VI. Anime fandub verseny a Tavaszi Conon!

A szemfülesek már láthatták, hogy március 17-e hajnalban felkerült az az új négy anime epizódrészlet, amikkel kibővítettük a szinkronizálható jeleneteink sorát idei első versenyünkre! Aki még nem találkozott az anime fandub versennyel: a Tavaszi MondoCon nagyszínpadán, április 8-án élőben szinkronizálhatjátok kedvenc animéitek egy-egy jelenetét. Szívesen megszólalnál Kanna-chanként a Kobayashi-san Chi no Maid Dragonból? Vagy bolondoznál nagyokat a One Piece Luffijaként? Adnád orgánumodat szigorú katonai tiszteknek, akik éppen Tanyáról, a kislány bőrbe bújt szörnyetegről értekeznek? Akkor gyere, nézd meg anime kínálatunkat, válassz jelenetet, és mérettesd meg magad a versenyünkön! A hagyományokhoz híven, megint szakmabeliek fogják értékelni produkciódat, mégpedig Moser Károly, InuYasha magyar hangja, és Czető Zsanett, a Kaleido Star hősnőjének hangja! Részletek és a jelentkezés menete alább!

Hogyan indulhatsz a versenyen?

1. Válaszd ki, hogy melyik animejelenetet szinkronizálnád. Adhatod az összes karakternek Te a hangodat, de többen is összeállhattok egy-egy jelenetre (erre a helyszínen is lesz lehetőség!). Kínálatunk  8 darab jelenetet takar:

2. Döntsd el, hogy egymagad, vagy csapatban indulnál/nátok-e a versenyen. (FONTOS: ugyanaz a versenyző egy egyéni és egy csoportos produkcióval indulhat! Tehát összesen két művel indulhat a versenyen!)

3. Töltsd le a választott jelenet szövegkönyvét innen és gyakorolj. Ebben segít videókínálatunk is, de nem muszáj ragaszkodnod a lefordított szöveghez. Engedd szabadjára a fantáziádat, és kreatívan írd át a szöveget! Akár viccesebbre, vagy éppen drámaibbra is veheted azt!

4. Jelentkezz a versenyre április 6. (péntek) éjfélig online ennek a jelentkezési lapnak a kitöltésével.

5. Gyere el a Tavaszi MondoConra április 8-án (vasárnap), ahol a Nagyszínpadon mutathatod meg 12:00 és 13:00 óra között, hogy mit tudsz. A kivetítőn szinkron nélkül, háttérzajokkal és zenékkel vetítjük majd az általad választott jelenetet, hozhatod a szöveget, de nálunk is lesz szövegkönyv. Itt már csak annyi a dolgod, hogy adj bele mindent a szinkronba!

FONTOS! Délelőtt 10:00 órától legkésőbb 11:30-ig várunk mindenkit az elnöki terembe (K épületben található, a legfelső emeleten, a karaoke terem mellett), ahol főpróbát és előzsűrizést tartunk! A Nagyszínpadra így azok léphetnek fel, akik átestek ezen a 10:00 órakor kezdődő előzsűrizésen. Helyben nevezésre is van lehetőség, ha valaki utólag döntené el, hogy indulna a versenyen.

Az alábbi kategóriákban hirdetjük ki a legjobbakat:

  • legjobb egyéni induló
  • legjobb csapat
  • legjobb hang
  • legkreatívabb átdolgozás

Akik pedig értékelni fognak titeket, avagy a zsűri:

  • Czető Zsanett: Zsanett 1991-ben született, számtalan filmben és TV-sorozatban hallhattátok már a hangját. Konkrétan 4 éves kora óta szinkronizál, de közben színházban is szerepel, 6 évig volt tagja a Musical Varázs Stúdiónak. Legismertebb szerepei: Kaleido Star főhősnője, A vadon hercegnőjének címszerepe és a Bűbájos boszorkák Jenny Gordon nevű karaktere.
  • Moser Károly: Károly számtalan szinkronszerep megformálója. Legismertebb szerepei: ő volt Anakin Skywalker a 2. és 3. Star wars filmekben, valamint A klónok háborúja című animációs-sorozatban, mindemellett az InuYasha főszereplőjének is ő kölcsönözte a hangját. 
  • Németh Dávid (DV): Dávidot a MondoCon nagyszínpadának műorvezetőjeként ismerhetitek. Civilként azonban több szinkronstúdióban dolgozik nap mint nap. Nagy szenvedélye a magyar szinkron, úgyhogy a személyében egy igen szigorú zsűritagra számíthattok!

Nézd meg, hogyan csinálták mások korábbi versenyünkön:

Anime fandub – 2017 Őszi MondoCon

Milyen lehet eszperente nyelven Boku no Hero Académia jelenetet előadni? 😀 Vagy éppen óriásit üvölteni, amikor éppen Dekunak sikerül valami tényleg nagy dolgot véghezvinnie? Ha kíváncsiak vagytok ezekre, ill. arra, hogy idei fandub versenyzőink mit produkáltak a Gintama, a Vampire Knight vagy éppen a KonoSuba egy-egy jelenetére, akkor csekkoljátok videónkat. :)Ezúton is gratulálunk a nyerteseknek:♡ Legjobb csapat: Fairyk szorult helyzetben♡ Legjobb egyéni induló: Mátrai László♡ Legjobb hang: mPoOvR♡ Legjobb paródia: InfyIlletve szeretnénk megköszönni zsűrinknek is a munkát, akik odaadó figyelemmel követték a versenyzőket, és dicsérő szavakkal biztatták őket. László Lippai hatalmas volt a sok "kamehame-vával' :D, Laudon Andrea egy tünemény (a Chrono Crusade-ben játszotta pl. Azmariát) és a szabaidejét a Sword Art Online magyar fandubjának szánó Lengyeltóti Kristóf (Róka) szenzációs tippeket osztott meg a színpadon.A verseny technikai kivitelezéséért óriási köszönet Markovics Rolandnak (Luggeriano), aki a kiválasztott jeleneteket szinkronkészre vágta, Zsigó Melindának a Gintama jelenet-javaslatért, és Tenczer Zita Máriának, aki segített a versenyzők eligazításában:3. Nektek pedig jó szókakozást a videóhoz! ^-^ ~ Timi***Video creditsVágó: LuggerianoOperatőr: SLEMMER photo & videoMég több Őszi MondoConos videóért katt ide: https://www.facebook.com/pg/mondomagazin/videos/

Publicado por MONDO en viernes, 13 de octubre de 2017

Várunk mindenkit szeretettel! Nézőként és versenyzőként egyaránt!

Garai Timi (aka Fullmoon)
MondoCon, animés programok szervezője

(Visited 965 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .