Animés kerekasztal a Nyári MondoConon! (2018.07.14.)

Ezen a londoni esőket idevarászoló nyáron – reméljük a hőség legalább július 14-15-én utolér minket a Nyári MondoConon – nem maradhat el a nagyszínpadi animés kerekasztal, ami újult erővel próbálja ingerelni a kíváncsi conra járókat szombat déltől!

Először is, több újdonsággal készülünk Nektek. 

A kerekasztal vendégei között ott lesznek régi és már ismert arcok. A régiek közül az Animegyetem Atisa, az Animológia Sacija és Bak Krisztián tér vissza, míg új arcokként köszönthetitek a nagyszínpadon a Fabulous Industries Bencéjét és Marcellját.

És ha már megvannak a vendégek, nézzük a témákat, amikről kicsit koptatjuk majd a szánkat:

  • Hogyan vitatkozzunk aimékről
  • Animék és szuperhősök
  • Animekritika videoverseny eredményhirdetés, valamint tippek és tanácsok

Kvázi egy kisebb és egy nagyobb témánk lesz az idei animés kerekasztalon, mindjárt mondom, hogy miért. (Nemcsak azért, hogy jól beleférjünk az időkeretbe.)

A “Hogyan vitatkozzunk animékről” egy gondolatébresztő beszélgetés lenne a kerekasztal elején. Biztos láttatok már olyat, vagy akár Ti magatok is belefolytatok már olyan vitába, ahol valaki lehúzta a számotokra kedves animét, vagy pedig érthetetlenül az egekbe magasztalt olyat, amit Te szíved szerint már az első 10 perc után kikapcsoltál volna. Mennyire éri meg az ilyen vitákba belemenni? Sőt, egyáltalán kell-e tudományos magyarázkodásba bocsátkozni ahhoz, hogy bizonyítsd miért jó egy anime, vagy sem? Mikor éri meg komolyan venni az animéket, és mikor nem?

Emellet a kerekasztal fő témája az Animék és szuperhősök lenne, amit már idei animekritikai videoversenyünkön pár ügyes animekritikus ki is vesézett. Itt megnéznénk, hogy pár szuperhősös animében hogyan mutatkozik meg a hősszerep a zsáner amerikai megfelelőihez, így a DC és Marvel univerzumban látottakhoz képest. Plusz, megnéznénk azt, hogy a shōnen animék főhősei mennyire tekinthetők szerepük alapján szuperhősöknek? Valamint, hogy mennyire állják meg a helyüket az amerikai szuperhősök az animék világában? (Lásd. Marvel animék és a most legutóbb kijött Batman nindzsa.)

És miután körbejártuk a témát, bemutatjuk idei animekritika videoversenyünk nyertes videóját! Mivel a színpadon ott lesz 3 zsűritag, így élőben ők is véleményezik majd a mezőnyt és tippeket is osztanak meg veletek a videokészítésről.

Ezután remélhetőleg jut idő arra, hogy kérdezzetek tőlünk. 😉

És most felmerülhet bennetek, hogy na de mi a helyzet a szezonajánlóval?

Semmi vész. Vasárnap délután 14:00-15:00 között veséznénk ki a tavaszi és nyári szezonos animéket az “Animékről mesterfokon” hangzatos, ám egyelőre nem akadémiai jellegű előadáson. Helyszín: meeting point.

Itt egy kötetlen beszélgetésre invitálnék minden aktuális szezonos animét követő fant, hogy együtt beszéljük ki kinek mi tetszett és miért, vagy éppen miben csalódott a 2018-as tavaszi szezonban, és mit vár a legjobban a már javában dübörgő nyári szezonból. Itt nem előadás lesz, bárki, aki betéved hozzánk, kifejtheti a véleményét. És most jön a legjobb rész: itt élőben javasolhattok témákat akár a kerekasztalra akár az “Animékről mesterfokon” programra, sőt, akiben túlteng a szereplési vágy, az jelentkezhet előadónak az őszi conra!

Remélem, ezek a változtatások a kedvetekre lesznek! 🙂

És akkor találkozzunk július 14-15-én mindkét nap!

Matane~

Fullmoon

(Visited 271 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .