Az animéken nevelkedett magyar animátor sikere

Néhányan még talán emlékeztek egy 2009-es hírre, amikor is egy magyar animátori ambíciókkal bíró srác nagyot dobbantott egy külföldi versenyen. A fiú Pap Rudolf volt, a versenyen Kylie Minogue Speakerphone című dalára kellett vidoklippet készíteni. Mi volt még ebben érdekes? Az, hogy Rudolf nyert a munkájával és menet közben kiderült, hogy anime rajongó és korábban a Sailor Moonból és a Dragon Ball-ból rajzolt képeket. Most pedigmájus 20-án megjelenik az első DVD-je.

A magyar fiú munkája megjelenik DVD-én is!

Clip_2
YouTube előzetese a Closer című DVD-nek: http://youtu.be/plxbjhwfzH4

A ’89-es születésű fiú, Pap Rudolf, hamar a „nagyok között találta magát”. A 2009-es Kylie Minogue-os verseny megnyerése után megkapta 2011-ben a „The most anticipated new artist”-díjat. ASpeakerphone című dalra készült videóját levetítették Hollywoodban, most egy angliai egyetemen tanulja az animátori munkákat, de Kylie Minogue nem tűnt el az életéből a győzelme után sem: 2014. május 20-án az ausztrál énekesnő Closer című dalához készült videoklipje DVD-én is megjelenik.

Rudolf szabadidejében nemcsak saját, 2D-s animációit készíti, hanem modelkedik és fest is. Rajzstílusára nagyon erősen hatottak a Disney mesék, az animék, kiemelten Miyazaki Hayao és Csupó Gábor is. Rudolf egyébként 10 évesen kezdett el animációkat készíteni a Sailor Moon és a Dragon Ball iránt feltámadt szenvedélye nyomán. Ezt például egy Cross Tale című crossover videoklip koronázta meg, amit folyamatosan bővít, ennek legújabb részeit a YouTube csatornáján nézhetitek meg. A sorozat lényege, hogy a Sailor Moon és a Dragon Ball karaktereit teszi be közös és mókás jelenetekbe a készítő, de az újabb videóiban a Sailor Moon mangából ismert (végső) egyenruhákba bújó csajok átváltozását is megrajzolta (például megnézhetitek Vénusz és Mars tündérét, de van fenn egy mókás jelenet Kis Holdtündérről is). Légies rajzstílusát én leginkább a Disney mesék Hófehérkétől számított, kézzel rajzolt kecsességéhez hasonlítanám, de megjelennek benne elemek a kortárs divatból és természetesen a japán animékből és így a japán vizuális művészetből is. Rudolf Closer című DVD-je az Amazon-ról megrendelhető. Részletekért nézzétek meg a Facebook oldalát.

ForrásokCloser DVD előzeteseFacebookPap Rudolf blogjaWikipedia

(Visited 120 times, 1 visits today)

One thought on “Az animéken nevelkedett magyar animátor sikere

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .