Space Brothers animefilm 2014-ben

Január negyedikén sugározzák Japánban a népszerű animesorozat, a Space Brothers (Uchū Kyōdai) 88. epizódját, de a rajongók nemcsak ezért lehetnek lelkesek. Lassan két hete jelentették be az anime készítői, hogy teljesen új történetet feldolgozó animemozifilm készül az űrutazó tesókról 2014 nyarán!

Animált űrtestvérek immár a japán mozikban is

Az afro frizurás és végletekig lökött Nanba Mutta (Hirata Hiroaki) és zseniális szöszke öcsikéje, Hibito (Kenn) űrutazós kalandjai animemozifilmben is visszaköszönnek. A 2014 nyarán debütáló film egy teljesen új cselekményt fog bemutatni, amit se animében, se mangában nem láttunk/olvastunk eddig. Erről bővebb információ egyelőre nincs, de izgatottan várhatjuk a film előzetesét.

Az anime hivatalos weboldalán is olvasható a bejelentés: a mozifilm 2014 nyarán érkezik
Az anime hivatalos weboldalán is olvasható a bejelentés: a mozifilm 2014 nyarán érkezik

Az animesorozat egyébként jelenleg a 88. epizódjánál tart Japánban. A Koyama Chūya mangaka tollából kippatant eredetimangát televízióra 2012 tavaszán kezdték el adaptálni. A tv-sorozat mellett már készült egy live-action feldolgozása is, amit szinte a tv-sorozattal egy időben mutattak be Japánban. A live-action 1,5 billió jent termelt a készítőknek Oguri Shun és Masaki Okada főszereplésével.

Az animesorozat hivatalos weboldala.
Az animesorozat hivatalos weboldala.

A sorozat a legutóbbi nézettségi ráták alapján (december 16-22) bekerült a 12 legnézetebb anime közé Japánban 3,8-as nézettségi aránnyal (az első helyen érdekességképpen az évtizedek óta töretlen népszerűségnek örvendő Sazae-san áll 17,6-os értékeléssel, de itt szerepel még a Detective Conan, a One Piece, a Toriko, a Pokémon XY és aNaruto Shippūden).

Jön tehát a Space Brothers első animefilm adaptációja is! Az eredeti, 2008-ban indult sci-fi manga az emlegetett testvérpár asztronautává válását követi nyomon Japánból kiindulva egészen az USA-ig. Az eddig 22 kötetben megjelent történet 14 millió példányban kelt el, és az 56. Shongakukan Manga Awardson első helyezett lett. 2011-ben pedig még a rangos 35. Kodansha Manga Awardsot is bezsebelte.

Az animesorozatot Watanabe Ayumu rendezte (Nazo no Kanojo X, Doraemon mozik), ami mellesleg az A-1 Pictures stúdiójából került ki. Ez a felosztás megmarad a 2014-es animemozifilmnél is.

(Visited 127 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .