Elhunyt a Ghost in the Shell anime énekesnője, Origa

origa-dead

Az orosz énekesnő és szinkronszínésznő, Jenya osztotta meg Twitter-csatornáján a hírt, hogy egyik legsikeresebb pályatársa, a pacsirtahangú Origa 44 éves korában meghalt. Origa a Ghost in the Shell csodás zenéinek feléneklésével vívta ki milliók tiszteletét az anime szubkultúra köreiben is. Az énekesnő és díva tragikus hirtelenséggel hunyt el január 17-én.

Az énekesnő 1970-ben született, Ol’ga Yakovleva (Ольга Яковлева) néven és elsősorban Japánban volt mindig is aktív. Pályafutása során együtt dolgozott a zseniális japán zeneszerzővel, aki egyúttal jó barátnője is volt, Yoko Kannóval. Közösen szerezték a Ghost in the Shell franchise-hoz készült televíziós sorozatok dalait, mint a megunhatatlan Inner Universe és a Rise. Emellett dolgozott Sakamoto Maaya japán énekesnővel is.

Origa egy szoprán hangú énekesnő volt, aki dalaiban orosz, japán és angol nyelven énekelt. Azon kevés énekesnők egyike volt, aki a modern hangzásvilágot (pop, dance, elektro) mesterien ötvözte a tradicionális, klasszikus és népzenei motívumokkal. Számtalan európai animeconon is megfordult, még 2014-ben járt Hollandiában (Hága) és Németországban (Frankfurt) is. Korábban pedig a francia Japan Expon is fellépett. Facebook oldalán még január 12-én posztolt egy dalt, amit a XES japán együttes készített az énekesnő egyik régi dala alapján. Az együttessel közös dala is volt az énekesnőnek, ami 7 hónappal ezelőtt jelent meg. Ez az electropop hangzásvilágú Black Tears. Tényleg addig alkotott és aktív volt, amíg tehette! Nyugodjon békében!

Animék, amikben hallhattuk a dalait:

  • Fantastic Children (TV): főcímdal előadása (END)
  • Ghost in the Shell: Stand Alone Complex (TV): Dalszöveg, ének (OP 1-2)
  • Ghost in the Shell: Stand Alone Complex 2nd GIG (TV) : Dalszöveg, ének, előadás (OP)
  • Ghost in the Shell: Stand Alone Complex: Solid State Society (movie): dalszöveg, ének (OP/ED)
  • Princess Arete (mozifilm): főcímdal előadása

Hír forrásaANN, Origa hivatalos weboldala, Origa Facebook oldala, Wikipedia

Legismertebb dalai

(Visited 901 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .