Mentsünk rockkal sógunátust!

A nyári szezonra szánt animék előzetesei közül megakadt a szemem egy furcsa alkotáson: a Bakumatsu Rockon. Nemcsak a zenei téma miatt lehet érdekes ez a bishōnenekkel támadni készülő anime, hanem különleges elemekkel is operál, mivel a történelmi Japánt a rockkal mentik meg főszereplői. Ráadásul ezt a fanservice gyanús felállást a Sengoku Basara rendezője jegyzi.

Csapj a húrok közé szamuráj tesó! 

Clip_7Bakumatsu Rock nemcsak történelmi rockkal és szépfiúkkal csalogatja a gyönyörű hímekre gerjedő fujoshi populációt, hanem a visual keit is beveszi leendő fegyvertárába. Az animében felcsendülő zenéket ugyanis a vistlipszolgáltatja. A 2007-ben alapult banda zenéje a Yu-Gi-Oh! 5D’s és a Yu-Gi-Oh! Zexal című animékben is szerepelt korábban. Most a Bakumatsu Rockopeningjét már meg is hallgathatjátok tőlük, ez a Jack című daluk, ami az animeelső előzetese alatt is szól. 

Az anime júlis 2-án indul Japánban, a sorozat egyébként egy játék adaptációja. (Az eredeti játék február 27-én jelent meg.) A sztorit úgy írják le, mint egy forradalom kalandos történetét, ahol a harcokat a zenével vívják a helyes és egyben stílusos cosplay alapanyagnak tűnő főszereplők. A történet a Bakumatsu érában játszódik, amikor már leáldozóban van a sógunátus hatalma. A 19. századba repítő sztoriban a Tokugavák egy agymosó dallal, a „Heaven’s Songs”-szal és az azt éneklő top idolokkal irányítják Japánt. Az idolok a Shinsengumi tagjai, és rajtuk kívül bármilyen dal írása és éneklése szigorúan tilos az országban. (Eddig olyan, mintha a 2012-es AKB0048 lányos idol sztorijának lenne a fiú változata.) Természetesen akad egy srác, aki fellázad a zene tilalma ellen.

Clip_8
A játékhoz is számtalan animált videoklip készült már az idén, itt is van egy: https://www.youtube.com/watch?v=cyJLONGDsjg

Ő Sakamoto Ryōma, aki a társaival úgy dönt, hogy a rock zenével megrefolmálja ezt a szigorú rendet és szabadságot, igazságot teremt Japánban. Sakamoto Ryōma szinkronhangja egébként Taniyama Kishô lesz, míg társaiként a következő, zárójelben szereplő színészek szólalnak meg: Takasugi Shinsaku (Suzuki Tatsuhisa), Katsura Kogorō (Morikubo Showtaro), Hijikata Toshizō (Morikawa Toshiyuki) és Okita Sōji (Ono Kensho). Eddig furcsának tűnik, nem? Gitáros szamurájt még nem igen láttunk, maximum a japán zenei színpadokon.

Az animét Kawasaki Itsuro rendezi, aki a Sengoku Basara: Samurai Kings, The Legend of the Legendary Heroes és az Arc the Lad című animékről ismert. A sorozat a Studio DEEN berkeiben készül, ami kétes garancia lehet a minőségre, de a promóciós anyagok egyelőre csak jókat ígérnek. A forgatókönyvet Hirota Mitsutaka (The Prince of Tennis II, X-Men) viszi, míg a karakterdizájnért Ishii Akiharu (The Prince of Tennis, Blood+, Loups=Garous – The Motion Picture) felel.

ForrásAnime News Network

(Visited 67 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .