Animekritika videóverseny: Mi a legrosszabb animés, mangás vagy live-action élményed? (2017. ősz)

Szereted a véleményed kimondani? És emellett nem riadsz vissza attól, ha hangodat a nagyközönség előtt hallatod? Volt már jó és rossz animés élményed, és az utóbbit meg is osztanád velünk? Akkor itt a kiváló lehetőség!

Mi is pontosan a feladat?

Készíts kritika videót a legrosszabb animés élményedről! Fontos: ne legyen sértő a pályaműved, hiszen mások lehet, hogy éppen szeretik az általad választott animét… vagy mangát vagy éppen live-action-t… Ó, igen… Újítás, hogy nemcsak egy animéről fejtheted ki a véleményed, hanem beszélhetsz egy japán képregényről, vagy éppen egy japán élőszereplős filmről is!

A lényeg, sorakoztasd fel érveidet, hozz jó ellenpéldákat, vedd akár lazára, vagy éppen humorosra a dolgot, a lényeg, hogy Te és a leendő nézők is jól szórakozzanak! Íme néhány példa ilyen jellegű kritikára: Animegyetem Koe no Katachi kritika, Szirmai Gergő Transformers kritika, Otherworld Setét torony kritika.

Negatív kritikát is lehet jót készíteni! És ha egy mű nem is tetszik, mindig lehet benne legalább egy pici jót találni! Ezt is érdemes megemlítened a videódban. 😉

Hogyan versenyezhetsz?

Gondold át, írd meg, mondd fel, vágd meg, majd töltsd fel az alábbi fájlmegosztók egyikére pályaművedet: Dropbox, Drive, Sendspace, WeTransfer, Mega stb. A videód letöltési linkjét csatold a verseny jelentkezési űrlapjához!

> BEKÜLDÉSI HATÁRIDŐ: 2017. szeptember 30. (szombat) 23:59 <<
>> A VERSENY JELENTKEZÉSI ŰRLAPJA <<

Miként választjuk ki a legjobbat?

Mint mindig, most is videózásban és véleményformálásban jártas zsűri pontoz:

  • Animegyetem Atisa, aki YouTuberként és anime vélemény megmondóként tölti idejét
  • Animekommentár Daisetsuja, aki animés YouTuber volt, de aktívan ma már fansubberként tevékenykedik
  • Animológia Sacija, aki a YouTuber lét mellett AniMagazin cikkíró és online marketingesként reklámvideó-forgatókönyveket is készít
  • BenyoBoy, gameplay videós, AMV-vágó, amatőr zenei kritikus, újságíró
  • Krisz, a Genjutsu.hu alapítója, aki nem rest véleményét humoros, csipkelődő, de korrekt formába csomagolni, ha pedig érvelésre kerül a sor, ember legyen a talpán, aki képes vele harcba szállni!

A közönség is beleszólhat abba, hogy ki nyerhet. A közönségszavazás 2017. október 1-től (vasárnap) tart majd 2017. október 4. (szerda) éjfélig a MondoCon hivatalos YouTube-csatornáján. A zsűri és a közönség kedvencét a 2017-es Őszi MondoConon hirdetjük ki az október 7-i animés kerekasztal keretében. Itt le is vetítjük majd a zsűri által legjobbnak talált videót!

Ha már nyeremények. Így jutalmazzuk a zsűri és a közönség kedvencét: 

  • Zsűri kedvence: VIP jegyet nyer a következő MondoConra
  • Közönség és zsűri kedvence: 1 éves Mondo Magazin előfizetést kap
  • A zsűri kedvencét levetítjük a 2017-es Őszi MondoConon

Pár jó tanács, mielőtt munkához látsz!

Az évek alatt rengeteg tapasztalat összegyűlt már nálunk, hogy miként érdemes videódat megszerkeszteni, erről már írtam egy összefoglaló posztot is. Ám íme néhány fontosabb tipp:

5-10 másodperces jelenet szabály: ha konkrét anime/film jelenetet mutatsz, vágj sűrűn! A YouTube sajnos az 5-10 másodpercnél hosszabb jelenetek miatt letilthatja a videódat!

5-10 másodperces zenék használata: ha zenét teszel a videód alá, ügyelj arra, hogy végig beszélj, és a szünetekben ne sokáig hallatszódjon a muzsika! Vagy ha hosszúra akarod nyújtani a dalt, akkor válassz olyat, ami NEM esik szerzői jog védelem alá. Pl. használd a YouTube ingyenes zene számait!

5-10 perces videót küldj be: szeretünk Téged nézni és hallgatni, de egy kritika videó akkor jó, ha tömör és frappáns. Nem kell kisregényt felmondanod!

Csapó, kész, jó forgatást! Jelentkezz a versenyre, ha kedvet kaptál hozzá! 🙂

~ Garai Timi (Fullmoon)

(Visited 819 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .