Fejbe lőtt kislányok önkeresése (animés j-rock videoklip)

Ez nem tragédia és nem is bulvár hír, csak egy bravúros videoklip rendező legújabb alkotásáról lesz szó. Uekusa Wataru videói jellegzetes stílusúak: minimál, de rajzos animáció mellett mesél cuki kislányokról, akiket mindig fejbe talál valami, vagy éppen meghalnak, a lényeg, hogy elborult képzeletük segítségével békélnek meg a tini léttel. Ehhez az állandó sztorihoz most A Crow is White banda szolgáltat háttérmuzsikát, ami pörgős, magával ragadó és ennivaló j-rock dal.

A Díjnyertes videoklip készítő egy j-rock bandával dolgozik

Clip_3
A klip YouTube linkje: https://www.youtube.com/watch?v=c-M7cvJy1IY

Ki is Uekusa Wataru? Egyelőre kevésbé ismert music video rendező és rajzoló, aki a tokiói egyetem művészeti szakán végzett. Művészi és egyben stílusos munkáiért 2009 óta több rangos díjra is jelölték, például 2009-ben a Mukōgaoka Chiri wa Tada Mitsumeteita no Datta -Chisato stared- miatt kapott jelölést a YouTube Video Awards Japanra. Ebben a klipjében egy rohanó kislány szellemmé válva küzd belső „szörnyeivel”. 2011-ben doktori munkájával, a Yasashii March-csal Grand Prix versenyt nyert a 7. Kichijoji Animációs Filmfesztiválon. Ebben a klipjében egy tipikus piros iskolatáskát cipelő kislány harcol, majd üti agyon szíve Godzilláját. 

bioPhoto2_resize
A Crow is White egy 2010-ben alakult j-rock együttes.

Az eddig bemutattak alapján érződik, hogy mennyire kontrasztosan párosítja témáit és karaktereinek tetteit, hiszen a cukit vegyíti a durvasággal. Ez a mondhatni vizuális erőszak azonban nem öncélú, hanem metaforaként működik nála. Emellett a képzelet erejére és az abból fakadó vizuális virtuozitásra játszik rá az alkotó, amit a kellemes, sőt additív zenével csak még egyedibbé tesz. Legutóbbi munkája ia hasonló tematikára épül. Ez az A Crow is White nevű japán j-rock banda zenéjéhez készült klip talán még elődeit is túlszárnyalja pulzáló animációjával és gyönyörű átmenetivel. Ez az együttes Fake!Fake! című dala, ami az Onsoku Merry-Go-Round kislemezükhöz készült (2014. június 4-én jelenik meg). Megéri belehallgatni!

Érdekességek: 40 animátor és egy animés hang?

やさしいマーチ_The_Tender_March.mp4_snapshot_00.14_[2014.05.09_23.42.32]
Pillanatkép a Yasashii March című klipből, aminek Yakushimaru Etsuko komponálta és énekelte a dalát.

Uekusa Wataru maga rendezte, animálta és készítette az anime háttereit, de mellette még további 40! animátor dolgozott ezen a klippen. A Crow is White énekesnőjének hangja és dala emlékeztet Yakushimaru Etsuko stílusára, ő énekelte például az Arakawa Under the Bridge és a Mawaru Penguindrum opjét és a Space☆Dandy edjét. De emellett Uekusa Wataru Yasashii March című klipjében is ő dalolt!

ForrásAnime News NetworkAwesome-robo

(Visited 98 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .