Interjú Nana Kuronomával, az osztrák profi modellel

Nana Kuronoma nem először járt a MondoConon. Ezúttal nemcsak a cosplay-verseny zsűrijében köszönthettük személyét, hanem workshopot is tartott, mégpedig nem is akármiről: a pózolásról. Rövid interjúmban e két témáról kérdeztem őt.

Interjú átirat

Nana Kuronoma: Szia!

Timi: Szia Nana! Köszönöm, hogy újra elfogadtad az interjú meghívásomat! Ez a második látogatásod a MondoConon. Hogyan tetszik eddig?

Nana Kuronoma: Nagyon szeretem a MondoCont. Szeretem a helyszínt, az embereket, de most sajnos esik, ami nem annyira jó, de az emberek szuperek, úgyhogy minden ok.

Timi: Úgy hallottam, hogy Te zsűri tag voltál a versenyünkön, a cosplay craftmanship versenyünkön. Mi a véleményed erről a versenyről? Hogyan tetszettek a résztvevők? Mire figyeltél, amikor értékelted a cosplayeket? Mi a véleményed róla? (Sokat kérdeztem egyszerre?)

Nana Kuronoma: (nevet) Igen. A verseny nagyon jó volt, nagyon sokan indultak, (nevet), tényleg nagyon sokan. A versenyzők nagyon jók voltak, és amikor együtt ültem a többi zsűritaggal, én voltam az, aki azt szerette, ha a cosplayes tényleg hozta a karaktert. Tudod, nem szeretem az olyan embereket, akik csak csinálnak egy cosplayt, de nem ismerik a karaktert. Ez elő szokott fordulni, de nem itt. Ami nagyon jó! Látod, hogy jönnek a versenyzők ebbe a szobába, egy bizonyos arckifejezssél, és igen, ez az igazi cosplay. Nagyon tetszett, éreztem a szeretet, amivel a cosplayek készültek, nekem, mint zsűrinek, ez sokkal, sokkal… hogyn is mondjam… sokkal izgatottabbá tesz, és igen, nagyon imádtam az egészet.   

Timi: Volt kedvenc cosplay versenyződ, vagy versenyzőid a mai versenyen?

Nana Kuronoma: Igen, volt, de nem mondhatom el. De volt egy kedvencem. Igen.

Timi: Annyit el tudsz mondani, hogy mit szerettél a leginkább azon az egy cosplayen?

Nana Kuronoma: Úgy gondolom egy nagyon egyszerű cosplay volt. De a versenyző (fiú vagy lány) nagyon jól megcsinálta. És szerintem az ilyen egyszerű cosplayeket a legnehezebb megcsinálni nagyon jóra. És ő jól megcsinálta. Elképesztően zseniálisan. (nevet)

Timi: Ha adhatnál egy tanácsot a versenyzőknek, mi lenne az?

Nana Kuronoma: Pfff…Huh… (nevet)

Timi: Nehéz kérdés?

Nana Kuronoma: Igen, nehéz kérdés, mert nem igazán tudom, tényleg. Úgy gondolom, hogy mindent nagyon jól csinálnak. Amit csinálhatnának még, hogy vesenyezzenek még többet. Menjenek más versenyekre, menjenek más országokba versenyezni, például Ausztria sincs messze [Nana onnan jött a MondoConra]. Szóval, jöhetnek Ausztriába, és versenyezhetnek ott is. Mert a Ti cosplayeseitek igazán magas minőséget hoznak, de úgy gondolom, hogy néha félnek, vagy szégyenlősek versenyeken indulni, mert azt gondolják, hogy a cosplayük nem elég jó, pedig AZOK. Így tényleg azt szeretném, hogy jöjjetek más országokba is, és mutassátok meg, hogy igen, én Magyarországról jöttem, és én ki*ott jó cosplayes vagyok. Amit akartok. Tudod. Ez az amit én tényleg mondanék nekik, igen.

Timi: Igen, köszönjük. Holnap lesz egy workshopod. Miről fog ez szólni? Tudnál róla mesélni egy kicsit?

Nana Kuronoma: Igen, tudok! Ez egy pózolásról és arckifejezésről szóló workshop lesz. Úgy gondolom, ez nagyon fontos az embereknek, mivel a legtöbben szuper cosplayeket csinálnak, de utána nem tudják, hogyan kellene pózolniuk. És megmutatom nekik az alapokat, tényleg nagyon könnyűeket, és arckifejezéseket is persze, néhány egyszerű alapbeállást. Úgy gondolom, hogy ez sokat segíthet nekik, nemcsak a cosplayben, hanem akár a munkában, vagy az iskolában, amikor kell, hogy jó arckifejezést hozz. Van hogy azt mondod valakinek, hogy ez nem jó! Tudod. És erre a többiek azt mondják, oké, oké. (nevet) Arckifejezések és a pózolás segíthet neked nagyon sokat. Hmmm. Hogy is mondjam… Amikor én dolgozom, és van egy nagyon nehéz feladatom, és amikor tartani kell egy megbeszélést, akkor nem mehetek be rá így. Nem, akkor fel kell állni, és azt mondom, hogy megcsináljuk így. És nincs arra mód, hogy megcsináljuk így. De az arkifejezések gyakorlása és a pózolás segítenek. Úgy gondolom, hogy ezt a hétköznapokban is lehet hasznosítani, hogy jobb benyomást tégy másokra, és hogy jobb élményeket szerezz.

Timi: Értem. Te magadon fogod bemutatni a pózokat? Saját magad fogsz pózolni?

Nana Kuronoma: Igen, igen. Én fogom mutatni őket. (nevet) Gondolkodtam azon is, hogy prezentációt fogok tartani, hogy lesznek képek is, de az nem ugyanaz. Amikor azt látod, hogy pózolok, sokkal jobb, mintha csak egy képen látnád. Mivel látod, hogy hogyan mozdulok, hogyan játszok, és ezt el fogom próbálni azokkal is, akik részt vesznek majd a versenyen. Ó, ez nem verseny, na, ez nem olyan workshop lesz, ahol csak nézni kell. Neked is csinálnod kell velem.

Timi: Ez nagyon jó!

Nana Kuronoma: Igen! Ez nagyon jó, és ez az ami fontos ezen a workshopon. Hogy neked is meg kell csinálnod. És tudok segíteni, hogy mit csinálj jobban, ha véletlen a pózt nem jól csinálod. Akkor ki tudlak javítani, és Te jobban tudod csinálni a fotóidhoz.

Timi: Tök jó! Nagyon örülök, hogy holnap hozni fogod ezt a workshopot. Remélem minden jól fog menni.

Nana Kuronoma: Én is remélem.

Timi: És köszönöm szépen az interjút! Érezd jól magad!

Nana Kuronoma: Huhúúú meg lesz! (nevet)

(Visited 221 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .