Animekritika videóverseny: 10 nevező, szavazás október 4. (éjfélig)!

Lezárult a nevezés az animekritika videóversenyünkre! Ezúton is szeretném megköszönni annak a tíz versenyzőnek, aki időt és energiát nem kímélve készült kritikával, vállalta arcát, animált jelenetet, szinkronizált, vágott, véleményét formába öntötte és megosztotta velünk. Szuperek vagytok! Különösen azért is szeretném mindegyik versenyzőt megdicsérni, mert olyan munkát adott le, ami teljesen megfelelt részvételi szabályzatunknak, senkinél se kellett, pl. a YouTube szerzői jogokkal kapcsolatos előírásai miatt szerkesztést, vagy javítást kérni.

A videókat ebben a lejátszási listában találjátok, de felsorolom itt is az összes pályaművet jelentkezési sorrendben.

Ezzel párhuzamosan a közönségszavazás is elindult, kedvenceitekre 2017. október 4. (szerda) éjfélig tudtok voksolni YouTube-on egy „Like” nyomásával. A pályaműveket a zsűri is megkapta, a héten ők is pontoznak! A végeredményt, majd az Őszi MondoCon animés kerekasztalán, 2017. október 7. (szombat) 12:00-13:30 között tesszük közzé.

Akkor jöjjenek is a verseny videók! ^^


#1-es számú nevező: Tomyx20 – Pupa kritika

Animekritika videoversenyünk egyes számú nevezője tomyx20, aki immár negyedik alkalommal indul versenyünkön. Az eltelt évek alatt láthatjátok mennyit fejlődött Tomi, azóta saját YouTube-csatornája is van, és az AniManagzin egyik cikkírója lett.


#2-es számú nevező: Gegory – Death Note kritika (Netflix adaptáció)

Animekritika videoversenyünk kettes számú nevezője Gegory (Illés Gergely), aki szintén visszatérő induló nálunk, sőt, korábban már nyert is! Ráadásul egy elég aktuális műt kritizál nekünk, mégpedig a Death Note manga/anime Netflix-féle újragondolását.


#3-as számú nevező: Alen – Boku no Pico kritika

Animekritika videoversenyünk hármas számú nevezője Alen (Kiss Ábel). Egész frissen indult YouTube-csatornáját itt találhatjátok.


#4-es számú nevező: Ambivalentina – Battle Royale live-action kritika

Fogadjátok szeretettel Ambivalentina (Törő Nina) videokritikáját egy már-már klasszikus műről, a Battle Royale live actionről. Az alapjául szolgáló könyv nálunk is megjelent magyar nyelven 2006-ban, a live-action adaptáció 2000-ben, majd a második filmje 2003-ban debütált Japánban. A film azért is volt híres – a szigeten kivégzős élet-halál harc settingje mellett – mert Japán legnagyobb sztárja, Kitano Takeshi játszott benne (színész, rendező, komikus, még a nagyvilág is elismerte a munkásságát). Jó szórakozást a videóhoz, és dobjatok rá egy like-ot, ha tetszett!


#5-ös számú nevező: Gerusz – Neon Genesis Evangelion

Miért lett kritikán aluli befejezése a Neon Genesis Evangelion című sorozatnak Gerusz szerint? És miért lett jobb a film, vagy éppen a manga? Meg tudhatjátok a videóból! 🙂


#6-os számú nevező: Krisztfo – Bakemonogatari kritika

Íme a mezőny eddig legkreatívabb pályaműve! Egyedi animáció, magyar szinkronnal ellátott jelenetek, csuda ötletes technikai megoldások, amik egyúttal reflektálnak a SHAFT egyik legnépszerűbb sorozatának vizuális világára!


#7-es számú nevező: Kyra – Death Note kritika (Netflix)

SPOILERES KRITIKA KÖVETKEZIK!

A Death Note Netfixes live-action adaptációja, vagy inkább újragondolása amerikai módra, úgy tűnik sokatokat megihletett az idei animekritika videoversenyen. 🙂 Kyra, az eredeti nevek furcsa átalakításától kezdve, a fontosabb karakterek kihagyásán át, minden fontosabb pontra kitér azzal kapcsolatban, hogy miért lesz olyan rossz (szerinte) ez a 2017-es új film!


#8-as számú nevező: Fomalhaut – Aria, Haikyuu!!, Fate/Zero kritika

ERŐSEN SPOILERES KRITIKA KÖVETKEZIK!

Visszatérő versenyzőnk, Fomalhaut nem kispályázik! Egyszerre három animét is kritizál, ráadásul animés szubkultunkból olyan címeket vesz elő, amik igazán kult helyen állnak. Miért nem tetszett neki az Aria, a Haikyuu!! és a Fate/Zero? Megtudhatjátok labda dobálós videójából!


#9-es számú nevező: Viga – Boruto: Next Generation kritika

Miért mondta Viga, hogy ez a videó lesz a jegye a Pokolba? Nagy Narutós korszaka után hogyan éli meg a Borutót, mint folytatást? Miért tartja unalmasnak ezt az új szériát? Csekkoljátok a videóját, ha kíváncsiak vagytok! (Ui. a video forgatása közben senki testi épsége nem került valós veszélybe!) Viga YouTube-csatornáját itt találjátok.


#10-es számú nevező: Flash – Corpse Party kritika

SPOILERES KRITIKA – A közelgő Halloweenre is hangolódhattok Flash új videójával, a Corpse Party című kritikájával! Egy horror-gore sorozatról fejti ki a véleményét, ami arról szól, hogy miként jön el a végzet egy csapat diák után, akik egy gyilkos világba csöppentek! Flash egyébként visszatérő versenyzőnk, tavaly, az animeparódia verseny egyik nyertese volt.


Remélem tetszettek a videók, és a pályaművekkel kapcsolatban nyugodtan kommenteljétek ide véleményeiteket! És minden versenyzőnek sok sikert kívánok!

(Visited 457 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .