Animés kerekasztal a 2016-os Animekarácsonyon!

Animekarácsony? Akkor lesz animés kerekasztal is! Most igazi vlogger gyűlés lesz a nagyszínpadon, hiszen Dóczi Attila, Daisetsu és Saci is megossza majd véleményét aktuális animékről (hoho fangirlök, kivesézzük a Yuri!!! on Ice-t is!), új sorozatokról, latolgatjuk az Oscarra-jelölt animék esélyeit, és lesz egy Disney versus animék menet is! Zárásképpen egy gondolatébresztő témára csapunk le, mégpedig az erőszakos ábrázolásra animékben. Mi ott leszünk! És ti? 🙂

Az animés kerekasztal vendégei

  • Daisetsu, az Animekommentár vloggere, fansubber
  • Dóczi Attila, az Animegyetem vloggere, újságíró
  • Garai Timi aka Fullmoon, Mondo Magazin cikkíró, blogger
  • Ricz, fansubber, blogger, Mondo Magazin cikkíró (és még sok minden más is)
  • Saci, az Animológia vloggere
  • Tizes, Mondo Magazin cikkíró      

Amiről pontosan beszélni fogunk

  • 2016-os őszi szezon: kinek mi volt a kedvenc sorozata?
  • 2017-es téli szezonajánló, avagy milyen animéket várunk Mi?
  • Közönségszavazás eredménye: milyen animéket vártok Ti a 2017-es animeszezonban?
  • Walt Disney vs animék (latolgatás az idei Oscar-jelöltekről)
  • Erőszak animékben: jogos a morális pánik? Vagy teljesen alaptalan?

Helyszín és időpont

  1. december 10. 14:30-15:30-ig, HungExpo, Nagyszínpad

Szokás szerint, itt tudtok szavazni arra, hogy szerintetek mely 2017-es animékről beszéljünk! A voksaitokat 2016. december 9. (péntek) éjfélig adhatjátok le.

Találkozzunk a kerekasztalon!

(Visited 763 times, 1 visits today)

2 thoughts on “Animés kerekasztal a 2016-os Animekarácsonyon!

  1. Gratulálok, nagyon jó lett! Annak meg nagyon, de nagyon örülök, hogy felhoztátok az „Animék és erőszak” témát, mert bizony ez egy érdekes téma!

    Én mondjuk úgy vagyok az „erőszakos” rajzfilmekkel, hogy vannak, amik a gyerekeknek, amik a fiataloknak, illetve amik az időseknek szólnak. Például én Devilman-t vagy Berserk-et az életbe nem adnék gyerek kezébe, ahogyan South Park-ot vagy Happy Tree Friend-et sem, bár tény, a Happy Tree Friend-hez képest a Devilman meg a Berserk kedves kis mesék, mert amit a HTF-ben leművelnek, az valami undorító.

    A Yuri!! On Ice-ról a véleményem az, hogy a „Yaoi!! On Ice” jobb cím lett volna – igen, gonoszkodok egy kicsit a borítóval -, viszont maga az anime valóban egy korrekt darab volt. 2016 legjobbjaként semmiként nem mondanám, mert nálam a 91 Days és az Orange még így is köröket ver, de Top 5-ös szerintem simán lehetne – ha csak sorozatokról beszélünk és nem vesszük bele a filmeket a toplistába.

    Nagyon tetszett, kíváncsi leszek milyen lesz a tavaszi!

    1. Na, de örülök! :))) Köszi szépen! :)))

      Igen, a Yuri!!! on Ice rettentően szórakoztató volt! Én ennyit animén még nem nevettem. Ellenben az utolsó rész nem váltotta ki bennem azt a katarzist, amire számítottam. Annak persze örültem, hogy ki nyert. Ellenben a korcsolyázós jeleneteknél sokkal szebbet-ütősebbet vártam, volt ami iszonyat szép volt, de volt ami nem. Első látásra meg is voltam lepődve, hogy ez nem az a színvonal amire számítottam. (A Death Parade, mindent visz ilyen szempontból.)

      Nálam az Occultic;Nine, 91 Days, ReLife, ReZero, Tales of Zexstiria, God Eater, Boku Machi, Rakugo… uh 😀 ezek azok, amik taroltak.

      Az Orange anime Suwa karaktere miatt tetszett. Ő az a példakép és férfi ideál megtestesítője, akivel nemhogy nőként szemeznék szívesen, de ha választanom kellene egy történetben, hogy kinek a bőrébe bújjak, hát ő lenne az. Kakeru és Miho túl klisés shoujo karakterek voltak, akiknek a szerencsétlenkedése már irreális magaslatokba csapott – 10 évvel ezelőtt imádtam volna őket, amikor tonna számra faltam a shoujo sztorikat, de mai szemmel már túltolt melodrámának éltem meg azt, ami köztük zajlott. Ennek ellenére, Suwa miatt persze, kíváncsi vagyok az Orange: Mirai c. mozifilmre, ami a sorozat folytatása lesz. *_* Remélem Suwával történik valami jó!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .