eseményeket más és más szemszögből megélve, egyetlen kérdés lebeg a szemünk előtt. Vajon az emberiség tényleg megérett a végső pusztulásra?

Ilyen felütéssel várja a pszichológiai horror kedvelőit a Boogiepop wa Warawanai című anime idén télen. A 18 részesre tervezett sorozat egy azonos című light-novel adaptációja, ami 2000-ben már kapott egy 12 részes anime-folytatást, szintén a Madhouse gondozásában. A lassú menetelű, komor, vizuálisan pasztelszerű és gyakran elmosott grafikájú anime egy hátborzongató utazásra csalogatja a nézőit. Szerencsére, a 2019-es „folytatás” az előzmények ismerete nélkül is teljesen élvezhető. A rendezői székben a gyakorlott Natsume Shingo dirigál, akit a One Punch Man és a Space☆Dandy kellően ismertté tett a szakmában. Már az első pár részen érződik, hogy a 2019-es verzió sokkal feszesebb cselekményű, mint a 2000-es volt. Érdemes a műfaj kedvelőinek – ha még nem tették meg – belelesnie ebbe az animébe.

Animáció: B+ (inkább különleges, olykor művészi, a 2000-es éveket idézi)
Történet: B- (az első pár epizód a sok idő ugrás miatt túl kusza)
Zene: A+ (az opening és az ending rettentően ütős!)


Revisions: Ikari Shinji 3D-ben!

Műfaj: akció, sci-fi, mecha; Stúdió: Shirogumi; Epizódok száma: 12 epizód; Linkek: ANN, AniDB, MAL, Wikipedia, Hivatalos honlap; Indulás: 2019. január 9. (Anime előzetese)

Minden jó anime megrontója a 3D CG animáció. Pedig a Revisions animéhez rettentően nagy reményeket fűznek. Az okok: 1) Netflix-only, úgyhogy január 10-e óta fenn van már az összes része (Magyarországon még nem elérhető, sajnos). 2) Taniguchi Gorō rendezi, aki olyan klasszikusokat tett le az asztalra, mint a Code:Geass, a Planetes vagy a Junketsu no Maria. 3) A forgatókönyvet a Psycho-Passon is dolgozó Fukami Makoto írja. Plusz, már berendeltek az animéhez egy manga-sorozatot és light novelt is. No, hát magasak az elvásárok.

A sztori főhőse a szó szerint hősi babérokra törő Daisuke (Uchiyama Kōki). Gyerekkorában négy barátjával akadt egy kellemetlen incidense. Elrabolták őt, és egy furcsa lány mentette meg az életét. Az eset után még egy jóslattal is sokkolták a srácot: “készüljön keményen, mert egy jövőbeli katasztrófa idején neki kell megmenteni a barátait”. Főhősünkben ez akkora traumát szül, hogy tinédzser korára kész bodybuilder őrült lesz, és megszállottan keresi azokat a szituációkat, amikor a megmentő szerepében tetszeleghet. Kicsit egoista. És kicsit az idegeire megy mindenkinek. Ezért is távolodtak el tőle a barátai. A nagy katasztrófa, amire készül persze MÉG nem jött el.

De! Ahogy az szokott lenni, váratlanul fordul a kocka. Konkrétan, egész Shibuya (itt élnek és járnak iskolába a hőseink) időt utazik 300 évvel a jövőbe. Ahol a Revisions nevű szervezet tör hőseink életére egy olyan posztapokaliptikus világban, ahol majdhogynem kihalt az emberiség. És naná, hogy Daisuke és négy barátja az egyetlenek, akik csúcsmodern mechákban harcolhatnak ellenük. Sőt, még az őket gyerekkorukban megmentő titokzatos lány is feltűnik!

A sztori eddig korrekt – 5 epizódot toltam le eme bekezdés írásáig. Az animáció szép lenne, HA a karakterek nem lennének ennyire Yandere szimulátorból szalajtottak. Daisuke egyébként külsejét tekintve nagyon hasonlít az Neon Genesis Evangelion főhősére, jellemét tekintve nem, bár ő se százas. Túl magabiztos, önző és őrült. Ezért érdekes egy olyan animét nézni, amiben nem szimpatikus a főhős. No meg, alapvetően kíváncsi vagyok, mi lesz itt mindennek a mozgatórugója. Mert sok animénél lehet sejteni az első pár rész után, hogy mire akar kilyukadni. De itt ötletem sincs mi lesz a srácokkal a jövőben. Miért kellett 300 évet utazniuk az időben? És milyen terv miatt akarnak konkrét embereket elrabolni a Revisionok? Dunno. Kíváncsi vagyok. Az animáción pedig túltettem magam.

Animáció: D- (a karaktereknél zavaró a CGI)
Történet: B+ (nem egyedi, de jól van megírva)
Zene: B+ (kellemes az op és ed is)


Domestic na Kanojo: Mit tegyek, ha szeretlek?

Műfaj: dráma, romantikus, iskolai; Stúdió: diomedéa; Epizódok száma: 12 epizód?; Linkek: ANN, AniDB, MAL, Wikipedia, Hivatalos honlap; Indulás: 2019. január 12. (Anime előzetese)

A szerelmi sokszöges animékkel hadilábon állok. Pláne, ha irrealisztikusan túltolják a melodrámát. (Lásd. én ezért nem szerettem a Kuzu no Honkait.) Ám egyelőre a Domestic na Kanojóra – minden olyan eleme ellenére, ami miatt általában nem jön be egy ilyen sorozat, mégis azt mondom, hogy nem rossz. Talán a nagyon szép, ízléses animáció miatt, talán a szomorkás hősnő miatt, aki a szerelmi háromszögben a rövidebbet húzza. Dunno. De szimpatikus anime.

Fuji Natsuo (Yashiro Taku) reménytelenül szerelmes a tanárnőjébe, Hina-chanba (Hikasa Yoko). Egyszer csak úgy dönt, megpróbál tovább lépni ezen a viszonzatlan érzelmen, és elmegy a haverjaival egy vakrandira. Itt ismerkedik meg a szótlan és magának való hűvös szépséggel, Tachibana Ruival (Uchida Maaya). Rui-chan gondol egyet, és meglép az összejövetelről Natsuóval. Majd egy szívességet kér a sráctól. A srác zavartan belemegy.

Rui a lakására vezeti Natsuót, és kertelés nélkül kéri, hogy feküdjön le vele, tapasztalatszerzés céljából. Mert, ő úgyse akar szerelmes lenni. Natsuo bolond lenne kihagyni ezt a lehetőséget, mégis az aktus után, egyfajta üresség érzés hatalmasodik el rajta. Úgy is válnak el Ruival, hogy soha többé nem találkoznak. Azonban hősünk életét egy váratlan helyzet borítja fel. Natsuo édesapja úgy dönt, hogy újranősül, és az asszony hozza magával a két lányát is a házasságba. Natsuót ekkor földbe döngöli két meglepetés: Rui és Hina-chan testvérek, és innentől kezdve kénytelen együtt élni a nővel, akit szeret, és a lánnyal, akivel elvesztette a szüzességét.

Nem igazán tudnak már újat nyújtani nekem az ilyen történetek, ezért is eveztem át már régóta a pszicho-horror vonalra. De meg kell hagyni, hogy a szezon egyik legszebb animációját hozta össze itt a diomedéa. A rendező Ibata Shōta (Gi(a)rlish Number), a karakter dizájner Ide Naomi (Mayoiga, Gingitsune, Kantai Collection: KanColle), a forgatókönyvíró Takahashi Tatsuya (Kōkaku no Pandora, Rewrite).

Animáció: A+ (gyönyörű, kidolgozott)
Történet: B- (klisés, fordulatokra nem igen lehet számítani)
Zene: B (hangulatos, illik az animéhez)


Kaguya-sama wa Kokurasetai: A szerelem háború

Műfaj: romantikus-vígjáték, seinen; Stúdió: A-1 Pictures; Epizódok száma: 12 epizód; Linkek: ANN, AniDB, MAL, Wikipedia, Hivatalos honlap; Indulás: 2019. január 12. (Anime előzetese)

Egy gazdag srác, aki még szűz, és nulla tapasztalata van a szerelemben? De rettentően okos, fennkölt, előadja a megközelíthetetlen macsót a diáktanács elnökeként? Egy igazi ojō-sama, aki kimért eleganciával közlekedik a folyosókon az említett elnök helyetteseként, de titkon bele van bolondulva főhősünkbe? Bizony! Ez a Kaguyama-sama, egy nem éppen megszokott romantikus vígjáték.

A szerelem háború! Aki először rámozdul a másikra, aki először felfedi az érzéseit, az bizony durván veszít. Alérendelt fél lesz a kapcsolatban, akit kénye-kedve szerint irányít a másik. Legalábbis ez az elképzelése a macsó Shirogane Miyukinak (Furukawa Makoto), és a hűvös szépséggel megáldott Shinomiya Kaguyának (Koga Aoi) a szerelemről. Ám két hősünk bizony nagyon is gyengéd érzelmeket táplál a másik iránt, de az istenért se vallanák ezt be. Helyette inkább a maguk kis játszmáikat űzik. Ármánnyal és cselszövéssel próbálják meg a másikat rábírni a szerelmi vallomásra.

Nyaralás a tengerparton, vagy a hegyekben? Rábírni a másikat, hogy vegyen végre okostelefont? Megakadályozni, hogy a hőn szeretett lány részt vegyen egy randevún? Hogyan is néz ki egy romantikus mozira invitálás az ő felfogásuk szerint? És a sor még nem ér véget a képtelenebbnél-képtelenebb szituációk sorával, amibe belekerülnek. De hogy pároncskák élete ne legyen olyan könnyű. Kis cselszövéseiket egymás behálózására rendszerint felforgatja a diáktanács titkárja és egyúttal naívája, Fujiwara Chika (Kohara Konomi)! Így hát itt minden második percben mosolyogni fogsz.

Az A-1 Pictures remek munkát végzett. Az animáció színes-szagos, és nem mellesleg tele van mangás, grafikailag rettentően kreatív jelenettel. A rendező Omata Shinichi – látszik, hogy a Grancrest Senkin és az Arakawa Under the Bridge-en is dolgozott korábban, az utóbbinál is hasonló animációs/rendezői fogásokat használt – pl. a karakterek hatásos kiakadásai és belső lelkivilágának hullámvölgyei arcközeli totálban öltenek testet. Az első pár rész eddig nagyon ígéretes, úgyhogy várom a folytatást!

Animáció: A+ (kidolgozott és ötletes)
Történet: B (komikus, abszurd, szórakoztató)
Zene: A (az opening fergeteges!)


Doukyonin wa Hiza, Tokidoki, Atama no Ue. – Én és a cicám

Műfaj: slice-of-life, vígjáték; Stúdió: Zero-G; Epizódok száma: 12 epizód; Linkek: ANN, AniDB, MAL, Wikipedia, Hivatalos honlap; Indulás: 2019. január 9. (Anime előzetese)

Ha imádod a cicákat ez egy must see anime! A webmangából adaptált sorozat egy kawaii macskusz és gazdája mindennapjait követi nyomon, sőt! Nemcsak a gazdi szemszöbégől élhetjük át a sztorit, hanem a cicájéból is!

A történet szerint, Subaru (Ono Kensho) tragikus körülmények között elvesztette a szüleit. Így 23 évesen egyedül él, mindennapjait a magányos regényírásnak szenteli. Zárkózott, szótlan, nincs igazi boldogság a mindennapjaiban.

Ez akkor változik meg, amikor egy kóborcicát örökbe fogad. A picurka, édes, mégis baljós tekintettel megáldott cicus először csak inspirálja írónk következő művét, de hamar a szívébe férkőzik hősünknek! Csak kettőt pillantunk, és a cicának már neve is van: Haru (Yamazaki Haruka). És a szomorkás-tragikus hangulat ellenére mindig akad itt egy kis humor, hiszen Haru mindig másképp látja a dolgokat, mint újdonsült gazdája! És pont ettől lesz szívet melengető ez az anime!

Az anime rendezője Suzuki Kaoru (Dive!!, Pupipo!), a forgatókönyv felett Mieno Hitomi (3D Kanojo: Real Girl, Akagami no Shirayuki-hime, Arakawa Under the Bridge, Koi wa Ameagari no You ni) bábáskodik. És hogy 12 részen át milyen történeteket tud elmondnani az anime egy cicáról és a gazdájáról? Többet, mint gondolnánk. A női nézők szívéhez könnyebben odatalál ez az anime. 😉

Animáció: B (bishi + kawaii cica)
Történet: B+ (jó a léleknek)
Zene: C (átlagos)


Az alábbi, már ismert sorozatok folytatódnak ebben a szezonban

Mob Psycho 100 II, Kakegurui ××, Date A Live III, 3D Kanojo: Real Girl 2, BanG Dream! 2nd Season, Kemono Friends 2, Piano no Mori 2 (TV), Sword Art Online: Alicization; Tensei Shitara Slime Datta Ken; JoJo no Kimyou na Bouken: Ougon no Kaze; Fairy Tail (2018); Toaru Majutsu no Index III; Radiant; Kaze ga Tsuyoku Fuiteiru; Karakuri Circus; Hinomaru-Zumou; Gyakuten Saiban: Sono „Shinjitsu”, Igi Ari! Season 2; Okoshiyasu, Chitose-chan; Pingu in the City 2; Yao Shen Ji 3rd Season

Mozifilmek téli Blu-ray/DVD megjelenése

  • Bungou Stray Dogs: Dead Apple (2018. 12. 05.)
  • Liz to Aoi Tori (2018. 12. 05.)
  • Pokémon Movie: Minna no Monogatari (2018. 12. 19.)
  • Godzilla 3: Hoshi wo Kuu Mono (2019. 01. 09.) – Netflix premier
  • Mirai no Mirai (2019. 01. 23.)
  • Penguin Highway (2019. 01. 30.)
  • Boku no Hero Academia the Movie: Futari no Hero (2019. 02. 13.)
  • K: Seven Stories Episode 1 – R:B ~Blaze~ (2019. 02. 20.)
  • K: Seven Stories Episode 2 – SIDE:BLUE ~Tenrou no Gotoku~ (2019. 02. 20.)
  • K: Seven Stories Episode 3 – SIDE:GREEN ~Uwagaki Sekai~ (2019. 02. 20.)
  • Nanatsu no Taizai Movie: Tenkuu no Torawarebito (2019. 02. 27.)
  • Zoku Owarimonogatari (2019. 02. 27.)
  • Non Non Biyori: Vacation  (2019. 02. 27.)
(Visited 20 543 times, 1 visits today)

2 thoughts on “Szezonajánló: 2019-es téli animék

  1. Szia bocsi a leírás teljesen jó és sokat segített viszont a Kaguya-sama: Love is War-nál rosszul jellemezted Shiroganet. Egyáltalán nem származik gazdag családból, rengetegszer benne van a sztoriban ( kaguya megfázásos jelenete, amikor tanácsot ad az egyik srácnak a párkapcsolatához) mindegyikben benne van hogy iskola mellett dolgozik, Ezzel szemben Kaguya egy vállalat örököse.

    1. Köszi a kommentet. Jah, még fordításból készült a leírás – szerintem még nem láttam ekkor az első részeket. Úgyhogy igen, nem gazdag a srác, hanem szegény. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .